Öncelikle merhaba , yaşım 26 , universite mezunuyum fakat kendi koyumuzde hayvancilik yapmayi dusunuyorum .Bulundugumuz yer mersinde rakım 980 civarinda.
Daha once bu isi yapmadim , ailemdede kimse bilmiyor. Bu açıdan ilk basta 10 koyun , +1 koc almayi dusunuyorum . 15 donumluk ceviz ekili tarlamiz var sulak , bunun aralarinda birsuru ot cikiyor , ben yabanci ot yerine regrass ekmeyi planliyorum ki , parayla alacagimiz yem miktarini azaltalim . Ve yaz kış bu tarlada ve etrafinda ki 40 donumluk tarlalarda yayilsin.
Hedefim 75-100 damizlik koyuna ulasip kuzu olarak kesime gondermek.
Ayrica herzaman ben duracam basinda , coban felan tutmuyacam .
Sizce dusundugum gibi yapabilirmiyim , bu ise girismelimiyim , girismeliysem arti olarak baska neler yapabilirim fikirleriniz nedir ? Yem giderini daha fazla nasil dusurebilirim ? Degerli yorumlarinizi esirgemeyin.
fikir güzel yem ve maliyetleri düşürrmek için meranız armış çobanda olmazsa tadından yenmez. 10 koyuna bir kç çok bari 20 koyun alın koyunun bakımı çok da zor değil iğnesini veteriner vurur haaplarınıda size nasıl atacaksınız öğretirler en azından çevrenizde birileri vardır yapan. kırkım zamanı siz yada bilen birine kırktırırsınız yavrulama zamanı az sıkıntılı dönem siz başında duracağınız için sıkıntı olmaz. kafam yerinde değil llerde belki daha ayrıntılı anlatırım ...