KUBOTA HAKKINDA MERAK ETTİKLERİNİZ NELERDİR ??

Ynt: KUBOTA HAKKINDA MERAK ETTİKLERİNİZ NELERDİR ??

mustafagursacli link=topic=37354.msg472297#msg472297 date=1321735990' Alıntı:
m8540 ile m9540 aynı kupaya sahip sadece arka ağırlıklar ve pompa farklı buda 100 kg ekstra m9540 ı ağır kılıyor

Kubota traktörleri emsallerinden en az olanında 500 kg kadar azdır buda ömrünü uzun ediyor bu makinaları alan miras bırakmak için alsın ........
:D teşekkürler.

Şimdi size şöyle diyeyim. 100 kg lık ve 85 kg lık iki insanı ele alalım. Sizce hangisi daha kuvvetlidir? Kuvveti kilosuna göre mi belirleriz yoksa yağ-kas oranına yahut yapılan işi ne kadar çabuklukta ve ne kadar atik olup olmadığına göre mi? Bir motorda ağırlık önemlidir ama bi yere kadar. Şimdi sizin baktığınız tonajlar ne ise odur bende tam bilmiyorum ama M 9540 modelinin 3500 kg dan fazla olduğunu biliyorum. Önünde 500 kg ağırlık var. Şimdi Erkunt Traktörlere ağır diyorlar pulluğu ondan çekiyor, ondan çekişmelerde motorları alıyor diyorlar. Ama kullanıcıların şikayeti nedir? Çabucak bayılması. Çabucak vites düşürmesi ve yolda seri bir şekilde giderken yakıtının artması. Ben kötüleme yapmadım sadece bir örnek verdim. Bir tasarım yapılırken her yönden düşünülmelidir. Şimdi çifçi galerici değildir. Bir malı alır ve onu en verimli bir şekilde kullanmak ister. En azından 15 sene kullanmalıyım gözüyle bakmalıdır. Peki bu dayanıklılık nasıl sağlanır? Bu dayanıklılık kullanılan malzeme kalitesi ile, yapılan işçilik kalitesi ile ve motorun kendini koruması ile. Bence Kubotaların ağırlığı tam idealdir. Aynı Steyrlar gibi. Ağırlık her yerine eşit olarak dağılmıştır. Ağır olduğu zaman bir makina bu ağırlığı taşıyabilecek bir güç gerekir. Neden şişmanlık sağlıklı değildir? Çünkü insanı dirençten düşürür. Önemli olan fit olabilmektir. Çok yazmak istemiyorum. Kubota da gördüğümüz kadarıyla fit olabilmeyi başarmış bir markadır

doganbey1 link=topic=37354.msg472327#msg472327 date=1321739593' Alıntı:
Şimdi size şöyle diyeyim. 100 kg lık ve 85 kg lık iki insanı ele alalım. Sizce hangisi daha kuvvetlidir? Kuvveti kilosuna göre mi belirleriz yoksa yağ-kas oranına yahut yapılan işi ne kadar çabuklukta ve ne kadar atik olup olmadığına göre mi? Bir motorda ağırlık önemlidir ama bi yere kadar. Şimdi sizin baktığınız tonajlar ne ise odur bende tam bilmiyorum ama M 9540 modelinin 3500 kg dan fazla olduğunu biliyorum. Önünde 500 kg ağırlık var. Şimdi Erkunt Traktörlere ağır diyorlar pulluğu ondan çekiyor, ondan çekişmelerde motorları alıyor diyorlar. Ama kullanıcıların şikayeti nedir? Çabucak bayılması. Çabucak vites düşürmesi ve yolda seri bir şekilde giderken yakıtının artması. Ben kötüleme yapmadım sadece bir örnek verdim. Bir tasarım yapılırken her yönden düşünülmelidir. Şimdi çifçi galerici değildir. Bir malı alır ve onu en verimli bir şekilde kullanmak ister. En azından 15 sene kullanmalıyım gözüyle bakmalıdır. Peki bu dayanıklılık nasıl sağlanır? Bu dayanıklılık kullanılan malzeme kalitesi ile, yapılan işçilik kalitesi ile ve motorun kendini koruması ile. Bence Kubotaların ağırlığı tam idealdir. Aynı Steyrlar gibi. Ağırlık her yerine eşit olarak dağılmıştır. Ağır olduğu zaman bir makina bu ağırlığı taşıyabilecek bir güç gerekir. Neden şişmanlık sağlıklı değildir? Çünkü insanı dirençten düşürür. Önemli olan fit olabilmektir. Çok yazmak istemiyorum. Kubota da gördüğümüz kadarıyla fit olabilmeyi başarmış bir markadır
evet kubota fit ve dirençli ......çok atik ve seri bir o kadarda kuvvetli

bende 70 hp taktörlerin içinde en hafifini araştırıyordum .2500kg benim için ideal bir kg.ben 50 dönüm arazisi ufak bir çifçiyim. hem küçük hem büyük traktör işni yapacak bir makina bakıyordum. katalogta yazan doğrumu 7040 gerçekten 2500 kg mı biliyormusun

ramiz balcıoğlu link=topic=37354.msg472354#msg472354 date=1321740850' Alıntı:
bende 70 hp taktörlerin içinde en hafifini araştırıyordum .2500kg benim için ideal bir kg.ben 50 dönüm arazisi ufak bir çifçiyim. hem küçük hem büyük traktör işni yapacak bir makina bakıyordum. katalogta yazan doğrumu 7040 gerçekten 2500 kg mı biliyormusun
Ramiz abi bunun emsali nimet 70 4 ton bu 2800 kg ancak gelir

mustafacığım arkadaşım 6 vitesle nereye iniyorsun.milletmi öldüreceksin yaa o kadar yükünen )))bırak birazdaha yavaş insinler 3 cü vitesle filan

