Kubota m9540 Klima Fan motoru ve Petegi hk.


Merhabalar , kubota nin fan motoru ve peteği ile alakalı yabancı sitelerde bir paylaşım gördüm. Ve paylaşmak istedim. Japonlarin bu dizaynı çok hoşuma gitti. Kliması sorunsuz dur ve performansı çok iyidir. Ancak yinede sorun yaşayan olursa.. klima fan motoru ve radyatorleri koltuğun hemen altında bulunur.
Koltuk ve altındaki saç sokunce direk karşınızda oluyor tüm sistem.
Ve kalorifer radyatör basit şekilde sokulup temizlenebilir. Tamamen kapalı bir ortamda filtreleri temiz ldugu sürece sıkıntı cikarmayacaktir..

Tavandaki klima sistemlerinin çıkardığı sorunları düşününce bu sistem çok hoşuma gitti.
 

Resimler ve ekler

  • Slide3.JPG
    Slide3.JPG
    90.7 KB · Görüntüleme: 735
  • Slide2.JPG
    Slide2.JPG
    105.1 KB · Görüntüleme: 728
  • Screenshot_20221203-174916_Chrome.jpg
    Screenshot_20221203-174916_Chrome.jpg
    44.5 KB · Görüntüleme: 741
bizim kubotalar 9540 lar genelde ekim ilaç gübre ve yem karmada kullanılıyor ama emin olun özellikle pompası açık olanda bile bariz farkı hissedersiniz. Hatta bu sene bayır yerinizde bir kere deneyin. Ben traktörü kötülemek için söylemiyorum işine göre mükemmel bir alet sadece maalesef ki torku düşük.
Bende de 2012 model 9540 var klima çekişi hiç etkilemiyor. Çok rampa yerlerde bile
o konuda emin misiniz ? bende 2 tane 9540 hilo var,
hatta geniş lastikli olanda (pompa açık) disk tiller çekerken bayır yukarı klimayı kapadığımda gözle görülür bir çekiş farkı oluyor...
bizim kubotalar 9540 lar genelde ekim ilaç gübre ve yem karmada kullanılıyor ama emin olun özellikle pompası açık olanda bile bariz farkı hissedersiniz. Hatta bu sene bayır yerinizde bir kere deneyin. Ben traktörü kötülemek için söylemiyorum işine göre mükemmel bir alet sadece maalesef ki torku düşük.
 
bizim kubotalar 9540 lar genelde ekim ilaç gübre ve yem karmada kullanılıyor ama emin olun özellikle pompası açık olanda bile bariz farkı hissedersiniz. Hatta bu sene bayır yerinizde bir kere deneyin. Ben traktörü kötülemek için söylemiyorum işine göre mükemmel bir alet sadece maalesef ki torku düşük.
Tork düşük evet ama bizde 285 s vardı.Genel olarak pullukla sürüm yapmıyoruz. 23'lü aysan vardı 29'lu mini tillere geçtik. 15'li tiller en ağır işi. Ama hiç bi fark hissetmedim şimdiye kadar.
 
bizim kubota lar 9540 lar genelde ekim ilaç gübre ve yem karmada kullanılıyor ama emin olun özellikle pompası açık olanda bile bariz farkı hissedersiniz. Hatta bu sene bayır yerinizde bir kere deneyin. Ben traktörü kötülemek için söylemiyorum işine göre mükemmel bir alet sadece maalesef ki torku düşük.
Traktörün genel ağırlığına göre motor gücü tepkileri iyi sayılır.
Rampa yerde tarla 5 ve 5,5 vitesle 20 li disk tilleri 30 derece eğimli yerlerde taşıyabiliyor.
Motor devri olarak genelde 1700 - 1800 rpm kullanmak gerekiyor.
Kompresyon olarak çok beklentiniz olmasın.
2018 ve 2019 model iki tane var.
Performans olarak , Fiat 80 66 S, NH TD75 BM , Tümosan 8280 ,8175 , MF 3.075, JD 5625 gibi modellere benzer çekişi var.
Valtra A85, Erkunt 85 Lüx kadar oturaklı bir traktör değildir.
Toprak işleme yapmak için traktörde alt şasenin giydirilmiş olmasını tercih ederdik.
Kara toprak tarla yapısında ihtiyaçtır.
Kumsal veya kayran toprak yapısında ihtiyaç olmayabilir.
 
