KEFİLLİGİN BEDELİNİ ÇOK BÜYÜK OLDU

23.04.2009
14,135
24,340
36
Bilecik

Arkadaşlar babam köyden birine traktör alırken kefil oldu kredi 36 bin 2007 de kullanılmış 2010 icra takibi başlamış ve bugüne kadar borçlu ve kefillerin bütün mallar 70 dönüm civarı satılmış borca 37 bin para geçmiş suan icra dosyası 530 bin bizim yerlerde kıymet değeri oldu 700 bine satışa cikyo yarısı 350 bine satiliyo ve ben av ve bakaya borcu biz odeycez en son kaç parayla kapanir diye dilekçe verdim banka 133 bin av 148 bin istiyor bende önce arabami sattım sonra traktörü satışa çıkardım traktör çok komik rakam veriyolar o yüzden vazgeçtim şimdi daha yeni evliyim 4 ay dolmadi eşimle boşanma aşamasına geldim gerçekten çok zor bi durum bugün av aradım dedim sen şu tarladan haciz i kaldir ben musteri buldum 130 bine üzerini ben vereyim başkada ödeme gücüm yok biz bişe yapamayız diyo icra satcak diyo icrada 3te 1 parası bile yapmıyor benim hayatım bitti artık kaç gündür uyku uyumadim borclunun umrunda değil benim hem çiftçilik hemde evlilik hayatım bitmek üzere bi allahın kuluda cemal nasılsın demiyo düşenin dostu olmaz bu adam bunun mubalini nasıl verecek acaba

Cumhurbaşkanına yaz konuyu ozel diye.Bankanin başkanına email yaz.
Bu ne insafsizlik devlet bile af ve faiz affı çıkarıyor,
ciftcileri bitiriyor bu işler,
rakam çok büyümüş,ilk yazdığın da san ki daha azdı.
Senin uzerine olanları satarsan sonra ne iş yaparsın,s ana lazım onlar

• Beğen
Tepkiler: cemal ÖZTÜRK
Allah yardımcın olsun çok kötü olmuş kefil olmussunuz madem takip etseydiniz keşke ödüyormu diye ama keşkeler çaresiz ne diyelim zor işiniz
Sağol abi allah razı olsun borclunun ve diğer kefil in yerler satista idi bizde 70 dönün tarla 2 liraya gitse borç kapanir diyoduk böyle olmadi
kardeşim çok büyük geçmiş olsun. allaha yardımcın olsun dua et. çok zor bir durumun içindesin çok üzüldüm. ama mal mülk hepsi olur allahın izniyle de evliliğini bozmamaya çalış en kötüsü o olur. bizde senin için dua ediyoruz.
Sağol çok teşekkür ederim
Cumhurbaşkanına yaz konuyu ozel diye.Bankanin başkanına email yaz.
Bu ne insafsizlik devlet bile af ve faiz affı çıkarıyor,
ciftcileri bitiriyor bu işler,
rakam çok büyümüş,ilk yazdığın da san ki daha azdı.
Senin uzerine olanları satarsan sonra ne iş yaparsın,s ana lazım onlar
Abi banka resmen dalga geçiyor önce 50 küsür rakama kapatcakti kıymet değeri çıkınca kivirdi şimdi 148 istiyor
Allah yardımcin olsun abi.
Saol

Allah yardımcın olsun ilk günden bu yana ailecek çok üzüldük ve sana duacıyız, dilerim Rabbim tez zamanda yeni kapılar açar...
Çok teşekkür ederim abi eksik olmayin
ALLAH yardimciniz olsun.
Sağol teşekkür ederim
Arkadaşım sana bol bol dua ediyoruz ailecek.Allah yüzüne baksın yuva kurmuşsun yuvana sahip çık eşine karşı duyarlı ol o da sana destek olsun.Ne demiş ozanımız;

Hüseyin im eydür ah etme naçar
Bir kapıyı kapatan öbürün açar
Buna dünya derler hepisi geçer
Hangi gün gördün akşam olmadık
Sağolun çok teşekkür ederim inşallah en kisa zamanda atlaticaz

Allah yar ve yardımcın olsun. Bende 2007 senesinde bir arkadaşa kefil olmuştum. Senin gibi takip etmedim. Sonradan icra takibi başlayınca babasını sıkıştırdım da o halletti Allah tarafından yoksa bende çok sıkıntı çekecektim senin gibi. Yine de borcunu ödeyene kadar 1 seneye yakın onun borcuyla uğraştım. Kefillik zor iş.

