Kombine Mibzerler? (avantaj-dezavantajları)

Ynt: Kombine Mibzerler? (avantaj-dezavantajları)

sebazios link=topic=80353.msg953663#msg953663 date=1420415950' Alıntı:
Teneke olsun, bizim olsun Sülüman ' ım. Herkesin Amazone ' u yok :D

Bak millet ne şartlarda, ne kombinelere ekim yapıyo: (biçere dikkat)

http://youtu.be/uot-AggyziI
Adam sap kıyıcı ile kombine yapmış ama makina bırak sap kıymayı sapı kırmıyor bile önünden nasıl girerse arkadanda öyle çıkıyor :) hele biçerin sap sericisi tam mühendislik harikası hem dairesel hem eksantrik hareketli :D

sebazios link=topic=80353.msg953752#msg953752 date=1420455585' Alıntı:
Yok Murat Abi, yanlış anlaşılmış. Asla sinir-asabiyet yok. Şimdi ben da tekrardan okudum mesajı da, yanlış bi duygu aktarımı olmuş. Yazı ile jest, mimik aktarılamadığından olsa gerek.

Bi dahakine gülen yüz koymayı unutmamak lazım :D

:) Koymazsan böyle düşersin tongaya işte .... Hehehehe:)

Eveet. Bir de bu işin ağababaları var. Amazone ' lar bile yavru kalıyor yanında. Türkiye ' de pek yaygın değil ama şu an Amerika ' da pazar lideri John Deere. Çok hassas değiller ama çok yüksek iş hızları var:

http://youtu.be/KFDWkri6ivI

sebazios link=topic=80353.msg953836#msg953836 date=1420469543' Alıntı:
Eveet. Bir de bu işin ağababaları var. Amazone ' lar bile yavru kalıyor yanında. Türkiye ' de pek yaygın değil ama şu an Amerika ' da pazar lideri John Deere. Çok hassas değiller ama çok yüksek iş hızları var:

http://youtu.be/KFDWkri6ivI

Yılmaz abi bu bize kalın kaçar bu aleti tarlada kurmak yarım gün ister dekara atmış 5kg tohum yarısıda tekrar yeşermiş bizde saplardan gidemez zaten :D ki zaten anca kuma eker bizim toprak diye bildiğimiz zatimuhterem yapıya değil bununla biz ancak farming simulator ' de ekim yaparız :)

dustero link=topic=80353.msg953866#msg953866 date=1420472101' Alıntı:
Yılmaz abi bu bize kalın kaçar bu aleti tarlada kurmak yarım gün ister dekara atmış 5kg tohum yarısıda tekrar yeşermiş bizde saplardan gidemez zaten :D ki zaten anca kuma eker bizim toprak diye bildiğimiz zatimuhterem yapıya değil bununla biz ancak farming simulator ' de ekim yaparız :)

Abartmakta sınır yok. Şunu izlemeni öneririm:

http://youtu.be/ghj2R4I_kiE

dustero link=topic=80353.msg953880#msg953880 date=1420475275' Alıntı:
Abi abartmak değil pokunu çıkartmak bu :)

Bende senin şunu izlemeni isterim yorumun ne olcak merak ediyorum :)

AMAZONE KG - Tracktest.flv

Kaç kez izledim bunu belli değil. Izledikçe gıcık oldum, izledikçe sövdüm..

Bizim yatay bıçaklı rotovatörler en ufak taşı gördüğünde bıçağı nereye fırlatacağını şaşırıyor :D

Bıçak fiyatları ve ömürleri hakkında bi fikrin var mı Süleyman?

Tumosan66 link=topic=80353.msg953889#msg953889 date=1420476764' Alıntı:
Yilmaz kapimdaki ekipmanlardan soguttun :D

Senin ekipmanları gören çok çiftçi de kendi ekipmanlarından soğuyor Özkan. Intikam :D

sebazios link=topic=80353.msg953896#msg953896 date=1420477624' Alıntı:
Kaç kez izledim bunu belli değil. Izledikçe gıcık oldum, izledikçe sövdüm..

Bizim yatay bıçaklı rotovatörler en ufak taşı gördüğünde bıçağı nereye fırlatacağını şaşırıyor :D

Bıçak fiyatları ve ömürleri hakkında bi fikrin var mı Süleyman?

Abi 8000 dekar oldu daha değiştirmedik :D bunun yaklaşık 3000 dekarı kum kumsal toprak daha çabuk aşındırıyor ama nehüz değiştirmedik. Geçen sene çorluda bizim bıçaklara tanesine 45 Euro demişlerdi şuan nekadardır bilmem max. 50 Euro olsun.

Bu arada rotovatör 1200 kg merdane 600kg toplamda 1800 kilo yerden kesiliyor :)

Kombine işi patlamış gitmiş ya. Şu anda kullanılan kombineler için elmizdeki tek eksik uygun traktör diyebiliriz. Süleyman abinin bahsettiği hafif tipliler ağırlara göre daha fazla arkaya uzandığı için traktöre daha fazla basıyor. Ayrıca trakya şartarında bu hafif tiplerle anıza ekim yapamayız,çünkü toprak yeterince sert. Birkaç senedir,araya ataçman koyarak rotovatör ile mibzeri bağlama fikrimiz vardı, kanola ekerken araya traktör tekerleği girmeden ekim yapmak daha iyi bir çıkış sağlayacağı için niyetlendik ama babam her seferinde traktörün önlerini kaldırır diye çekiniyor. Silivri ' den Meriç abi bu işi denedi. Bu da videosu

CLAAS ARES 567 ATX TÜRKAYSAN 3 MT MİKSER KURT HAVALI EKİM MAKİNASI İLE KOMBİNE AYÇİÇEK EKİMİNDE...