Kliması elektrikli olmayan tüm traktörlerde pervane kayısından güç alarak bir miktar traktörün güçünden yer ancak bu fark edilecek düzeyde olmaz traktörler yüksek güçte çalışırlar 1-2 bg lik bir kaybı hissetmeniz çok zor ancak çok sıcak havada tam kapasite çalıştırıyorsanız ve arkasındaki ekipman da tam güç istiyorsa o zaman klima farkını görebilirsiniz. Genel Olarak 11 yıl boyunca biz klima ile ilgili en ufak bir sıkıntı yaşamadık güçtede farkı hiç hissetmedik diye biliriz çok çok zorlama anları dısında..hep çalıştı.

Kubota m9540 lar özellikle yanlış bir algı var 75bg traktör kadar iş yaparmış hafif miş deyimleri.. Kubota iki neden den çekmeye bilir biri hassasiyeti ayarlı değildir bu zaten direk hafif bir traktörün performansını en cok etkileyen faktördür, hassasiyeti cok iyi çalışan bir traktörün agırlıgının çok fazla önemi yoktur çünkü surekli traktörü basar patinajı engeller, Digeri bazı modellerde pompa fabrika çıkışı buranın atmosferine göre ayarlı değil veya 8540 ayarı var üzerinde ancak pompa da tork u acınca ciddi şekilde çekişi artar. m9540 ile kolay kolay kazayagında her traktör gelemez bogulma çok azdır bastıkca gaz yer çünkü devir arttıkca üretilen güç artar. 9540 ı 95-90bg traktör olarak degerlendirmek lazım yani 2200dd uzerınde cok işimiz olmadıgı için yakıtıda zaten eger servisler oynamamıssa azdır.

hafiflik konusu : evet bir miktar hafiftir ancak bu hafifliği ek agırlıkile veya ön uzatma ile çözebilirsiniz ancak çok fazla agır işi olmayan biri için hafifliği avantajdır. fazladan 1 ton yanınızda tasımazsınız.


td75 ile karsılaştırmak ta yanlış td 75 sadece sürüm esnasında td100 gibi de çekebilir agır devir ve işte ama sadece hüneri budur, bu konudada m9540 gibi çekebileceğini sanmıyorum pompasıyla oynanmamıssa teknik olarak bu mumkun değil çünkü.

Kubota lar piyasada her işte kullanabileceğiniz ender traktörlerden dir.. Aynı motor 130hp ye kadar güç uretebiliyor saglam sorunsuz bir motoru var.. Şanzımanıda öyle.. Tek eksisi elektronik bir hidrolik sisteminin olmayısıdır(Deutzlar daki hassasiyet ayarı bunlarda olsaydı hersey baska olurdu)

1400-1800dd arası en az yakıt bölgesidir.

m9540 hilo 36+36 vitestir ve neredeyse iş viteslerinde her vites arasında 1km/h hız farkı vardır ve sıralıdır vitesleri yani 1den 36 ta kadar her iş için 1 vitesiniz var .. uygun vites bulamayacagınız veya kafanızı karıstıracak hiç birsey yok. yol vitesleri takviyelerden hızlıdır. Takviyeye atınca öyle sanzımandan degişik yuksek seslerde duymazsınız bazı markalardaki gibi. Frenleri muazzamdır pedalları taksi pedallarından çok ta farklı bir sertlikte değildir. Hidrolik shutle ı sorunsuzdur , Baskı balata olmadıgından motorun zırtpırt ikiye ayrılmasıda gerekmiyor yogun kullanımda :)

