Kesin dedim bu konuya son günlerin formda ismi Mahmut Ünaldı yazar ve banada üslubunca eleştiri getirir. Teşekkür ederim yanıltmadığın için. Elbet herkes kendi pencesinden yansıyanı yazacak , köyden gideninde , köyde kalanında , köyden gideni eleştireninde , köyde kalanı eleştireninde haklı yanı kendine göre. Benim dikkat çekmek istediğim sasece sorunu siyaset vb benzeri zeminlere çekip konudan uzaklaşmayalım , sen öyle dedin ben öyle dedim şeklinde tartışma çıkmasın noktasındayım. Yoksa ne gidenle nede kalanla bir sorunum yok. Herkes ekmek davasından birşeyler yapmaya çalışıyor kendi imkanlarına göre. Buradaki insanların illaki bir şekilde zaten köyle bağlantısı var. 1950 lerden bu yana kırsal nüfus hızla düşüyor , yazık oluyor boş kalan meralara , yaylalara , köylere. Her sene o arazide ot bitiyor , orada biri olsa bir sürü koyun beslese ordan katma değer üretmiş olur ülkemiz için , lakin orda kimse olmayınca o ot zamanı geçince kurur gider. Bu çok basit bir örnek , daha bunun gibi binlerce örnek çıkartabilirsiniz. Keşke boşalmasa keşke herkes doğduğu yerde doysa ama trend maalesef bu değil inşallah bunun tersine döndüğüne şahit oluruz.