Mustafa kardeş erkunt sınıfının en ağır traktörlerinden biri.ama katalog ve ruhsatlardaki kg lar çok sağlıklı değil.kulandığım traktörlerden biliyorum.belki tartıpta kesin bilen biri çıkabilir. bayi Mustafa buruşoğluna 7040 gelirse hususi gidip tartacağım. ozaman sizide bilgilendiririm. bu arada bayi 7040 demo traktörün istanbulda olduğunu 1 haftaya kadar geleceğini söylemişti. gelirse çiftleri sürmek için bana verecek.

ramiz balcıoğlu link=topic=37354.msg472363#msg472363 date=1321742133' Alıntı:
Mustafa kardeş erkunt sınıfının en ağır traktörlerinden biri.ama katalog ve ruhsatlardaki kg lar çok sağlıklı değil.kulandığım traktörlerden biliyorum.belki tartıpta kesin bilen biri çıkabilir. bayi Mustafa buruşoğluna 7040 gelirse hususi gidip tartacağım. ozaman sizide bilgilendiririm. bu arada bayi 7040 demo traktörün istanbulda olduğunu 1 haftaya kadar geleceğini söylemişti. gelirse çiftleri sürmek için bana verecek.
Mustafa Baruşoğlu çok iyi bir esnaf ve gerçekten kaliteli bir insandır bu adapazarı için bir kazançtır......kubota gerçekten emsalinden hafiftir örneğin sizde bulunan td65 ile arasında rahat 800 -1000 kg fark vardır....

yav nekadar mal adamsınız bir traktörü uzay aracı gibi hatta imkansız bir araç gibi övüyorsunuz ama emsali diğer traktörlerde aynı işi yapıyor hatta daha iyileri var boş muhabbet bunlar japonun malını övme kendininkine bak bende 93 model 8066 çiftçeker var işimi yapıyor daha iyisini kubota ne kadar iyi yapabilir en fazla orjinal kabiniyle bu diğer markalardada var kendinizi kandırmayın arkadaşlar

alitrakya link=topic=37354.msg472365#msg472365 date=1321742609' Alıntı:
yav nekadar mal adamsınız bir traktörü uzay aracı gibi hatta imkansız bir araç gibi övüyorsunuz ama emsali diğer traktörlerde aynı işi yapıyor hatta daha iyileri var boş muhabbet bunlar japonun malını övme kendininkine bak bende 93 model 8066 çiftçeker var işimi yapıyor daha iyisini kubota ne kadar iyi yapabilir en fazla orjinal kabiniyle bu diğer markalardada var kendinizi kandırmayın arkadaşlar
sen önce adam ol ....siteyi tanı aptalca yorum yapma .....ya yaşının adamı ol yada yaşına göre bir s,te bul burası paylaşım sitesi senin övdüğün makinadan benim kapımda iki tane var ...ona kötü diyenmi var ondan sağlamı olmadığı için biz bunu aldık ......aklını başına al yoksa üyeliğin uzun sürmez

şaban.muhtar link=topic=37354.msg472369#msg472369 date=1321743342' Alıntı:
alitrakyalı.milletin canını sıkma adam gibi bişeyler yaz.sanane milletin iisinden kötüsünden. olmuyor...
böyle sivriler her zaman çıkar bu tipleri daha önce biz çözdük muhtarım bunlar asalaklar grubundan

SÖYLEDİĞİN SÖZÜN ESİRİ SÖYLEMEDİĞİN SÖZÜN SAHİBİ OLURSUN.......... noo*-*-SÖZ DİLDEN ÇIKAN BİR MERMİDİR

Buradaki herkes görüşünü bildirme ve o görüşe katılmayanlar da onu eleştirme hakkına sahiptir. Ama bu eleştiriyi, makul ve mantıklı bir şekilde yapmak gerekir. Lütfen kullandığınız üsluba dikkat ediniz alitrakya.

[/quoteBu yorumun için seni uyarıyorum, Özür dilemeni bekliyorum. Fikrini savunabilirsin ama karşındaki kişiye saygısızlık etmeden.
]

iyi bildiğiniz gibi yapın boş kafalı kubotacılar sen traktörü kullanamıyorsun ancak video çekersin yerden mustafa gürsaç muhatabım değilsiniz bidahada yazmıyorum hadi kolay gelsin fanatikler

alitrakya link=topic=37354.msg472379#msg472379 date=1321745333' Alıntı:
iyi bildiğiniz gibi yapın boş kafalı kubotacılar sen traktörü kullanamıyorsun ancak video çekersin yerden mustafa gürsaç muhatabım değilsiniz bidahada yazmıyorum hadi kolay gelsin fanatikler

Bu yorumun için de seni uyarıyorum ve Özür dilemeni bekliyorum. Fikrini savunabilirsin ama karşındaki kişiye saygısızlık etmeden...

Sen önce adam ol, sonra gel sitede ki insanlarla muhattap ol. Bu ne ya ipini koparan geliyor.

alitrakya link=topic=37354.msg472379#msg472379 date=1321745333' Alıntı:
sen düzgün bir dille söyledinde biz sana yokmu dedik sen önce adam ol sonra yorum yap