Tamamdır abiKardeşim ben bugün bütün gün tarladaydım, yarın inşallah bilgi vericem sana
Tamamdır abiKardeşim ben bugün bütün gün tarladaydım, yarın inşallah bilgi vericem sana
Biz suan 7480 tumosan kullaniyoruz balya için sorun olmuyor 25-30balya veren yerlerde çalışıyoruz. Bizim buralarda nem oranı düşük olduğu için sıkıntı olmuyor galiba.M108S balyede kullanılabilir.Motor tork-güç eğrisi Fiat karakteristiğinde.380 n.m. tork 108 hp, M40 serisi düz tork çizgisi var.1600-1800 devir en az yakıt bölgesi , ara işler için uygun.
Biz suan 7480 tumosan kullaniyoruz balya için sorun olmuyor 25-30balya veren yerlerde çalışıyoruz. Bizim buralarda nem oranı düşük olduğu için sıkıntı olmuyor galiba.
Tumosan 24.7kgm×9.81=242.3nm torku var orjinalinin. Sonradan atma turbointercooler var. Ustaya sordum bu kaç hp diye 85hp dedi. 300 nm civarında torku varmış. Ben bizim bölgede m8540 ın bile büyük geleceğini düşünüyorum abi. Ama tabiki m9540da opsiyonlu hi lo var. Balya işinin olmassa olmazı. Bu yüzden m9540a bakıyorum.
-bu da her traktoru sormak icin bir konu açıyor . Diyenler olabilir. Evet çok konu açtım . Gerek hocam sana gerek diğer üyelere teşekkür ederim, açtığım konulara yazdığınız icin. Ama şunu farkettim kubota işimize en uygun. Bölgemizde servisi çok iyi. Özel bir yağı yok. Yağ değişim saati yüksek. Manevra çok iyi. Ki bubalyada çok işe yarar.
Ama çekişi mukemmel değil tabiki. Zaten senede 50 saat tarla surecek çekmesse çekmesin [emoji3].
İnşallah abi yinede saolasin.Hocam malesef litre/balya hesabı yapamayacağım size araştırdım ettim ama hesap yok ama dediğim gibi , eşdeğer bütün traktörlerden az yakıyor. Bu işin içindeyiz , 9540 tan daha memnun kaldıgımız bir traktör olmadı balya işinde. Sürümdede 5li 12 no pulluk kullanıyoruz. M108 de 5li 13 no. Hepsi rahat rahat çekiyor. Tek yapmanız gereken on jantlara birer ağırlık takmak. Şimdiden hayırlı olsun[emoji6]
Biz suan 7480 tumosan kullaniyoruz balya için sorun olmuyor 25-30balya veren yerlerde çalışıyoruz. Bizim buralarda nem oranı düşük olduğu için sıkıntı olmuyor galiba.
Tumosan 24.7kgm×9.81=242.3nm torku var orjinalinin. Sonradan atma turbointercooler var. Ustaya sordum bu kaç hp diye 85hp dedi. 300 nm civarında torku varmış. Ben bizim bölgede m8540 ın bile büyük geleceğini düşünüyorum abi. Ama tabiki m9540da opsiyonlu hi lo var. Balya işinin olmassa olmazı. Bu yüzden m9540a bakıyorum.
-bu da her traktoru sormak icin bir konu açıyor . Diyenler olabilir. Evet çok konu açtım . Gerek hocam sana gerek diğer üyelere teşekkür ederim, açtığım konulara yazdığınız icin. Ama şunu farkettim kubota işimize en uygun. Bölgemizde servisi çok iyi. Özel bir yağı yok. Yağ değişim saati yüksek. Manevra çok iyi. Ki bubalyada çok işe yarar.
Ama çekişi mukemmel değil tabiki. Zaten senede 50 saat tarla surecek çekmesse çekmesin .
Sezonda ortalama 70 000 balye atıyoruz.TD90 90 hp 360 n.m. gibi traktör gür sapta iyi gidiyor.TD75 te rahat ama 90 başka.
75C daha da rahat, debriyaj,kuyruk mili yağlı, ne kadar gaza basarsan bas 600 devir, şoför seçmez. direksiyon santimle sırayı görür, tek frende arka taraf atar, kayar.Patinaj eğilimi yok, toprağı kucaklar, sarılır.At sahibine göre kişner.
Kubotayla akraba olduklarını düşünüyorum. Ama aynı olmayabilir.
Abi ikiside çok farklı ama kubotaya göre çok çok iyi harika yakıt sıfır çekiş süper bizim köydeki caseleri new hollandları same argon tümösan hepsini tepeledi tek çekerde caseyle new hollandın üstüne iki kere dönüyor
Kardeş hangi marka makina kullanıyorsun‘ gayet yeterli ‘ dedim zaten hocam . Ben birdaha alacak olsam yine 9540 alırım . Böyle açıklayabilirim sanırım kendimi .
M9540'ta 5190 (haşbaylı) , m108 de 5690 s3 haşbaylı.Kardeş hangi marka makina kullanıyorsun