• Beğen
Geçmiş olsun, Allah yardımcınız olsun. 2006 aldığım traktörün 2010 da satışını almaya gittim :) üzerinde 2008 ve 2009 a ait 2 adet haciz ile noter bize hiçbişey yokmuş gibi satış yapmış, burada kabahat bizde 2006 da 3 ay içinde borcu bitirdik ve satışı verelim demelerine rağmen almadık. Neyse; trafik işlem yapmadı,değeri 20 bin olmayan traktörde 26 bini kefillikten 19 bini malzeme alma sonucu oluşan borç vardı, yakalama v.s. çıktı. 2014 de yakalama kalkınca herekete geçtik, 28 bin lik borcun 1400 tl avukat parasını ödedik, haciz o gün bu gün kalkmadı bi türlü, geçen hafta bi daha kurcaladım, ondan kurtulduk derken yeni haciz konmuş 1300 tl ana borç, avukat ücreti, kapak ücretifaizi v.s. 2200 olmuş,28 bin in icra harcı 1495 tl 20 krş olarak icra dairesi hesabına bankadan yatırdım, diğerine itiraz ettim icra md. red etti, neyse uğraşmayalım yenisi gelir diye avukatla anlaşmaya gittik ve dosyayı satın aldım 1700 tl ödedim. sigorta poliçesi kestik, fenni muayene yaptırdık bi türlü haciz ekrandan kalkmadı v.s.dün bastık gittik simav'a. Neyse; tescildeki arkadaş durumu anladı, yardımcı olacak biz hacizli alırız dedik, o satarım dedi fakat sistem onay vermedi. İcra dairesi kaldırma yazısını sabah teslim etmiş, saati belli, alanın imzası var, fakat yazı trafik tescilde yok, buhar olmuş, sabah gelin çözcem bu işi dedi, 200 km yol geldik eve, sabah tekrar aynı yoldan simav'a ulaştık, yazının örneğini verdi bu defa icra md.lüğü tescildeki arkadaş ruhsatı düzenledi, remork işletmekten vazgeçtim, onu çıkardık dosyadan.
Kısacası ihmalkarlığın bedeli; 6 bin TL yi buldu, borçsuz aldığımız traktörün 10 yıl sonra sahibi olduk.

Benden tavsiye iyi bir avukat tut ve öyle yol al bu işte, yoksa acımazlar.

• Beğen
Zor bir durum yakın zamanda bizde yaşadık ama bedelini ağır ödettik.Mağdur duruma düşmedik senin kadar. bizde haciz işlemi sırasında diğer kefiller kaçtı ama devletten kaçılmıyor icra mahkemsine verdik yakın zamanda ödediğimiz meblağdan fazlasını diğer kefillerden devlet talep etti şuan tutuşmuş durumdalar.Sendede öyle bir durum varsa başvur derim bakarsın bir şeyler olabilir.

