kıymet 90 td100d meydan okuma

Ynt: kıymet 90 td100d meydan okuma

SALİM link=topic=53728.msg603955#msg603955 date=1338923604' Alıntı:
aslında şöyle bi durum var. tipik türk kullanıcısı çiftçiler alışa geldiği şekilde traktör alıyor.bir trafa 10-12 yaşlarındaki mfleri fiatları yada bildiği başka bi marka olsun yanınada kaliteli teknolojik alman jhon deereleri koyun gidip mf fiatı alıyor. alman kalitesi jhon deerenin yüzüne bile bakmıyor. ve bence artık erkuntada güvenmeye ve beğenmeye başladı bence. erkuntun istikrarlı şekilde büyümesi bunun en açık delili.mesela tümosanda büyüyor fiyatı uygun olduğu için ama erkunt üstelikte pahalı olduğu halde büyüyor. demekki çoğunluğunda bi bildiği var demekten başka çare yok.birde vatandaşımız yerli sanayimiz kazansın diyorki bu en önemlisi bence. varsın ithallerden biraz kalitesiz olsun diyor ve alıyor. üstelikte şimdiye hangi konfordaki traktörlerle çalıştığını biliyor ve bu sunulan konforlar kendisine yeterli geliyor diye düşünüyor olmalıki konfor dahada arttırılmalı desede almaktan geri durmuyor.
bu yoruma katılıyorum erkunt yerli ve pahalı olmasına rağmen tutuluyor tümosan ucuz oldğu için satılır new holland massey türkiyede kökleştiği için satılır erkunt da artık temelini sağlamlaştırdı erkunt satan da genelde erkunt alıyor erkunt alıp vaz geçen pek yok gibi

ithal gelen mf ler satış sıralamasında kaçıncı bilmiyorum ama kökleştiği halde sıralamada gerilerde halk yinede yerliden yana tavır alıyor ilk 3 bunun göstergesi. ithal nh leri çıkarsanız bile nh birinci gelir şu durumda ama kökleşmiş mf yukarı sıralarda değil mesela.
phantomerkunt link=topic=53728.msg603964#msg603964 date=1338924635' Alıntı:
bu yoruma katılıyorum erkunt yerli ve pahalı olmasına rağmen tutuluyor tümosan ucuz oldğu için satılır new holland massey türkiyede kökleştiği için satılır erkunt da artık temelini sağlamlaştırdı erkunt satan da genelde erkunt alıyor erkunt alıp vaz geçen pek yok gibi

Genelde insanlar bütçesine göre alıyor , bende biliyorum JD alman serileri güzel , Claas ' ın serileri güzel ama buğdaylar 250 kg ortalama yaparsa , nasıl gidip 150.000 tl ye jd alayım , hesap kitap işi yani. Burdaki çoğu insanın kaygısı ve hesabı bu. Birde şunu anlamıyorum burdaki insanların birbiri ile yarışa girmesini , senin iyi malından kendine fayda , benim kötü malımdan kendime fayda , bazı muhabetler hakikaten komik oluyor. Kalın sağlıcakla.

ufukk link=topic=53728.msg603982#msg603982 date=1338926342' Alıntı:
Genelde insanlar bütçesine göre alıyor , bende biliyorum JD alman serileri güzel , Claas ' ın serileri güzel ama buğdaylar 250 kg ortalama yaparsa , nasıl gidip 150.000 tl ye jd alayım , hesap kitap işi yani. Burdaki çoğu insanın kaygısı ve hesabı bu. Birde şunu anlamıyorum burdaki insanların birbiri ile yarışa girmesini , senin iyi malından kendine fayda , benim kötü malımdan kendime fayda , bazı muhabetler hakikaten komik oluyor. Kalın sağlıcakla.
bir makina bugünlük olmamalı alırken kırk kere düşünülmeli bu sene hasat iyi ise senesi ondan sonrakı senesi düşünülmeli yoksa sıkıntıdan kurtunulmaz ... bu durmda birde böyle traktör çekitirmek aşırı zorlamak özellikle akıl alınacak ve övünülecek bir şey değil

evet dediğin doğru. yerlisi ithali bütün makineler için geçerli bu. elinde işini göre bileceği bakımlı temiz steyr ' i olupta konforlu ve büyük traktör kullanması hevesine ekonomik darlığa düşen çok iyi tanıdığımız ve çevremizde çok örnekvar. mutlaka sizin bölgelerinizde de vardır. birde o zamanlardaki faizler yüksekti enfilasyon düşmeye elindeki üründe eskisi gibi para etmeyince borç yükü. yeni traktörüde gitti yanlız geri yavaş yavaş düzeliyormuş.
mustafagursacli link=topic=53728.msg603984#msg603984 date=1338926465' Alıntı:
bir makina bugünlük olmamalı alırken kırk kere düşünülmeli bu sene hasat iyi ise senesi ondan sonrakı senesi düşünülmeli yoksa sıkıntıdan kurtunulmaz ... bu durmda birde böyle traktör çekitirmek aşırı zorlamak özellikle akıl alınacak ve övünülecek bir şey değil

