Yeni aldığımız m5 112 hakkında edindiğim izlenimleri paylaşmak istedim.
Öncelikle servis ve bayiler kesinlikle gidip beyaz eşya işine falan girsin çünkü traktörü rezil etmekten başka bir şey yapmıyorlar. Neden mi:
Traktörü aldık eve teslim oldu. Servis aradım tabiki gelmedi. Siz tarlanızı sürün sıkıntı yok dedi. Pulluk takıp tarlaya gittik tabiki meraklıları da geldi izlemeye. Neyde başladık sürmeye. Traktör gitmiyor. Neden? Hassasiyet yok. İzleyicilerde yavaş yavaş azalma. Gel de anlat millete. Neyse kalanlarla inceledik hassasiyetin olmadığına karar verdik. Servisi aradık yine gelmedi. Hatta bana traktör kendi hassasiyet yapmaz bile dedi(!).
Daha sonra Japonya’ya 5 defa mail attım. Sonra bölge teknik sorumlusu aracılığıyla döndüler:
Traktörler hassasiyet kapalı olarak geliyor. Satın alan kişinin kullandığı ekipmana ve toprak yapısına göre servisin ayar yapıp o şekilde teslim etmesi gerekiyor.
Burada traktörün kusuru yok arkadaş. Bunu bilmeyen ya da işine gelmeyen servis/bayi resmen kendi mallarını rezil etmeye çalışıyor akıl alır gibi değil!
Son olarak internetteki bir video yardımıyla ve bölge teknik sorumlusu yönlendirmesi ile hassasiyeti kendim ayarladım çok da güzel oldu. Kendisi de tarih verdi ziyaret edip sorunları çözecek inşallah.
Şimdi gelelim + ve - lere
İlk olarak eksilerden başlamak istiyorum
Öncelikle servis ve bayiler kesinlikle gidip beyaz eşya işine falan girsin çünkü traktörü rezil etmekten başka bir şey yapmıyorlar. Neden mi:
Traktörü aldık eve teslim oldu. Servis aradım tabiki gelmedi. Siz tarlanızı sürün sıkıntı yok dedi. Pulluk takıp tarlaya gittik tabiki meraklıları da geldi izlemeye. Neyde başladık sürmeye. Traktör gitmiyor. Neden? Hassasiyet yok. İzleyicilerde yavaş yavaş azalma. Gel de anlat millete. Neyse kalanlarla inceledik hassasiyetin olmadığına karar verdik. Servisi aradık yine gelmedi. Hatta bana traktör kendi hassasiyet yapmaz bile dedi(!).
Daha sonra Japonya’ya 5 defa mail attım. Sonra bölge teknik sorumlusu aracılığıyla döndüler:
Traktörler hassasiyet kapalı olarak geliyor. Satın alan kişinin kullandığı ekipmana ve toprak yapısına göre servisin ayar yapıp o şekilde teslim etmesi gerekiyor.
Burada traktörün kusuru yok arkadaş. Bunu bilmeyen ya da işine gelmeyen servis/bayi resmen kendi mallarını rezil etmeye çalışıyor akıl alır gibi değil!
Son olarak internetteki bir video yardımıyla ve bölge teknik sorumlusu yönlendirmesi ile hassasiyeti kendim ayarladım çok da güzel oldu. Kendisi de tarih verdi ziyaret edip sorunları çözecek inşallah.
Şimdi gelelim + ve - lere
İlk olarak eksilerden başlamak istiyorum
- K-lift kaldırırken geç algılıyor (2saniye)
- Kollar yeterince kaldırmıyor
- Hidrolik orta kol ekipmanı iterken gaz vermek gerekiyor
- Hidrolik valfler yağ kaçırıyor
- Hassasiyet ayrlı değil
- Takviye vitesi zor geçiyor yeri belli olmuyor
- Traktör 115 beygir gibi değil(bunu bilerek aldık)
- Hafif(bunu hem + hem - olarak değerlendireceğim). Şimdi gelelim artılara
- Yakıtı çok uygun geldi bana
- Kabin oldukça ferah ve ergonomik
- Çok sessiz çalışıyor
- Motor şanziman sağlamlığı güven veriyor
- Shuttle çok iyi çalışıyor çok pratik
- Lastikler michelin
- Hafif bir makine. Ara işleri ve yolda avantajlı.
- Altı yüksek
- Vites sayısı yeterli
- Buçuk ve el debriyajı düğmesi kolaylık sağlıyor
- Aydınlatması gayet iyi. Led çalışma lambaları iyi aydınlatıyor.
- Aynalar da yeterli. (11 ve 12. maddeleri bi arkadaş yetersiz bulmuştu ama ben beğendim)
- Klima kullanmadım ama iyi olduğunu düşünüyorum. ( bunu çok kişi söylemiş). Aklıma gelenler şimdilik bunlar. Hassasiyet ayarını merak eden olursa detaylı anlatırım.