• Beğen
allah yardımcınız olsun bizim köyde de örnekleri var ..ve arazilerin bir kısmı saıldı zor bir durum gerçeken üzücü
Sağol çok teşekkür ederim bizim köyde en az 15 kişi aynı durumda
Allah yar ve yardımcın olsun. Bende 2007 senesinde bir arkadaşa kefil olmuştum. Senin gibi takip etmedim. Sonradan icra takibi başlayınca babasını sıkıştırdım da o halletti Allah tarafından yoksa bende çok sıkıntı çekecektim senin gibi. Yine de borcunu ödeyene kadar 1 seneye yakın onun borcuyla uğraştım. Kefillik zor iş.
Sağol teşekkür ederim borçlu benden rahat hergün söylüyoruz elimden bişe gelmez diyor
Geçmiş olsun, Allah yardımcınız olsun. 2006 aldığım traktörün 2010 da satışını almaya gittim :) üzerinde 2008 ve 2009 a ait 2 adet haciz ile noter bize hiçbişey yokmuş gibi satış yapmış, burada kabahat bizde 2006 da 3 ay içinde borcu bitirdik ve satışı verelim demelerine rağmen almadık. Neyse; trafik işlem yapmadı,değeri 20 bin olmayan traktörde 26 bini kefillikten 19 bini malzeme alma sonucu oluşan borç vardı, yakalama v.s. çıktı. 2014 de yakalama kalkınca herekete geçtik, 28 bin lik borcun 1400 tl avukat parasını ödedik, haciz o gün bu gün kalkmadı bi türlü, geçen hafta bi daha kurcaladım, ondan kurtulduk derken yeni haciz konmuş 1300 tl ana borç, avukat ücreti, kapak ücretifaizi v.s. 2200 olmuş,28 bin in icra harcı 1495 tl 20 krş olarak icra dairesi hesabına bankadan yatırdım, diğerine itiraz ettim icra md. red etti, neyse uğraşmayalım yenisi gelir diye avukatla anlaşmaya gittik ve dosyayı satın aldım 1700 tl ödedim. sigorta poliçesi kestik, fenni muayene yaptırdık bi türlü haciz ekrandan kalkmadı v.s.dün bastık gittik simav'a. Neyse; tescildeki arkadaş durumu anladı, yardımcı olacak biz hacizli alırız dedik, o satarım dedi fakat sistem onay vermedi. İcra dairesi kaldırma yazısını sabah teslim etmiş, saati belli, alanın imzası var, fakat yazı trafik tescilde yok, buhar olmuş, sabah gelin çözcem bu işi dedi, 200 km yol geldik eve, sabah tekrar aynı yoldan simav'a ulaştık, yazının örneğini verdi bu defa icra md.lüğü tescildeki arkadaş ruhsatı düzenledi, remork işletmekten vazgeçtim, onu çıkardık dosyadan.
Kısacası ihmalkarlığın bedeli; 6 bin TL yi buldu, borçsuz aldığımız traktörün 10 yıl sonra sahibi olduk.

Benden tavsiye iyi bir avukat tut ve öyle yol al bu işte, yoksa acımazlar.
Sağol abim
Allah yardimcin olsun abi gerisi bos..Insallah bu zor gunlerin gecerde ailen dagilmaz.dusenin dunyada dostu olmaz dedikleri bu olsa gerek vayh..Dualarimiz seninle abi moralini bozma yine sabir gerek..Hayirli geceler....
Sağol çok teşekkür ederim eksik olmayin
Zor bir durum yakın zamanda bizde yaşadık ama bedelini ağır ödettik.Mağdur duruma düşmedik senin kadar. bizde haciz işlemi sırasında diğer kefiller kaçtı ama devletten kaçılmıyor icra mahkemsine verdik yakın zamanda ödediğimiz meblağdan fazlasını diğer kefillerden devlet talep etti şuan tutuşmuş durumdalar.Sendede öyle bir durum varsa başvur derim bakarsın bir şeyler olabilir.
Sağol teşekür ederim diğer kefil lerde mağdur durumda
Allah yardımcın olsun dostum konuya hakim iyi bir avukata danışmak şart kesinlikle bu kefillik işi içi seni yakar dışı beni yakar ...o borç nasıl öyle olmuş onuda anlamış değilim Keşke elimizden birşeyler gelse bir organize olsak
Sağol 100de100olsa 360 bin yapar bu yüzde 150 faiz calismis

Allah yardımcın olsun çok ama çok üzüldüm yemin ederim sanki kendi başıma gelmiş gibi o kadar emek bi ş..... yüzünden gidiyor işte insan naparki bu durumda çok kötü bi durum allah onun yanınada bırakmaz allahtan Ümit kesilmez inşallah ailenle aran düzelir çünkü sana en çok Laz'ım olan şey onların desteği ve sevgisi tekrar allah yardımcın olsun. ...

• Beğen