'Klimanın yakıt tüketimine etkisi' profesyonel bir çalışma

Ynt: 'Klimanın yakıt tüketimine etkisi' profesyonel bir çalışma

çavuş sezin orda esinti hiç bitmiyo heral

XxXEsinti66 link=topic=50707.msg509542#msg509542 date=1326306708' Alıntı:
sen klimayı aç arkada 15-20 ton yük rampaya vur bak sen ne oluyor. düz yolu bulanaca ölüp ölüp dirilirsin . en iyisi eski tenteli traktörler. hem az yakardı bas gaza atlet ile yaz mevsiminde dogal klima .

kubota ile ben bu dedigini yaptım daralı20ton500kg ile klima acık rampaya vurdum hiç bişey olmadı arada klimayı kapattım fark eden bişey olacak mı diye yine olmadı actım klimayı.. zaten sürekli acık klimamız yaz aylarında şuan havalar sogudu klima kullanmıyoruz aldıgımız gunden belli klima hep acık kullandık cok yakıta etkisi oldugunu düşünmüyorum.. devirde düşmede olmuyor açınca.. rölantide çalışırken acınca sadece hafif bi kımıldama oluyor devir sayacında 700dd den 650dd ye düşer gibi oluyor bu kadar..

arkadaşlar esinti fatihin dediğine katılıyorum ben çiftte klima devamlı açık kullandığım zaman motoru zorladığını farkettim diğer motorları bilmem ama benim motorum 3 silindir falan olduğundanmı diye merak etmiştim 4 silindirli motorla kıyaslamak lazım bilmem yanlışmı kullanan ve deniyen arkadaşlar ne diyecek

emeğine sağlık güzel ve faydalı bi çalışma yalnız uygulanan kuvvet arttıkça traktörlerin özgül yakıt tüketimleri düşüyo yani daha düşük güçteki zorlanan motor 10 veya 20 beygir daha büyük motordan daha az yakıt tüketip aynı işi yapabiliyo mu olmuş oluyo tam da anlayamadım

ceya023 link=topic=50707.msg509650#msg509650 date=1326310947' Alıntı:
kubota ile ben bu dedigini yaptım daralı20ton500kg ile klima acık rampaya vurdum hiç bişey olmadı arada klimayı kapattım fark eden bişey olacak mı diye yine olmadı actım klimayı.. zaten sürekli acık klimamız yaz aylarında şuan havalar sogudu klima kullanmıyoruz aldıgımız gunden belli klima hep acık kullandık cok yakıta etkisi oldugunu düşünmüyorum.. devirde düşmede olmuyor açınca.. rölantide çalışırken acınca sadece hafif bi kımıldama oluyor devir sayacında 700dd den 650dd ye düşer gibi oluyor bu kadar..
evt bnde böyle düşünüyorum... motor klima acıkken dekara 1.7 yakıyosa klima kapalı en az 1.5 yakar...

ÖZzGÜR link=topic=50707.msg509613#msg509613 date=1326309522' Alıntı:
iyiymiş ;D

klima filtresi ne zamanda ne zamana değişmesi gerekiyor acaba

arabada yılda 1, traktörünkü nasıl bilmiyorum klimalı bi traktörümüz olmadı

nabolant link=topic=50707.msg509846#msg509846 date=1326322412' Alıntı:
arabada yılda 1, traktörünkü nasıl bilmiyorum klimalı bi traktörümüz olmadı
vale link=topic=50707.msg509781#msg509781 date=1326318364' Alıntı:
bnce en fazla 3 senede bir...

vale link=topic=50707.msg509781#msg509781 date=1326318364' Alıntı:

klima filtresini düzenli olarak temizliyorsan uzun süre idare eder tabi yıkarken su falan vurup bozmadıysanız filtreyi.. biz arada bir temizliyoruz şuan filtrede bozulma yok bakalım nekadar gidecek :)

ceya023 link=topic=50707.msg509997#msg509997 date=1326374183' Alıntı:
klima filtresini düzenli olarak temizliyorsan uzun süre idare eder tabi yıkarken su falan vurup bozmadıysanız filtreyi.. biz arada bir temizliyoruz şuan filtrede bozulma yok bakalım nekadar gidecek :)
benim orjinal filtreleri 2 sene gitti...
aya vardırmadan temizliyorum...
+ hava filtresinin de bi yedegini aldım nadas ederken filan temizleme durumu olmadıgında değiştiriveriyorum...

bunlar önemli seyler, temiz olmadıgında yakıta bindirir motor + zararı olur...
bizim 66 ilk geldiginde toz aldırmıslar motora, içini temizlettik cok farketti pullukta filan...
zaten filtreyi yagı yenilediginiz zmn motorun sesi bile değişiyor :D ok-*-s