Ynt: Kubota'nin Abi'si geldi.
EROL AKGÜN link=topic=75820.msg895672#msg895672 date=1401569725' Alıntı:
Yılmaz kardeşim hayırlı ve uğurlu olsun .güle güle kullan . inşallah servis sıkıntısı problemi olmaz . biliyorsun ki dünyada en önemli işlerden bir tanesi servis işidir . yaptığım işten dolayı bu işin önemini çok iyi bilirim .Artık dünya piyasasında müşteri memnuniyeti çok önemli . baktığın zaman hepsi ayni işi yapar ama , hangi firma işçilik ve parça problemini en düzgün ve devamlı şekilde müşterisine sağlarsa her zaman ayakta kalır . diğerleri her zaman yok olurlar . en güzel günlerde kullanmanız dilekleri ile . hoşçakal , iyi akşamlar . hemşerim .........
Erol Abi bahsettiğin konuyu da çok düşündüm. Keşan ve Lüleburgaz ' da servis var. Gezici ekipleri de mevcut. Bakımı gelip ayağında yapıyorlar. Ayrıca ana bayi ile de bağlantımız var. Sonuçta makina. Illa arıza, aksaklık olur ama servis konusunda ahım şahım bir sıkıntı yaşayacağımızı sanmıyorum. Burda çözemediğimiz bi sorun olduğunda en kötü ihtimal atlar Keşan ' a gideriz. 65-70 km. Iyi dileklerin için de çok sağol.
zac link=topic=75820.msg895705#msg895705 date=1401574629' Alıntı:
AYNEN KESINLIKLE COK DOGRU YAZMISSSINIZ GUNUMUZ OTOMOTIV SEKTORUNDE ILERLEMENIN GEREGI BUDUR ONUN ICIN ULKEMEIZDE NH 1 NUMARA VE IKINCI ELI O YUZDEN PAHALI ok-*-s
Herkesin belli markalara meyli olabilir. Günümüzde tercihler, teknik verilerin yanında biraz da şahsi zevk işine döndü.
2 ay önce yakın bir arkadaşım 2008 model TD85 Aldı. Orjinal kabin, 4x4. Nakit 55 verdi. Fiyat olarak da ikisi arasında çok bi fark yok. Epi topu 2 lira.
Sırf bilindik, servisi bol olduğu için tercih etti. Iyi de yapmış. 1 ay geçmeden önce turbo gitti, 1 hafta sonra ön tarafta keçeler yanmış. Yağ salmaya başladı. İşçilik-parça 5 liraya yakın tuttu. Ardından sağ ön kapıdan su ve toz almıyordu. Fitilleri değiştirdi.
Şimdi servis ve parçası bol olmasaydı oldukça sıkıntı yaşanırdı.
Netekim benzer sorunlar kubota da yaşanmıştı. Alımına Umut Abi ' nin vesile olduğu bi 9540 bakım için uzun süre servis bekledi. Yine fabrikasyon arızalı bi 7040 oldukça baş ağrıttı. Olmaz diye birşey yok.
Ben de traktörü alırken bu konuya çok dilkkat ettim. Anadolu için birşey diyemem ama Askale Trakya ' da oldukça sistemli çalışıyor. Umarım yanıltmazlar.
Bilindik markaları tercih etmeme sebebim ise sırf marka yada isme para vermek istemiyor olmam. Aynı paralara alabileceğim motorların hiçbirinde bu özellikler yok. ME9000 ' de hidrolik shuttle, 2 adet ek piston, 4200 kg kaldırma kapasitesi, bi- speed ile dehşete düşürecek bi manevra kabiliyeti, iddia ederim çok tek çeker traktörden daha fazla tura sahiptir. Ayrıca pratik, sağlamlığı kanıtlanmış, 92 hp traktöre göre yakıtı mükemmel. Izolasyon oldukça başarılı, motorun zaten kendi sessiz çalışıyor, doğal olarak kabindeki ses oldukça düşük. Hidrolik pompa debisi güzel. Ön yükleyici takmaya müsait. Geniş vites seçeneği (18 ileri 18 geri) ayrıca arayıp bulunamayan sürüngen vitesi ile balya için biçilmiş kaftan.
Eksik yönleri yok mu? Elbette var. Mesela Ikinci eli çok hızlı değil. O kadar teknolojik bi motor olmasına rağmen E-lift yada auto-lift yok. Orjinal lastikleri hızlı bitiyor. Radyatör biraz daha büyük olabilirdi. Tipi biraz alaturka ayrıca.
Kısaca hepsini toplayınca (bence) doğru tercih yaptım.
ÇeLişki_37 link=topic=75820.msg895709#msg895709 date=1401577662' Alıntı:
Hayırlı olsun Yılmaz abi iyi günlerde kullanman dileyiğle
Âmin. Allah kaza bela vermesin tek isteğimiz bu.
sertackrbck link=topic=75820.msg895752#msg895752 date=1401610077' Alıntı:
Sağol Sertaç.