Kısacası japonlar %90 dogru işler yapıp düşünmüş ancak elbette eksikleri var. İkinci eli de hızlıdır kepçe işleri içinde çok aranıyor ,ayrıca ikinci el aldıgınız traktörde kolay kolay basınızı agrıtacak bişeyde olmaz genel olarak saglamdır bir yeri ile oynanmamıs yagı suyuna dikkat edilmişse sorunsuzdur. Kubota nın Turkiyede üretim fabrikası açmasını çok isterdim yerlilerin kalitesinin artmasına faydası olurdu yansanayisi ile.

Traktörümüzü değiştirme aşamasında bir çok sıfır traktöre binip kullandım ozaman kalite farkını anlayabiliyorsunuz. Kagıt üzerinde çok iyi traktörler var ancak sağlamlıgı konusu hep soru işareti.. Hem kalite hem sağlam olanlar da yaklaşık kubotanın 2 katı fiyatta, f/p olarak kubota yine ön planda oldu..
 
2019 yılı yazlık ekim yapıyoruz işler yetişmiyor diye emanet bi arkadaştan aldım 9540 kullanıyorum .. kullandığım ekipman 22 lik mibzer 13 lük kazayagi sürülmeyen tarla varsa da birincil toprak işleme olarak matris dragon 7 li
Ben bu aletleri newholland da tumosanda mf 398 de 3085 de valtra 85 de hep kullandım ama kubota sahipleri alınmasın marka kötülemek için söylemiyorum 9540 tan rezil traktore binmedim
Hani insan sabah işe başlar da ilerleyen saatlerde yoruldukça performansı düşer ya aynı onun gibi ısındıkça çalıştıkça traktör güçten düşüyor..
Altınızda 90 100 bg değilde 70 75 bg lik traktör var hissiyatı kesinlikle doğru
90 100 bg lik tüm markalar tarla da "yırtık" olur çekişi hissettirir yani
Sağlamlık kısmına gelince yerli markalardan daha sorunsuz gibi gözüksede sanayide servislerde bölünmüş ağır arızalı kubotaları artık görür olduk .. zaten emsalleri kadar bi çekişe sahip olsalar arızalar daha fazla olacak ..
Neyse işler bitti emaneti verdim teşekkür ettim ..
Nasıl traktör dedi iyi dedim güle güle kullan
Valla dedi iyi değil sen onun kaç gr ciğeri olduğunu anladın dedi .
Pompayı 3 kez yaptırdım tarlada zıplıyor diye ön ağırlığın oradan uzattırdım ek ağırlık taktırdım yinede farkı olmadı dedi 3 4 ay sonra sattı hatta 108 likte vardı yeni aldigi onuda sattı massey 5400 serisi aldı
Kısacası en az 20 25 yılını tarıma vermiş kullanıcılar ve 10 15 kadarda farklı marka model kullananlar iyi bilir kubota Türkiye de tarla hizmet traktörü değildir bana göre..
Ama çiftlik te yada kısa manevra gerektiren alanlarda yada nakliye işlerinde ( biçer arkasından saman römork cekme) kullanılabilecek traktör gözüyle bakıyorum
 
Hani insan sabah işe başlar da ilerleyen saatlerde yoruldukça performansı düşer ya aynı onun gibi ısındıkça çalıştıkça traktör güçten düşüyor..
Eger bu durum varsa o traktörün pompa ayarı tam değildir. Çünkü pompası kapalı olan traktörler çok yakıp harareti yükseltiyor ve çekmiyor bazı sıfır traktörlerde bu durum oluyor servis küçük bir ayar yapıyor. Pompaları hassastır bilmeyen bir usta iyice berbat eder en saglıklısı sökülüp işin ehli bir pompacıda ayarlatılmasıdır. servisler bilmeden dokununca maalesef ayar tutturamıyorlar. 2. husus hassasiyet !

