küçükten büyüğe masseyler tarla ekip sürüyor...

Ynt: küçükten büyüğe masseyler tarla ekip sürüyor...

alipasalierkan link=topic=36329.msg307373#msg307373 date=1289499340' Alıntı:
Güzel paylaşım. Ekipte sağlammış. Görenler hangi çiftliğin traktörleri bunlar demişlerdir. Yalnız tohumlar banada derine düşer gibi geliyor. Bu tarz yöntemle ayçiçek filan ekerlermiş eskiden bizim buralarda. Ama ayçiçek köklü ve derinden çıkıyor. Tahıl türü ekinde biraz riskli olmuş.
tşkler erkan abi yoldan geçenler felan hep bakıyodu meraklı meraklı :) aynı sistemle aynı derinlikte ekilen tarlaya baktm gayet güzel çıkmış buğday bizim ortaklar bu yıl çamur olduğndan böyle ekmişler bazı tarlaları...

Belki kazayakla,çizelle,gobleyle ne bileyim daha yüzlek işleyen bi aletle fazla kesek çıkarmadan sürüp sonra fırfırla saçıp üstüne tekrar herhangi biri çekileydi daha garanti olurdu bence.Yine de vardır bir bildikleri.Tavlı toprağı bulmuşunuz koymuş gitmişiniz pulluğu :).Tohum kesin derine gitmiştir ama bakalım üstüne goble çekince belki oturur toprak.Hasatını bekliyoruz değişik bir deneyim olmuş,ben de döker-mak sistemini ilk gördüm,fırfırla olanı çok gördüm de döker-mak ilk oldu :).

ÇağRı link=topic=36329.msg307458#msg307458 date=1289516375' Alıntı:
Belki kazayakla,çizelle,gobleyle ne bileyim daha yüzlek işleyen bi aletle fazla kesek çıkarmadan sürüp sonra fırfırla saçıp üstüne tekrar herhangi biri çekileydi daha garanti olurdu bence.Yine de vardır bir bildikleri.Tavlı toprağı bulmuşunuz koymuş gitmişiniz pulluğu :).Tohum kesin derine gitmiştir ama bakalım üstüne goble çekince belki oturur toprak.Hasatını bekliyoruz değişik bir deneyim olmuş,ben de döker-mak sistemini ilk gördüm,fırfırla olanı çok gördüm de döker-mak ilk oldu :).
çağrı daha önce bizde dediğin gibi ekiyodk ama bu sistemi bu yıl denedk tohum biraz derine düştü ama bugn 2 kere kazayağ çektik bi kere çapraz çektik bi kerede döne döne çektik tohum biraz daha yüzeye çıktmıştır..yorumlar içinde tşkler arkadaşlar...

samsunbafra link=topic=36329.msg307600#msg307600 date=1289592430' Alıntı:
ali kolay gelsin....ekip sağlammış,baya bi emek harcamışsın....ekim işi ,eskileri anımsattı bana,eline sağlık
teşekkürler ayhan abi..ekip sağlamdı ya çok emek harcadık tarlaya bugünde kazayağ çektik 2 kere inş.rabbim bütün çiftçilerimizin yüzüne bakar bu yıl hasatımız bereketli olur...

paylaşım için tşk berekli olsun bizim burdada birisi böyle ekim yapıyor normal eski mibzerle ayakları yok sadece tohumu toprağın üstüne atıyor sonra üzerine disk goble çekip bırakıyor...

paylaşım için tşk ali eline saglık mf serisi bu ankara ve kayseril.ler cok mf ci ya cok yaygın sizde bizdede cok nadir yeni modellir eskilerden cokda 188 faln oldukca fazla bizde 3000 serisinden cok nadir fazla bi tutulmadı 4255 ve 5000 serisi var ama

dolcevita link=topic=36329.msg307709#msg307709 date=1289660490' Alıntı:
paylaşım için tşk ali eline saglık mf serisi bu ankara ve kayseril.ler cok mf ci ya cok yaygın sizde bizdede cok nadir yeni modellir eskilerden cokda 188 faln oldukca fazla bizde 3000 serisinden cok nadir fazla bi tutulmadı 4255 ve 5000 serisi var ama
evet abi ya buralarda mf çok tutuluyo uzeli çok seviyolar..bizimkilerde uzel 240s alalım diyolar hayırlısıysa alacaz bi uzel...

Öncelikle bereketli olsun... goble den önce pulluk üstüne tohum mibzerle atılsa iyi olurmuş üzerine de bir tırmık en iyisi... böyle hem çok tohum atmak zorunda kalmışsınız hem de sayısız işçilik yapmışsınız... maliyet biraz artmış...birazda riskli... hayırlısı olur inşallah...