Kelt ve Enforcer buğdaya ne zaman atılıyor? Bir de bunları kullandıktan sonra, baharda başka ot ilacı atmaya gerek var mı?
Kelt basarilimimerhaba
iki yıl kelt kullandım sonra 3 yıl enforcer.
bu yıl yine enforcer devam edicem memnunum.
önemli noktaları söyle ozetleyebilirim:
enforcer ın kullanım aralığı daha geniş, ideali Ekim sonrası çıkış öncesi ve tabi ki yağmur öncesi. ince nozzle ile iyi bir film tabakası olusturursan maksimum fayda sağlar. özellikle dar yapraklı karaçim de çok iyi kontrol sağlıyor. geniş yapraklı sorunu kalmıyor; böylece üst gubrelemelerden buğday maksimum verim elde ediyor.tarla tam anlamıyla tertemiz oluyor.sadece çok yağışlı ve sıcak giden bir senede baharayinda geniş yapraklı gördüm onda da ucuz bir ot ilacı ile sorunu çözdüm.
önemli bir nokta; kesinlikle üst üste bindirilmemeli, hatta ben de etiket üzerindeki dozun %20eksigi ile kullanıyorum, doz aşımı kardeslenmeyi olumsuz etkiler ve ustuste gelen yerleri yakar.tarla başında traktörle önce harekete başlayıp sonra ilaç makinesini çalıştırmak bile önemli.
özellikle karacim sorunu olan yerlerde çok faydalı.
ayrıca kis çok yağışlı gittiği bir sene baharda komşular tarlaya OT ilacı atmak için giremediginde benim tarlam tertemizdi evde çayımı içiyordum.
tavsiye ederim memnunum
kaçırdığı kaba otlar vardı diye hatırlıyorum bizim bölgemizde herkes enforcer a geçiş yaptı. enforcer çıkış sonrası da atilabiliyor kullanım aralığı genişKelt basarilimi