Yakıt x çekiş performansı konusunda landini ve fendt iyi olanlardır fakat fendt ikinci elleri dahi çok pahalıdır. hakkını verir mi verir ama 150-200 dönüm için gereksiz masraf olur. landini nispeten daha uygun fiyatlıdır. bu arada fiat gurubuna yakınlığınız varsa landininin bazı modelleri fiat ın kırmızı serilerindendir.
@The_Hoca Traktör konusunda sanırım forumda gördüğüm en teknik kişi diyebilirim. Bu nedenle onun yorumlarına ağırlık vermeniz daha doğru olabilir. Bu arada landini ve mccormik çoğu modellde aynı traktörler kendi isimleri adı altında üretilirler. benzerlikleri o nedenledir.
bu arada ithal traktörler ortalamada yerli üretimlerden daha performanslı daha konforlu ve daha elektronik olabiliyor. yani ithal modellere ağırlık vermek de uygun olabilir.(newholland n t5 t6 serileri gibi. aşırı yorgun değillerse sizin için ikinci elleri yeterli olur)
öncelikle bu 150-200 dönümlük arazi ayçiçeği mısır ve buğday demişsiniz.
(fiat new holland traktörlere ikinci elde fiat new holland ve türktraktör olarak 3 farklı marka altında bulunabilirler 3ünüde kontrol etmelisin)
2.el için düşünürsek (tam bütçe belirtmediğiniz için 1.4 milyondan ucuz modellere göre düşünücem)
Türkfiat gibi markalardan belirtmişsiniz. fiat ülkemiz için genelde teknolojik olarak seyrek traktör getirdi veya üretti denebilir. o nedenle türkfiattan veya newhollanddan önerebileceğim en düşük model 4 silindirli 66 serileri olur. 70-66 80-66 gibi. nedeni liftomatik ve levye gibi arazi işlemede size önceki serilerden daha fazla konfor sağlayacak özellikleri vardır. liftomatik 56 serisinde de bulunur fakat 66 serisi daha çok kusursuza yakındır. the hocanın belirttiği landini modellerinden birkaç tanesi de 66 serisine yakındır. o modellerede göz gezdirin.
hema nın 5875 gibi bir iki tane modeli de 7056 motorludur ve 70-56ya benzer performansları vardır. liftomatik ve levye varmıydı hatırlayamadım
minimum olarak çift çeker 80hp ve üstü traktörler size uygun olacaktır.
claas markasında 436 celtis modeli 700k bandında . modellerinde 2007lere gidebiliyor o nedenle değerlendirilebilir.
case markasında jx100 110 modellerinden eski de birkaç model var fakat eski serileri ne kadar çekişli bilemiyorum.
deutz-same-lamborghini den 90 beygir ve üstü modelleri olabilir. bu üç markanın modelleri birbirleriyle aynıdır. ve iyi markalardır.
bütçeniz çok aşırı kısıtlıysa enter 654s önerilebilir . performansı kimi yerde 640dan daha iyidir. seriliği konusunu bilemiyorum fakat neredeyse bedava gibi bir fiyatı var. 150k ya bile bulunabilir fakat ne kadar bakımlı oldukları tartışılır. ama massey 240ın ismi aklınızdan geçiyorsa entere şiddetle öneririm.
hattat konusunda beygire bakılınca fiyatları çok ucuz. 90-110 beygirlik modellerden 500-600k dan listelenmeye başlıyor. the_hoca hattatın bu beygir olarka ucuz modellerinin avantaj dezavantajlarını belirtmesi iyi olur çünkü çok randımanlı gözüküyorlar.
aynı şekilde tümosanda hattata yakın fiyatlarda ve yüksek beygirli modelleri var. karşılaştırılabilirler.
hattat tümosan gurubuna erkunt da dahil olabilir. erkunt performans olarak diğerlerinden bir tık daha iyidir. ki fiyat olarak da kendini belli ediyor. fiyatı landiniye yakın fakat landiniden pahalı kalabilir.
John deere lar tarım ın ağır sanayi makinaları gibidir. argo tabirle dass*klı denebilecek traktörlerdir. 90-100 beygir 2000 model üstü alınabilir
kubota çift çeker modellerinin dönüş yarıçapı oldukça iyidir. fakat kubotada hangi modeller tercih edilebilir bilemiyorum 90-100 beygir üstü modeller alınabilir sanırım.
landini kısmında önceden fiat gurubunundu sanırım case ile birleşmek için onu elden çıkardılar diye hatırlıyorum. şimdilik agco gurubuna daha yakın sanırım. atlas powerfarm modelleri ikinci elde bol. 90-100lük modelleri boyutuna göre çekişi çok iyidir.
mccormick için de fikrim büyük oranda landini ile aynı
valtranın eski modelleri hakkında çok bilgim yok ama 90 beygir altına bakılmamalı
geldik new holland a. t5040 t5070 gibi t5000 ve t6000 serileri bakımlı traktörse alınabilir. 5 ve 6 sınıfı ithal modellerin hepsi düşünülebilir. bu arada ts110a modeli t6 serisindendir. uygun fiyatlı 6 sınıfı denebilir. kullananlar performansını çok beğenir. bu arada ne kadar doğru bilemiyorum fakat pulluk çekişi konusunda t5 tr5 td5 gibi modellerin tr6dan daha seri olduğunu belirtiyor bazı kullanıcılar.
massey konusunda klasik modeller haricinde yeni yeni serilere yakın modeller daha uygun olur. masseyin yeni serileri konforuyla biliniyor fakat onlar için daha fazla para dökmek gerekebilir
150-200 dönümlük arazi için sıfır traktöre masraf yapmaya gerek olduğunu düşünmüyorum. ikinci elde sıfır traktör parasına çok daha iyi traktörler alınabilir. daha ucuza kapatıp ekipmana da yatırım yapılabilir. o nedenle 2.el traktörler üzerinde durdum