Kubota 110

Kubota bir tork problemi var bende 2 adet Kubota kullanıcısı olarak yazıyorum taraftar falan değilim ama tartışmasız en sağlam traktör diyebilirim arıza sıfır
Ön dingil ve tur şahane
Fren sistemi vb çok kaliteli ve sorunsuz yalnız tork değerleri biraz düşük buda bi gerçek

Kubota 9540 modeller lift otomatik vs tarzında hidrolik kullanımını kolaylaştırıcı bir sistem var mı?

D

Devrim Ozturk

Amca oğlu 2 ay kadar önce aldı.traktör özellik bakımından oldukça dolu ancak çekiş yönünden memnun değil.traktör resmen çekmiyor ben de MF 5455 var tarla da arkamdan gelemiyor.ben 5 li 16 inc takıyorum o 5 li 12 inc takıyor.110 beygir bi traktör gibi değil. İlle de kubota derse Bence de 135 lık daha mantıklı. Yakıta gelince akşama kadar arkalı önlü çalıştık pulluk farkına rağmen benzinlikte doldurduk o 97 litre aldı massey 98 litre aldı.

Akşam eve dönerken ikisinin deposunu fulladınız da, peki sabah işe giderkende depoları ikisininde full dolumuydu?

D

Devrim Ozturk

Traktorleri bana ogretme istersen hepsinden ikiser ikiser var Allaha sukur goruyoruz biliyoruz torkuda silindir hacminide yakitida
İyi biliriz kendimde varda knusuyorum bu romorkuda kullanan benim romork teker uzeri tbiki gucu anlasilmaz . Kubota zayif traktor degl kucumsetmemEkli dosyayı görüntüle 22786Ekli dosyayı görüntüle 22787

Allah daha çok versin. Kubota bayi müşterinin istediği model elinde yok ise, seni arayıp ödünç istediği oldu mu hiç? :) :)

Ethem ertürk bilerek mi yazıyorsun yoksa laf olsun diye mi? herşey beygir gücü değildir tork denen şanzıman denen silindir hacmi denen bir kavram vardır.bu kavramlar traktöre + güç olarak yansır bunları araştır öğren aynı iki traktör aynı beygir gücü diye aynı şekilde çekecek diye birşey yok.

M9540 320 n.m. , M108S 380 n.m. , M110 GX2 500 n.m., M120 GX2 540 n.m., M130 GX2 580 n.m. civarı motor torkları mevcut ve kepçeli kullanım için büyük işletme motoru olarak dizayn edilmiş, donatı olarak gayet güzel, zor arazide ise bize uymuyor.
Yapılacak işe göre tercih önemlidir, beğenen alır.

Amca oğlu 2 ay kadar önce aldı.traktör özellik bakımından oldukça dolu ancak çekiş yönünden memnun değil.traktör resmen çekmiyor ben de MF 5455 var tarla da arkamdan gelemiyor.ben 5 li 16 inc takıyorum o 5 li 12 inc takıyor.110 beygir bi traktör gibi değil. İlle de kubota derse Bence de 135 lık daha mantıklı. Yakıta gelince akşama kadar arkalı önlü çalıştık pulluk farkına rağmen benzinlikte doldurduk o 97 litre aldı massey 98 litre aldı.

M108-110GX-135Gx bunlara güç artırımı yaptırıyorlar ve gerçekten çok değişiyor çekişleri

M9540 320 n.m. , M108S 380 n.m. , M110 GX2 500 n.m., M120 GX2 540 n.m., M130 GX2 580 n.m. civarı motor torkları mevcut ve kepçeli kullanım için büyük işletme motoru olarak dizayn edilmiş, donatı olarak gayet güzel, zor arazide ise bize uymuyor.
Yapılacak işe göre tercih önemlidir, beğenen alır.
M110 gx te 390 tork var broşüründe öyle yazıyor

70 beygir traktore bu römorku takarsan sag sola donemezsn cunku on tekerler havada kalir kubota konfor ve piyasa olarak massey kdr asla olamaz ama cekiste john deereden asagi kalmiyorsa asla masseyden az cekmez ama kubota 115 liklen massey 130 luksa fark olur ayni hpde kesinlikle asagi kalmaz

http://www.tractordata.com/farm-tractors/007/6/5/7653-kubota-m110gx-engine.html
https://tractortestlab.unl.edu/documents/Kubota M110GX.pdf 320 n.m. %20 yedek,(Bu testler biraz sıkıdır.Katalog 390 n.m. diyor.)
https://kuk.kubota-eu.com/wp-content/uploads/brochures/Brochure-MGX-III.pdf 135 GX3 586 n.m.
http://www.kubota.com.au/wp-content/uploads/2015/09/MGX-series10082012.pdf 130 GX 560 n.m. yaklaşık olarak
1600 max tork, 2600 devir max güç veriyor.
GX serisinde CRD, 4 valf, EGR, DPF mevcut, yarı otomatik 8 vites, %20 tork yedeği mevcut, kepçeli kullanıma uygun, bazı modellerinde patinaj kontrolü var,
Motor torklarını, yedeklerini, kuyruk mili güçlerini katalogda görmemiz lazım.Avrupa'da DLG, Amerika'da Nebraska test merkezi sonuçlarına genelde bakılır.
Torku yüksek olan daha çok çeker, ona göre de yakar, zemin hafifse düşük torklu motorla da çalışılır, motor huyuna göre uygun ekipman takılarak, motor uygun yüke verilir.Arazi durumuna göre tercih gerekiyor.
Beygir sayısı aynı motor torkları farklı olanlar var.En iyi sonucu tarla söyler.

hocanın dediğine göre bu traktör kepçeli kullanıma uygun yapılmış.
bunun tasarımcısı sürekli allah ne verdiyse koşsun şeklinde düşünmez. yılda kaç gününüz sürümde geçiyor.
7km/h gitme 5km/h git az yaksın .
bir hafta sürüme koştun koşu koşturdun aynı traktörle girdin ahıra kalas gibi dönmüyor 51 hafta ahırda söve söve dur.
traktörleri değerlendirirken bütün yıl sürüm yapacak gibi düşünmeyin.

70 beygir traktore bu römorku takarsan sag sola donemezsn cunku on tekerler havada kalir kubota konfor ve piyasa olarak massey kdr asla olamaz ama cekiste john deereden asagi kalmiyorsa asla masseyden az cekmez ama kubota 115 liklen massey 130 luksa fark olur ayni hpde kesinlikle asagi kalmaz

romorkta ne kadar gübre var o römork o kadar traktöre basmaz bence 8075 tümosan asvaltta o romorku gezdirir