SALİM link=topic=53728.msg603999#msg603999 date=1338927076' Alıntı:
evet dediğin doğru. yerlisi ithali bütün makineler için geçerli bu. elinde işini göre bileceği bakımlı temiz steyr ' i olupta konforlu ve büyük traktör kullanması hevesine ekonomik darlığa düşen çok iyi tanıdığımız ve çevremizde çok örnekvar. mutlaka sizin bölgelerinizde de vardır. birde o zamanlardaki faizler yüksekti enfilasyon düşmeye elindeki üründe eskisi gibi para etmeyince borç yükü. yeni traktörüde gitti yanlız geri yavaş yavaş düzeliyormuş.
ufaktım dedemle harmanda geziyoruz bizimn ata malı tarlamız yoktur dedeme diyoruz dede 265 lik alalım işte bunların ekini çokta bizim niye yok felan bizim hacı oğlum az olsun senin olsun paran olsun malın ondan sonra olsun derdi meğer ihtiyarın hayat tecrübesi ne kadar fazlaymış....

dedemin yeğeni td 75 aldı hesap basit 2003 yılında sıfır 70-56 95 model verdi üste 25 çekti 25 te fazi verdi traktör 75 bine geldi geçenlerde konuluyoz yeğen bunlar çok güzel diyo ...dedim 75 bin verecen bide kötü diyeceksin

Yüce Allah insana akıl vermiş düşünmek için 50 kere düşün bşr kere yap aldığın makina nedir nasıldır 5 sene vvel kulanaılana bak duruşu nasıl gideri nasıl ederi nasıl ön yargıyı bırakmayı bil az araştır düşün taşın 30 saatte kamyon sırtına binipte servise giden çok sıfır makina var bunlar gariban malı nelerden kısılıpta bu makinalar alınıyor

neyse benden bu kadar yorum üstüne yorum sorun sroun sütüne sorun iyi geceler Allah herkese malının hayrını göstersin bir kısadan hisse daha var ama onuda başka sefere anlatırım

Dediğin gibi şimdi sıfır traktör çok kolay veriyorlar , gidip almak mesele değil , ondan sonra çalıştığımız bankaya gidiyor.
Son yıllarda üretilen yerlilerin sorunları bitmiyor , ufak tefek sorunlar daha yepyeni alındığında başlıyor.

ufukk link=topic=53728.msg604007#msg604007 date=1338928222' Alıntı:
Dediğin gibi şimdi sıfır traktör çok kolay veriyorlar , gidip almak mesele değil , ondan sonra çalıştığımız bankaya gidiyor.
Son yıllarda üretilen yerlilerin sorunları bitmiyor , ufak tefek sorunlar daha yepyeni alındığında başlıyor.
öyle durum bu kabullenmek lazım ....

Helal olsun çekmiş. Fakat ağır olduğu için çekiyor diye NH ' den iyi diyemeyiz. İthal NH ile yerli NH ' yi bir mi tutacaksınız. Gerekse fiyatıyla,konforuyla,çekişiyle,tasarrufuyla farkını ortaya koyar. Orada TD100D ' nin yerine T5.95 olsa veya T5.105 o kadar kolay çekeceğine inanıyor musunuz? Hemen NH ' ye dandik 2 günlük firmalar gibi muamele yapanlar ver dikkat edin ... Hangi Erkunt ' un bir 7740 veya 6640 ' a bağlandığını gördünüz? İsteyen varsa Hatay ' da buyursun Reyhanlı tarafına bakalım.

bizim turk insanlari iste mantiksal olarak kimse dusunemiyorr.... 90 beygirlik bi traktor nasil oluyorda 100 beygirlik bir traktoru cekiyor reklamdan bska bisey degil kendimde new holland kullanicisiyim td90d... erkuntun agirligi orda new hollanda la ayni degerde olsun erkunt o traktoru cekerse new hollandi orda yakar arkama bakmadan ceker giderim reklamlara seyirci kalmayalim erkuntun ne oldugu ap acik ortada...

kaan- link=topic=53728.msg607558#msg607558 date=1339965954' Alıntı:
bizim turk insanlari iste mantiksal olarak kimse dusunemiyorr.... 90 beygirlik bi traktor nasil oluyorda 100 beygirlik bir traktoru cekiyor reklamdan bska bisey degil kendimde new holland kullanicisiyim td90d... erkuntun agirligi orda new hollanda la ayni degerde olsun erkunt o traktoru cekerse new hollandi orda yakar arkama bakmadan ceker giderim reklamlara seyirci kalmayalim erkuntun ne oldugu ap acik ortada...
çeker hemde bal gibi çeker ağırlık olarakda aynılar zaten td serilerinin ahım şahım ne çiftte ne çekişmede ne nakliyede bir şeyi yok ama millet ucuz bol servis yedek parça ve nh nin uzun süredir bilinen bir marka olmasından satılıyor bizde zamanında td 95 e bulaşmıştık ne halt olduğunu iyi biliyoruz

