KEFİLLİGİN BEDELİNİ ÇOK BÜYÜK OLDU

Aynı yaşıtmışız, evlilik zamanımız da aşağı yukarı aynı. Çok geçmiş olsun, kolay değil. Ben 11bin liralık mal kaptırdım da feleğim şaştı bu yıl, senin durumun daha zor ama haddim olmayarak dost tavsiyesinde bulunayım, her şey zor da olsa bir şekilde tekrar geliyor ama tek ölüme çare yok! Ailenle, eşinle aranı iyi tut ki birlikte aşması kolay olsun güçlükleri. Tekrardan geçmiş olsun, Allah bir kapıyı kapatsa bir kapıyı açar, yiyecek rızkımız yoksa canımızı alır...

• Beğen
Tepkiler: cemal ÖZTÜRK
Bankalar yasal tefeci bugun 5 e tamam deyip bulup bulusturuyorsun goturuyorsun borc 7 oldu diyor.Avukatlar zaten alacagi komisyon bedelinin pesinde baktiki tarla 50 den fazla ediyor yok arkadas o oyle olmaz ben karismam diyor.Cemal mal mulk kalici degil rizkida sikintiyida veren allah esinlede otur konus olaya birde senin gozunden baksin... İhalede tarlayi alabilirseniz kendiniz alin zarariniz daha az olur.Sirtini donen dostlarinida unutma...

• Beğen

Allah yardımcın olsun bilader.
Daha önce yazdıgında borçlu dedeyken ,borç toruna geçmiş diye yazmıştın o konuyu iyi araştırdınmı .şayet öyleyse burda baştan dümen dönmüş ,bankadaki memurun ve diger yetkililerin bile bu işte parmagı olabilir.
Sen kendin avukat tuttunmu ,banka bu zamana kadar zaten kredi ana parayı almış ,bundan sonra banka avukatında cok iş bitiyor bence banka avukatına sözü gececek birilerini devreye sok.
Banka avukata istesin içrayı anında durdurur ,biz anlaştık vs diye .
Daha öncede yazdığım gibi bilincli hareket et sonuçta ne olursa olsun yuvanı bozma Allah büyük buda gecer.

• Beğen
Gecmis olsun abi gercekten üzücü bir durum senin duruma benzer bir olayda bizim yan köyde oldu.Adam 2006 senesinde oglu leasingle büyük balya makinası alırken ogluna kefil olmus ve oglunun isleri iyi gitmeyince borcu ödeyemedi sonra borc katlanıp durmus son 5-6 sene adamın alacagı bütün destekler pancar paraları oraya kesilmesine ragmen borc bitmedi ve en son gecen yıl icra bütün tarlalarını sattı adam sadece 3 tarlasını alabildi geri kalanı satıldı.Oglununsa hic umrunda degil simdi bir büyük balyacı bulmus onda çalısıyor altında bmv taksi geziyor olan babasına oldu.

abi banka hangi banka yazabilirmisin hangi banka ise rakibi bir bankaya git tanıdık birini bul işin içinde olan sistemin içinde olan dışarda olan dan fazla bilgiye sahiptir rakip banka mutlaka bir puşluk bulup sana yol gösterecektir
ama hepsinden önemlisi senin pisikolojin sağlam olmalı ve ayakta durmalısın yoksa taş var yel alır götürür taş var sel alır götürür kaya var ne yel alır ne de sel
moralini pişikoşojini sağlam tut ayakta kal ama bir tanıdık vesilesiylede olsa başka bankadan bilgi al durumu anlat onlar açık bir kapı bir kolaylık vardır bizim göremediğimiz onların bileceği oradan tuttumu iş bir şekilde yoluna girer.....
......Eûzu bi kelimâtillahi't-tâmmâti min şerri mâ halak.
Manâsı :
Allah'ım yarattıklarının şerrinden senin tam olan kelimelerinle sana sığınırım.....

Son düzenleme:
Arkadaşlar son çare olarak tarlaları avukatla anlaşmalı biz alıcı bulup 150 binliralik satıcaz ama birdende satilmiyor bi tarlamda elektrik ve 2 kuyu var böyle bi durum olmasa 20 bine dönümü vermem ama 10 bine vercektim adam 6 bin verdi donume şaka gibi nolcak bilmiyorum artik