Siz bir gün çalışma ile bu yorumu getirmişsiniz biz 11 sene kullandık , simdi 9540 hilo ile devam ediyoruz ancak bu traktörün çekişinden memunuz bizde nh,fiat,erkunt,jd v.s. kullandık dediğiniz manada bir çekiş düşüklüğü görmedik. 5li14lü atıyoruz çekiyor kumsalda degil yerimiz , kazayagında muadil bir cok marka ile denedik hiç biri yetişemedi siz kazayagında nasıl böyle bir performans aldınız anlamadım, pullukta hafifliği kuruda etki eder ama kazayagında mibzerde hiç bir sıkıntı olmaz . Sonuna kadar salıp gaza bastıkca 25-26 gaza kadar güzel gaz yiyip hızlanır kazayagında.. siz bunu 14 gaz da kullanmaya kaltıysanız bişey diyemem. Zıplama da olmaz ,kabin takozlarına ve lastik havalarına bakmak gerekir,takozlar sıkılı degilse kabin sallar. Ama 4700kg lık traktörlerdeki kadar oturaklı hissettirmez ancak onlardaki hantallıkta olmaz kalkıslarda, yakıtıda olmaz onlar kadar. Kullanıcı alışkanlıklarına ters bir traktör alışmak lazım..

108s ile mf5 serisi arasındaki fiyat farkı malumunuz tam 2 katı hatta fazlası elbette mf 5s serisi yarı otomatik harika bir seri. Mukayese edilecek bir traktör ve segment değil.

Sağlamlıgına gelince aynı motor 130hp ye kadar yukseltiliyor sadece yakıt sistemi teknolojisi ile aynı sanzıman 115hp dede kullanılıyor yani bu dayanımda enaz.. yagını suyunu düzgün koyan hiç bir kubota da ben arıza duymadım.. Ancak sanzıman yagı bozulur degişmezseniz motor yagını farklı yaglar kullanırsanız traktöre bakmazsanız hepsi arıza yapabilir önemli olan kronik arızasının olmaması mesela 108s dünyada 20 senedir belki aynı şekilde satılıyor 20 sene evvelki teknoloji dikkat ederseniz , daha kronik bir arızasını duymadık. Bunun sanzıman yagı cok önemli çünkü herseyi sanzıman yagı ile çalışıyor ona ragmen sıkıntı sayısı yok , cogu bölgede kimse servisliğini almıyor bayiler kendileri servis açmak zorunda kalıyor.

Kaliteden anlıyorsanız elektrik tessisatı denso markadır, ön dingiline bakın kaliteyi görürsünüz , çok övdügünüz markaların cogu hint malı dandik ön dingiller kullanıyor., klimasından pompasına kadar kalitedir sorun cıkarmaz, mazot seçmez yag doldursan yakar, Dökümler çogu markada çok kalitesiz , bunlara nazaran kubota kalitelidir Fiyatına göre ben degerlendiriyorum, özelliklerini saymıyorum bile.. daha frene basınca otomatik 4x4 e geçmeyen traktörler var..

Erkunt servet 80 inimiz vardı , sıfır patınaj dı hassasiyeti süperdi ama rampa gördümü dizleri kırılırdı. tarlada herseyi çekerdi ama 3-4km/h ile fazlası için güçü yoktu, agır agır iş yapacaksanız çekişi süperdi zf sanzımanla otururdu tarlaya..
 