mustafagursacli link=topic=53728.msg607572#msg607572 date=1339966577' Alıntı:
tarlada çeksin birde az yaksın az arza versin isterse it gibi sürüklensin farktemez çekmeyi adet haline getiren erkuntun bayilerinin hepsi bence şahsi düşünceme göre çiftçi düşmanıdır
tarlada çok güzel çekiyor 3085 phantomdan az yakıyor az arıza verip vermediğini daha görecek kadar süre geçmedi onuda görecez

phantomerkunt link=topic=53728.msg607575#msg607575 date=1339966656' Alıntı:
tarlada çok güzel çekiyor 3085 phantomdan az yakıyor az arıza verip vermediğini daha görecek kadar süre geçmedi onuda görecez
yakıt verisini lütfen objetif olarak paylaş bu arada bende erkunt usulu kendim bir yakıt testi yapacağım noter huzurunda değil ama ziraat odası başkanı gibi sivil topğlum kurulşuşlarının yanında bakalım ne olacak

mustafagursacli link=topic=53728.msg607577#msg607577 date=1339966761' Alıntı:
yakıt verisini lütfen objetif olarak paylaş bu arada bende erkunt usulu kendim bir yakıt testi yapacağım noter huzurunda değil ama ziraat odası başkanı gibi sivil topğlum kurulşuşlarının yanında bakalım ne olacak
gayet objektifim sana yalan söyleyecek değilim zaten 3085 de benim erkunt da benim akşama kadar çalıştık beraber ikisininde depo 110 litre yedek mazot almamıştık 3085 in mazot bitti hava yaptı erkunt onun üzerine daha çalıştı bir de gitti mazot getirdi erkuntta 5li 14 3085 de 4 lü 16 vardı ikiside benim malım hem erkuntumu hem phantom umu çok seviyorum ikisinden de çok memnunum

phantomerkunt link=topic=53728.msg607584#msg607584 date=1339967109' Alıntı:
gayet objektifim sana yalan söyleyecek değilim zaten 3085 de benim erkunt da benim akşama kadar çalıştık beraber ikisininde depo 110 litre yedek mazot almamıştık 3085 in mazot bitti hava yaptı erkunt onun üzerine daha çalıştı bir de gitti mazot getirdi erkuntta 5li 14 3085 de 4 lü 16 vardı ikiside benim malım hem erkuntumu hem phantom umu çok seviyorum ikisinden de çok memnunum
sana objektif yorum yap derken değilsin manasında söylemedik dekara nekadar yaktığı bellimi daha yakıtı düşer şu an yüksektir

mustafagursacli link=topic=53728.msg607572#msg607572 date=1339966577' Alıntı:
tarlada çeksin birde az yaksın az arza versin isterse it gibi sürüklensin farktemez çekmeyi adet haline getiren erkuntun bayilerinin hepsi bence şahsi düşünceme göre çiftçi düşmanıdır
sen ne diyorsun be hacı hemde ne düşman özellikle bizim burda bayiyi tanıyorum hepsimi böyledir bende 2. el alım satım yaptığım için aşırı derecede bayilerle içli dışlıyım çoğu çok sıkı dostumdur nh jd tümosan case hepsi çok dürüstçe konuşur işlerini yapar burda erkunt bayisine git konuşmaya çok milliyetçi sen türksün yerli üretim erkunt al öyle böyle anlatıyorlar ama hesas iş milliyetçilik böyle olmaz sen milliyetçilikle traktörünü yerli diye tanıtıyorsan başka ithalleri markaları geçtim diğer yerli markaları kullanarak kötüleyerek prim yapma bare dürüstçe tanıt sen yerliysen Türkiye isen bütünleş o zaman piyasada türkiyeyi yükselt başkalarını aşaya vurup kendini yükseltme yakışmıyor abi ben anlamıyorum birlik bütünlük yok

djzeus link=topic=53728.msg607598#msg607598 date=1339967516' Alıntı:
sen ne diyorsun be hacı hemde ne düşman özellikle bizim burda bayiyi tanıyorum hepsimi böyledir bende 2. el alım satım yaptığım için aşırı derecede bayilerle içli dışlıyım çoğu çok sıkı dostumdur nh jd tümosan case hepsi çok dürüstçe konuşur işlerini yapar burda erkunt bayisine git konuşmaya çok milliyetçi sen türksün yerli üretim erkunt al öyle böyle anlatıyorlar ama hesas iş milliyetçilik böyle olmaz sen milliyetçilikle traktörünü yerli diye tanıtıyorsan başka ithalleri markaları geçtim diğer yerli markaları kullanarak kötüleyerek prim yapma bare dürüstçe tanıt sen yerliysen Türkiye isen bütünleş o zaman piyasada türkiyeyi yükselt başkalarını aşaya vurup kendini yükseltme yakışmıyor abi ben anlamıyorum birlik bütünlük yok
aha bu traktör özellikleri bude alan alsın bunlar öyle değilki ayrıca perkınsmı Türk yoksa Zf mi bence Tümosan daha çok yerli