Sivas bölgesi için verimli bir cins olması yeterli
Evet bende buğday dan soğudum benim buğday ekinim yulaf getirmişti ziyan olmsutuYazlık ekimlerin güzlük ekilişlere göre masrafıda yarı yarıya az. Arpa fiyatları buğdayla çok bir farkta yok zaten kaliteli bugday yetiştirebilmk için ekstra bir masraf ve bakım gerekiyor. O yüzden 20 yıldır ugraştığım buğday işine artık son veriyorum. Tabi bunda son 1 yılda ki mazot gübere ve ilaç maliyetleri baş etken
arkadasim arcandayi bu yil hem ekim ayinda ektim hem subat ayinda.subat ayinda 6 sirali arpada ektim. bakalim verimler nasil olacakArcanda arpa yı �ç Anadolu şartlarında Şubat ayında �lk fırsatta eksek nasıl bir verim alırız?
Şu anki durumları nasil ? gözlemleriniz nedir acaba ?arkadasim arcandayi bu yil hem ekim ayinda ektim hem subat ayinda.subat ayinda 6 sirali arpada ektim. bakalim verimler nasil olacak
Arcanda arpa yı �ç Anadolu şartlarında Şubat ayında �lk fırsatta eksek nasıl bir verim alırız?
Arpa güzün ekiliyormu ilk defa duydum bizim erzurum la sivas arasında fark 0 denecek düzeyde.Arcandayı güzün ekmek daha mantıklı, soğuk ile baş edebilmesi için yeşerip kışa girmesi gerekiyor. Ben Sivas da çiftçilik yapıyorum. Arcandayı buğdaydan önce ekerim.Ekli dosyayı görüntüle 39530
Arpa güzün ekiliyormu ilk defa duydum bizim erzurum la sivas arasında fark 0 denecek düzeyde.
Süper o zaman peki kaç kg atıyoruz bunu ve gübre kaç kgYazlık oldugu gibi güzlük arpa cinsleri mevcut güzlük arpa daha dolgun ve verimli olabiliyor
Süper o zaman peki kaç kg atıyoruz bunu ve gübre kaç kg
Tamamdır teşekürlerYanlış hatırlamıyorsam tohumu dönüme 1000m2 ye 18 20 kg 13 15 kg da DAP ile ekmistim yazında 10 kilo civari 33 nitrat atmıştım uzun zaman oldu