Sizinde dediğiniz gibi pullukta yada kuru sürümde kullanmadım sadece ekim yaptık..zıplama kısmı kabinle ilgili değildi aks aralığı yahut akslar arası yük dengesizliği gibi geldi bana ..
Arkadaş a sizin söylediğiniz pompa ile ilgili hususları söylemişler.. oda 3 sefer yaptırmış pompayı ..
Sadece benim bir haftalık tecrübeyle ilgili değilde direk şuanda bile tanıdığım kullanıcıların bile şikayetleri devam ediyor .. kendi köyümde 4 ay parça bekleyip yatan traktör var
Zamanında o kadar heves ettimki kubota ya bunları gördükten sonra hevesim kaçtı ..
Elektrik sistemi ve dönüş açısına diyecek yok ama herseý bununla bitmiyor
Diyarbakır lı bir dostum var
Bunların tüm bölge 2 yıl içinde kubotaya geçmiş
Kendisi de farklı model 4 tane aldı
"Tövbe billah motor olmaz yanıyor yanıyor " sakkın alma diye defalarca öğüt verdi
Şimdi her yörenin toprak yapısı, iklimi, kullanış şekilleri veya şartları çok farklı insanlarda öyle
Ama gerek kendi deneyimlerim gerek çevreden eşten dosttan aldığım bilgiler ile maalesef marka olarak bana hitap etmiyor..(bi daha söylüyorum marka kötülemek gibi bir maksadım yok.. hatta ilk başlarda Japon markasıdır diye laf ettirmezdim bile)
 
Yerli traktör seviciliği malesef ülke çiftçiliğimizi baltalayan sömüren bir sosyal hadise olarak kabul edilmeli.
Evet bu ifadeler çoğumuz için çok ağır ve kabul edilemez olarak görülebilir. Ama olaya biraz şu açıdan bakarsak belki düşencemizde değişiklikler olabilir. Şöyle ki yerli traktör üretiminden bu tarafa geçen onlarca yılda hangi yerli marka kendini tasarım, motor, şanzıman, konfor, sağlamlık, kullanım kolaylığı, teknolojik donanım vb. Gelişimlerde bulundu? Az faklı olmuş dediğimizinde taklit olduğunu anlamamız kaç gün sürdü? Şimdi eleştiricekler "ya fabrika kuruyor adam kaç kişiye istihdam sağlıyor" hayır çiftçiyi ve işcisini sömürüyor desek ayıp mı olur? Yok yok biz yerli ve milli alalım ekonomiye can verelim fabrikatörü zengin, sanayiyi dolu, çiftçinin cebini boş bırakalım. "Ama çok çekiyo be" çok güçlü kendini parçalıyor" kimse demiyor adamlara ona göre yap herşeyini parçalamısın. Aksine daha çok alıyoruz çok iyi yapmışsınız der gibi. Traktör satış rakamlarındaki ilk 3-4 sıraya bak ve dünyada bizi kıskansın.
 
Sizinde dediğiniz gibi pullukta yada kuru sürümde kullanmadım sadece ekim yaptık..zıplama kısmı kabinle ilgili değildi aks aralığı yahut akslar arası yük dengesizliği gibi geldi bana ..
Arkadaş a sizin söylediğiniz pompa ile ilgili hususları söylemişler.. oda 3 sefer yaptırmış pompayı ..
Aks arası 225cm veya asklar arası dengesizlikten olsa yolda da aynısını yapar ancak traktör yolda zıplamıyor . ilk cıkanlarda petlas lastik vardı cok sertti ama sonradan yeni petlaslar ve michelin lastiklerle gelenleri deneyin lastik havaları tamsa önler 23 arkalar 18-20 arası olmalı. zıplama yapmıyor bilakis cok dengeli.. Biz ilk aldıgımızda kabin takozlarında boşluk vardı arasına somun atıp sıktık o boslugu kapatınca sorun ortadan kalktı yoksa kabiin baya sarsıyordu.

