Ryegrass (italyan çimi, lolium multiflorum) Almanya`da genelde ''ara yem bitkisi'' olarak ekilir.
Örneğin tarlanıza buğday ektiniz. Hasattan sonra tarla hazırlığını yapıp rye grass ekersiniz ve çeşide göre sonbahara (kışlıkların ekim dönemine kadar) 1 defa biçer ve otunu silaj yaparsınız. Ondan sonra tarlanızı işler, kışlık mahsülünüzü ekersiniz. Bu çerçevede genelde hızlı büyüyen, diploid çeşitler ekilir.
Eğer sonbaharda ekim yapmayacaksınız; kışa dayanıklı ve 2. büyümesi kuvvetli olan bir çeşit seçersiniz. İlkbaharda 1-2 biçim yapıp, yerine mısır, yazlık arpa, pancar ... ekersiniz.
Buğdaygil yem bitkisi ekmeyi düşünenlere domuz ayrığını (dactylis glomerata) araştırmalarını tavsiye ederim. Endemik bir türdür. Kurağa nispeten ve soğuğa dayanıklı olup, çok biçim için uygundur. Korunga ile karışım yapılırsa çok iyi bir kaba yem karışımı elde edilebilir. Bu çerçevede tarla hazırlandıktan sonra önce korunga (3-4 cm) ekilmeli ve üstüne yüzeysel (1-1,5 cm) domuz ayrığı ekilmelidir.