Arkadaşlar malum gübre fitarları aldı başını gitti.Bıktık artık dolar yok böyle gübre fiyatları yok böyle konuşmalardan.Şimdi işin aslına dönme zamanı geldi.Ekime 2 aydan az bir zaman kaldı.Şimdi söyle bir şey yapacam.Son 5 senedir üst üste her ekimde 18-46 kullandım.Şimdi kök gübresi atmayıp tabana sadece 20 kg,21 amonyum sülfatla yani şeker gübresiyle ekim yapmayı düşünüyorum.Sizce 5 senedir üst ütste atılan 18-46 dan tarlada fosfor kalmışmıdır.Yorumlarınız değerli akıllıca ekim yapmak şuan çok önemli.Yada en kısa zamanda topraklı tahlil yaptıcam ama tarlalar 2 aydır sürük bir şekilde bekliyor.Sürük tarladan toprak alınıp tahlil yapılmaz diyenler var.
Benim için önemli, olan 5 yıldır ard arda her sene 20 kg 18-46 kullanuıldı tarlalara.Şeker gübresinin bazı bazı elementleri çözme olayı var.Sizce şeker gübreyile ekim önerilirmi...
Benim için önemli, olan 5 yıldır ard arda her sene 20 kg 18-46 kullanuıldı tarlalara.Şeker gübresinin bazı bazı elementleri çözme olayı var.Sizce şeker gübreyile ekim önerilirmi...