yeniksavascı link=topic=80168.msg962650#msg962650 date=1422218453' Alıntı:
[size=14pt]arkadaşlar öncelikle hepinize bana yardımcı olduğunuz için teşekkür ederiz hala araştırma ya Devam ediyorum ve. Bir. Soru daha aklıma takıldı. Sürü yü daha yeni toplayacağım için. Dolu Şişek. Almam daha mantikli değilmi. Hem hesaplı hem genç hemde üretken. Bana koyun dan daha mantikli geldi. sizler in de yorumlar ınızı bekliyorum yardimci olur sanız sevinirim. [/size]
Koyun tam verime 2. kuzusunda oturur, 3. kuzu verimde pik noktasıdır. Daha sonra 5-6. Kuzuya kadar düşüş gösterir. 7 ' de film biter.
Şişek ve toklular, üretimin başlangıcı olduğu için ikizlik düşüktür. Yani bir bakıma verimsizdirler. Ayrıca ilk doğum dolayısı ile doğum sorunları yaşanma ihtimali oldukça yüksektir.
Yani süprizlerde karşılaşılabilir..
Kısaca şişek ve toklu alırsan ucuza alırsın ama pik verime ulaşmaları için beklemek zorundasın. Ayrıca düşük mastar kalitesi, tek memelik, sıkıntılı doğumlar, kuzu almama, genetik bozukluklar, ters doğum, doğumda ölümler gibi bir dişi kuzunun 'koyun' olması için şart olan tüm bu test ve sınavları başarı ile geçmeleri gerekir.
Muhakkak geçemeyenler olur. Bu da fire demektir.