Burada mibzerin gübre bölmeleri boş,yani yaklaşık 400 kilo tam kapasite durumundan eksik. Bu halde bile arka tekerleklere ne kadar yük bindiğini görebilirsiniz. Ayrıca başlarda dönerken önleri gezdiriyor. Hadi diyelim tarlada bu performansı iyi, gübreyi toprak üstüne saçarak dağıttınız,ama bu aleti bir de yolda götürmesi getirmesi var. Buğday mibzeri takarsak, o kadar buğdayı yüklediğimzde yine aynı problem çıkacak. Kanolada belki, tohumlar hafif ve az olduğu için tatlı iş yapabilir. Yine de traktöre oldukça basıyor.
Öte yandan, normal ekim sezonunda,yani ekim sonu kasım başı gibi bu aleti kullandığımızda,aşırı zaman kaybı olacaktır. Artık ekim zamanı yağmur korkusundan zamanla yarışıyoruz. 3 metre mibzerle sabah 9 akşam 9 220-250 dekar yer ekebiliyoruz. Eğer bir de mikseri takarsak günde 100-150 dekarda kalırız. Yağmurlar yağar ve ekemeyiz.
O yüzden arkadaşlar, benim fikrimce kombine mibzer şu an yalnızca kanola için avantajlı diyebiliriz. Ayçiçeğinde de mesela nemli toprağa ekim yapıyoruz bazen. O senelerde bu mikseri de kullanırsak toprağı beton gibi yapacaktır.

LORD59 link=topic=80353.msg953895#msg953895 date=1420477268' Alıntı:

sebazios

videodaki en çok 4.50 den sonraki ekime bakarsan yerlerin ağır olduğunu ancak içindeki organik maddelerden dolayı işlenmeyi kaldırabildiğidir. bizim buralarda sürdüğün gibi hemen ardından ekim yapılabilecek arazi yok desem yeridir.

<<B.Özyurt>> link=topic=80353.msg953937#msg953937 date=1420481200' Alıntı:
Kombine işi patlamış gitmiş ya. Şu anda kullanılan kombineler için elmizdeki tek eksik uygun traktör diyebiliriz. Süleyman abinin bahsettiği hafif tipliler ağırlara göre daha fazla arkaya uzandığı için traktöre daha fazla basıyor. Ayrıca trakya şartarında bu hafif tiplerle anıza ekim yapamayız,çünkü toprak yeterince sert. Birkaç senedir,araya ataçman koyarak rotovatör ile mibzeri bağlama fikrimiz vardı, kanola ekerken araya traktör tekerleği girmeden ekim yapmak daha iyi bir çıkış sağlayacağı için niyetlendik ama babam her seferinde traktörün önlerini kaldırır diye çekiniyor. Silivri ' den Meriç abi bu işi denedi. Bu da videosu

Burada mibzerin gübre bölmeleri boş,yani yaklaşık 400 kilo tam kapasite durumundan eksik. Bu halde bile arka tekerleklere ne kadar yük bindiğini görebilirsiniz. Ayrıca başlarda dönerken önleri gezdiriyor. Hadi diyelim tarlada bu performansı iyi, gübreyi toprak üstüne saçarak dağıttınız,ama bu aleti bir de yolda götürmesi getirmesi var. Buğday mibzeri takarsak, o kadar buğdayı yüklediğimzde yine aynı problem çıkacak. Kanolada belki, tohumlar hafif ve az olduğu için tatlı iş yapabilir. Yine de traktöre oldukça basıyor.
Öte yandan, normal ekim sezonunda,yani ekim sonu kasım başı gibi bu aleti kullandığımızda,aşırı zaman kaybı olacaktır. Artık ekim zamanı yağmur korkusundan zamanla yarışıyoruz. 3 metre mibzerle sabah 9 akşam 9 220-250 dekar yer ekebiliyoruz. Eğer bir de mikseri takarsak günde 100-150 dekarda kalırız. Yağmurlar yağar ve ekemeyiz.
O yüzden arkadaşlar, benim fikrimce kombine mibzer şu an yalnızca kanola için avantajlı diyebiliriz. Ayçiçeğinde de mesela nemli toprağa ekim yapıyoruz bazen. O senelerde bu mikseri de kullanırsak toprağı beton gibi yapacaktır.

Berk ' çim hafif tipler ağıra göre daha az ağırlık yapıyor sanırım net anlatamamışım. Onlar içinde 140 hp traktör gerekiyor. Videoda pnomatik makine ile bile bu kalıp için nekadar zor olduğu gözüküyor. Kanola için bende aynı dertten muzdaribim bu sene eski hafif güngör mibzeri elden geçirip onunla ekmiştik çıkışı çokta güzel oldu arada mikser merdane olunca kusursuz oluyo tabi. Bu arada ayçiçek ekimine girilmeden önce merdaneli kültivatör çekilseymiş çok daha iyi olurmuş aşırı topaç var.

Mısır için harika oluyir kombine ekim. Doğası gereği misirda gaddar bi bitki yogun farketmiyor hiç . Diğer bitkilerden verim nasıl bilmiyorum ama misirda bi harika bu kombine

eeemreee link=topic=80353.msg954094#msg954094 date=1420501175' Alıntı:
Mısır için harika oluyir kombine ekim. Doğası gereği misirda gaddar bi bitki yogun farketmiyor hiç . Diğer bitkilerden verim nasıl bilmiyorum ama misirda bi harika bu kombine
bide teker izi kalmıyor ya o çok iyi olur, pancar gibi bitkiler teker izine gelen yerler bazen kuruya düşüyo sulanmazsa çimlenmede sıkıntı oluyo..