YAVUZ_13 link=topic=72965.msg905249#msg905249 date=1405166557' Alıntı:maşallah yag dükkanı mübarek
traktörlerimi sevmiyordum ama artık seviyorum enazından bakımları bundan ucuz
Barış UZEL link=topic=72965.msg905288#msg905288 date=1405186123' Alıntı:11 litre motor yağı ve 70 litre şanzuman yağının fiyatı pahalı abi biz ne yapalım Erkunt ve MF de bu civarlarda olması lazım.
Yılmaz abi elimden geldiğince yardımcı olurum hangi konu olursa olsun Adamların sistemi yavaş ama sağlam şekilde kuruldu şimdi tıkır tıkır işliyo. Geçen gün iç döşemeyi tutan plastik vidalardan birini benim bilader yanlışlıkla koparttı aha bu parça bulunmaz dedim dün babam servise uğrayınca sormuş o küçücük parçaya kadar ellerinde varmış 1 avuç aldık
sebazios link=topic=72965.msg905295#msg905295 date=1405188547' Alıntı:Barış kesinlikle katılıyorum. Şahsen ben şu ana kadar hem servis, hem bayi ile olan tüm diyaloglarımdan memnunum.
Örneklerini gördük. Sıfır traktörlerin arızaları ile ilgilenmeyen markalar oldu. Adamlar 2. El traktöre sadece 'söz' ile verdikleri garantiden parçayı geçtim, yağ / filtre değiştirdiler.
Ayrıca satın da alıp değiştirsen, yağ yağdır. Fiyatı bellidir. Kimi arkadaşlar çok demiş.
Pahalı olan yağ. Bu anlaşılmalı. Üstelik senin yaptığın gibi yağ markalarında yapılabilecek değişiklikler ile çok ciddi rakamlar tasarruf edilebiliyor. Bizim motorlardaki tek fark, şanzıman yağının diğerlerinden çok olması. Bende 60 litre. Sende de aynıdır.
Bunun da sebebi malum. Pompa debisi yüksek. Bu sayede harici hidrolik pompa gerektirmeden kepçe takılabiliyor olması.
Kubota ile ilgili hem soracaklarım vardı sana.
Bu arada 8540 ' larda yakıt nasıl? Çok çoook methini duydum
Barış UZEL link=topic=72965.msg905311#msg905311 date=1405192513' Alıntı:Aynen abi burada bakım maliyetinin yüksek olmasının sebebi sadece şanzıman yağının fazla olmasından kaynaklanıyor. Gerçi şimdiki traktörlerde en kötü 50 litre yağ alıyor. LS Plus 90 ve Erkunt ZF şanzımanlılarında bu civarlarda olması lazım. 8540 ın şanzımanıda 60 litre yağ alıyor ön aks ile birlikte 70 litre yağ değişiyor.
8540 ın yakıtı şu an bizim için ideal 4 lü 14 ' ' pulluk ile saatte 10 litre yakıt tüketiyor ve 7 dekar yer sürüyor. Dekara ortalama 1.5 litre yakıyor artık bu değerlerden hangisi işine yararsa onu kullan abi Sezon başında test için hem saat tuttum hemde yakıtını litre ile doldurarak ölçtüm bu değerler çıktı.
İlk zamanlar traktör geldiğinde pancar sökümüne başladık ve performansından şikayetçiydim servise söyledim traktörü alıp kontrol edelim duruma göre ne gerekiyorsa yapalım dediler ama tam iş zamanı olduğu için sezonu kapatıp öyle götürdük. Yakıt pompası basıncı düşük çıktı onu ayarladılar ve EGR valfi ayarsızmış onuda yapıp gönderdiler. Bakımdan sonra çekişte baya fark oldu ve yakıtı normale döndü.
2. El biraz şans işi abi ne denk gelirsesebazios link=topic=72965.msg905339#msg905339 date=1405203182' Alıntı:Komik gelebilir ama ben bira da bu yüzden ikinci el aldım. Şöyle 1000-1500 arası saate gelmiş bir traktör, hele sağlam bir yerden alınıyorsa, rodajını tamamlamış, hemen her düzeni ve ayarı tam olarak oturmuş oluyor. Inci boncuk işlerle uğraşmadan direk işe koşabiliyorsun.
8540 ' ın silindir hacmi kaç?