Pompa ile husus söyle , bir tanıdıgım a servisi ayar yapmıstı ama ayarla birlikte traktör iyice kötü olmustu uzerine 2 defa daha ayar yaptırdı olmadı en sonunda garantisi bitmesine ragmen Fabrikadaki servis müdürü söküp pompa ve enjectörleri ayara göndermiş sonrasında motor düzelmişti. Servisten aldıgım bilgi pompa ayarı için birdefa mudehale ediliyor ozaman ayarı yakalarsan sıkıntı yok ama sonrasında kimse net ayarları bilmedigi için bir daha ayar tutturamıyor. pompasında 3 ayar vidası var 2 si ile ayar yapılıyor biri tork biri yakıt ama bu iki ayar bir biri ile ilişkili ayarlar yani birini acmak digerine etki ediyor bunuda uygun sekilde açmazsa yada kapamazsa ayarı bir daha tutturamaz çünkü yarım turla falan verilen bir ayar. 8540 ile 9540 arasında ki tek fark ta bu ayar zaten.

m9540 sıfırların bazılarında fabrika cıkısı ayarı tam degil bunlar çekmiyor , cok yakıyor ve zorlayınca hararet kaldırıyor ancak pompaya ufak bir ayar yapılınca hiç bir sorun kalmıyor felaket çekmeye başlıyor. Ama dediğim gibi pompası tamamen profesyönel işi sıradan bir usta halledemez. sadece pompası acılan biraz karaduman ilk çalıştırmada atar sonra keser yakıtta az yakar. Diyarbakır da samancıların cogu kubota aldı ve çok bakımsız zor sartlarda çalıştırıyorlar bismil de falan çok fazla var.
 
Olabilir pompa traktörün canı bi yerde .. valla arkadaşlar baya uğraştı düzen tutmayınca sattı ..
9000 me var 1 tane köyde aynı adam bi tane daha 9540 aldı 1 sene kullandı sattı newholland aldı ama 9000 me duruyo .. çok memnunum diyor
 
m9540 hilo modelini bizzat denedik deutz 90g ve nh td5.90 dan pullukta daha iyi birazda çamur bir sürümde. Hiç bir şekilde bogulma yok 5.5 - 8 kmh da rahatlıkla sürüm yapıyor uygun vitesleri mevcut(5L-5H-6L-6h takviye yada 1H,1L ). Td5 .90 sadece 2 hızlı takviye sürüme uygun oda 15 gazda 5 km\h hız yapıyor basınca hızlanır ama yakıtı ne olur bilemiyoruz.

m9540 i çekmeyen varsa pompa ayarına ve hassasiyet ayarına baktırsın !
 
Tümosan kullanıyorum geç çalışma sorunu ile sanayiye gittim çekişi iyiydi pompacıya çeyrek depo mazot yaktı pompa yapıldı enjektörler değişti iş bitti köye dönüyorum motor gitmiyor düzlükte vites yükseltiyorum bayılıp kalıyordu 2 vites ile kalkarken stop edecekmiş gibi oluyordu.
köye dönene kadar yarım depoya yakın yakıt yaktı pompa ayarı olmamıştı tabi .
Söküp Ankara'ya pompacı ya götürdük pompa içi ve enjektörler değişti pompa açılmıştı 2 vites ile kalkmayan motor 4 vites ile kalkıyo .
Yakıt yarıyarıya düştü
Gittiğin usta önemli .
 

Kubotalarda ustunde hafif bir ayar yapılıyor oda yarım diş falan istenilen olmassa bu işi yapan bir kaç pompacı var enjektörlerle birlikte pompa sökülüp gönderiliyor orada tüm ayarları yapıyorlar makina baglayıp basınc testleri yapılıyor.

Ancak piyasada turbo yada ayar veriyoruz diye turbo isteyenler var Turbo nun turbinini değiştiriyorlar çin malı turbin takıyorlar dikkat edin onu önermiyorum, Orjinal kadar kaliteli olamaz.
 

Benzer Konular


Hakkımızda

TrakKulüp, içinde 100.000'den fazla konuyu, 1.300.000'den fazla mesajı barındıran Türkiye'nin ilk ve en büyük traktör, tarım ekipmanları ve çiftçilik paylaşım sitesidir. 86.000 üyemiz gibi sizi de aramızda görmek isteriz.
Üst Alt