56 serisinin 66 serisinden fazla yakıyor olmasının esas nedeni vites sayısının az oluşu. 8 ileri vites ile 12 ileri vitesi aynı kefeye koyamazsın.56 ve 66 serisi arasında levye dışında bir fark olmadığını söyleyen arkadaşlar kesinlikle yanılıyorlar, şanzumanı tamamen farklı sonuçta.sadece motorları aynı bu 2 modelin. hatta hidrolik kaldırma kapasiteleri bile farklı. Tarla sürmek için sadece 2 uygun vitesi olan bir traktör bu devirde bence satın alınmamalı. 56 serisinde ya ağır 4 ile ya da hızlı 1 ile tarla sürebilirsiniz, tabi bu toprağa göre değişebilir. ama bu vitesler dışındaki virteslerden verim alamazsınız. Traktörü ya çok devirli kullanmak zorunda kalırsınız, ya da motoru baygın kullanırsınız, bu da yakıt sarfiyatını çok fazla arttırır.
bizde 1 tane 97, 1 tane de 98 model 70-56 var. 98 model olanını 2. el almıştık ve bir kez şanzuman dağıttı 2.si de yolda gibi. 56 serisinin şanzumanı 480 S8 fiat şanzumanıdır. bu şanzuman 640 serisinde de kullanılmıştır. en son olarak 70-56 serisinde de denenmiştir. yani 70-56 aslında şanzumanın en üst limitidir. Hatta yapılan işe göre limit rahatlıkla aşılabilir. Aynı şanzumanı kullanan traktör serilerinde asla en büyük güçteki traktörü almanızı önermem. Çünkü motor gücü, büyük ihtimal şanzumanın sınırları üzerindedir. Örneğin 70-56, 95-66 ya da td95 gibi modeller şanzuman açısından sakıncalı modellerdir.
Ek olarak 56 serisinin 1. ve 2. viteslerinde senkromeç yoktur. Geri vitesi ise kara şanzuman denilen tiptedir. yani geri vitese takmak istediğinizde manson ya da senkromeçi hareket ettirmek yerine doğrudan geri vites dişlisini hareket ettirmeye çalışırsınız, bu sebeple traktörü tam olarak durdurmadan geri vitese takmak pek mümkün değildir.
Sonuç olarak 40 yıllık bir geçmişi olan 56 serisi almak yerine ona nazaran daha iyi durumdaki 66 serisini öneririm.