Seneye ekeceğim kimyon yerini sürdüm. Mart başı gibi ekmeyi planlıyorum nasipse. Kış gelmeden tarlaya kazayagida çeksem olur mu
Bilgisi olan yesillendirsin lütfen
Seneye ekeceğim kimyon yerini sürdüm. Mart başı gibi ekmeyi planlıyorum nasipse. Kış gelmeden tarlaya kazayagida çeksem olur mu
Konuya cevap verilmiş zaten aslında ben de öyle yapıyorum.
Yalnız ilk defa ekmistiniz @muyank bu sene sonuç ne oldu? Ankara hangi ilçe?
Kimyon denemek istiyorum bende verim aralığı nedir acaba ? Ot ilacı fln var mı ? 10-20 dekar ekip denemek istiyorum
Kimyon çok farklı bir bitki. Tam olarak nasip diyebiliriz. Üstüne deneyim dışında bir bilimsel çalışma yapılsa daha net bilgiler söylenebilir.
Deneyim olarak söyleyeyim bir verim aralığı yok. 90 kg / da olarak da görüldü 5 kg / da olarak da gördüm. Bu sene 48 kg / da olarak aldık çok şükür.
Ekim alanı olarak çok miktar ekilmemesini tavsiye ederim. Çünkü girdi çok fazla ve oldu derken bir anda verimsiz olan bir bitki.
İlaç olarak Afalon kullanıyorum 1 litre 10 dönüm gidecek şekilde. Ayrıca bu sene yasaklı mi bilmiyorum ama Porsuk isminde bir ilaç kullandım. 5 litre 800 TL idi. Aynı şekilde atılıyor gramaj olarak.
Ama tutarsa para kazandıran birşey. Denemeye değer 20 30 dönüm olarak.
10-20 dekar ekeyim diyorum Yüzeysel olarak hassas ekim yapabilirim ... fiyat olarak kaça sattınız bu sene ? Kaç kg ekim yapıyorsunuz dekara ? Gübre ne kullanıyorsunuz ?
Ankara Polatlı.Konuya cevap verilmiş zaten aslında ben de öyle yapıyorum.
Yalnız ilk defa ekmistiniz @muyank bu sene sonuç ne oldu? Ankara hangi ilçe?
Dekara 1 kg tohumu 10 kg organomineral gubre ile karıştırıp ekin mibzeri ile ektim. 2-4 yaprak döneminde ot ilacı attim. 13.5 tl ye satildi10-20 dekar ekeyim diyorum Yüzeysel olarak hassas ekim yapabilirim ... fiyat olarak kaça sattınız bu sene ? Kaç kg ekim yapıyorsunuz dekara ? Gübre ne kullanıyorsunuz ?
Ankara Polatlı.
Bu sene ektim. 17 dekar yerden 950 kg kimyon çıktı. Aşağıda linkini verdiğim videoda sonbahar 'da surum ve ikilemeyi yapın diyor. Bu sebeple konu başlığındaki soruyu sormuştum.
Kadam sizin toprak kepir güzel olur 50-90 arası alıyorduk yanlız kadam biz yoğunluktan bıraktık bazı komşular tarlada biçere veriyordu öyle yaparlar o tarlalardan verim alamayıp bıraktıKimyon denemek istiyorum bende verim aralığı nedir acaba ? Ot ilacı fln var mı ? 10-20 dekar ekip denemek istiyorum
Kadam sizin toprak kepir güzel olur 50-90 arası alıyorduk yanlız kadam biz yoğunluktan bıraktık bazı komşular tarlada biçere veriyordu öyle yaparlar o tarlalardan verim alamayıp bıraktı