Sağolun,Hayırlı olsun yapilan iş herzaman güzeldir bolgenizde kar pek yağmıyor sanırım
balıkesir çok aşırı kar almıyor ama bizim köy biraz yüksek kalıyor,merkeze göre 10-15 cm daha fazla kar yağışı oluyor,
Sağolun,Hayırlı olsun yapilan iş herzaman güzeldir bolgenizde kar pek yağmıyor sanırım
sağolun,Öncelikle hayırlı olsun , başarılarınızın devamını dilerim.
Komşulara usturuplu şekilde siz ne yapacağınız söyleseniz nasıl olur (önceden bir durum yoksa) ? Mesela yukarıda pencerelerle ilgili yazmışsınız sorsanız böyle böyle yapsak sizi rahatsız eder mi ? Nasıl bir çözüm buluruz diye.Diyalog insanların kendi kendine kurup-çözmesini engeller.
kardeşim ahır yapılan yerde kaldığı için yıktık malesef,Son.Filizma, sera demissiniz, varsa lutfen fotografini yukleseniz...
8x16 sera maliyeti hesaplattım 5.000 demir parsı çıkardılarSera kucuk de olsa deneyimdir. Basarabilirseniz ucuza cikacak bir sera bile iyi para yapar. Sera icin hep israrliyim, gelecek serada olacak. Kucuk yerde verimli tarimla iyi urun almak mumkun.
Direkler yatayda kullanılınca dikeydeki gibi saglam olmuyorSağolun,
balıkesir çok aşırı kar almıyor ama bizim köy biraz yüksek kalıyor,merkeze göre 10-15 cm daha fazla kar yağışı oluyor,
Cikma sera demiri internette cok, arayiver.8x16 sera maliyeti hesaplattım 5.000 demir parsı çıkardılar
Onlar hep Antalya da nakliyesi ile ayniya gelirCikma sera demiri internette cok, arayiver.
Ahır için diyorsanız kirişler telefon direği gibi kalın olanlardan kullanıcaz telefon direği bulduk fakat istediğimiz kalınlıkta değillerdi,dolayısıyla keresteciden alınacak.çatının A kısmı orta yüksekliği 1 buçuk metre yatay kullanılacak ana ağaçların tamamını 10x10 olarak planladık.araya atılacaklarda 5X10 olacak,üzerine kalıp olarak kullanılan inşaat kerestesi çakılacak,yetmezsede kalıp için kullandıkları 100 metrekare civarı playwood var,Direkler yatayda kullanılınca dikeydeki gibi saglam olmuyor
deneyimledik,evin ihtiyacını karşılasa yeter.şuan evin civarında sera yapılabilecek çok büyük bir alanımız yok,Sera kucuk de olsa deneyimdir. Basarabilirseniz ucuza cikacak bir sera bile iyi para yapar. Sera icin hep israrliyim, gelecek serada olacak. Kucuk yerde verimli tarimla iyi urun almak mumkun.
ya o taraflarda erken verim için erik ve badem serası yapmışlar dağa taşa,hayran kaldım,Onlar hep Antalya da nakliyesi ile ayniya gelir
Bende burdur dan Antalya Finike ye geçtim çok güzel seralar vardıya o taraflarda erken verim için erik ve badem serası yapmışlar dağa taşa,hayran kaldım,
Bizim buralarda olmaz heralde o isBende burdur dan Antalya Finike ye geçtim çok güzel seralar vardı
Olur abide sera sıcaklığını dengede tutmak biraz daha maliyetli olurBizim buralarda olmaz heralde o is
Olur abide sera sıcaklığını dengede tutmak biraz daha maliyetli olur
maşallah bereketli olsun. koyun bereketli hayvandır inşallah dolar taşar..17 gün kapanma-bayram sözveren ustaların gelmemesi derken çatı aşamasına geçmiş işi bayağı kolaylamış bulunuyoruz çok şükür,
uzun kısımdaki çatı tahta çakılacak duruma geldi,
hafta sonuna kadar kısa kısmın makasları yapılabilirse cumartesi pazar tahtaları çakar kiremit dizmeye başlarız hayırlısıyla,
bu işler bir taraftan olup biterken fiğler ve yem bezelyelerini çok gocuklanmadan ptesi günü biçtirdik,hafta sonuna kadar kuruma olursa hafta sonu balya bağlanır diye umuyorum,