KENE


Bunları kim söylüyor medya mı duyuyorsunuz
Kene tutunduğundan 12 saat sonra taşıdığı etkeni (bakteri yada virus) vucuda verir görüldüğü an koparılması gerek doyması için 10 gün lazim vücüdu terk etmesi için çiftleşmesi gerek terk etmesini beklersek tahtalı köye keneden önce gideriz :D (H1N1 taşıyor ise)
Ha hastaneye gitsek onlar çıkarsın diye beklemeyin doktor keneden ne anlar erkek ve dişi kene yi bile ayırt edemez
Kene yi gördünüz gibi çıkartın sonra hastaneye gidip beni ısırdı diye söylerseniz

SEN ÖYLE YAP DOSTUM SENİN DEDİÜİNİ YAPMAM BEN
 
TV lerde Uzmanlar bas bas bağırıyor, çıkartmayın müdahele etmeyin, en yakın sağlık kuruluşuna gidiniz diye uyarıyor ama sen çıkar diyorsun.

Abi o uzman neyin uzmanıymış :D
Türkiyenin en iyi parazitologlarından aldığım bilgiyi söylüyorum
Zaten hastaneye gideceksin o başka ama en erken müdahale keneyi uzaklaştırmaktır
 
Genelde Sivas ve Kayserinin kuzey ilçelerinde yoğun olarak bulunuyorlar, Rusya ile Afrika arası Kuş Göç Yoluna denk gelen yerler üzerinde yoğun olarak varlar. Marmaradaki keneler arasında bu türe henüz rastlanılmış değil.
şu konuyu sabırla okudum gördüğüm en süper mesaj buydu kuzu falan kırktım mesajları okudukça huylandım.
bende çıkarmak için totosuna sigara koru değdiriyom bazıları salmıyo ama yeni yapıştıysa sigarayı totosuna değdirince salıyor.
 

Benzer Konular

Hakkımızda

TrakKulüp, içinde 100.000'den fazla konuyu, 1.300.000'den fazla mesajı barındıran Türkiye'nin ilk ve en büyük traktör, tarım ekipmanları ve çiftçilik paylaşım sitesidir. 86.000 üyemiz gibi sizi de aramızda görmek isteriz.
Üst Alt