Valla işini görür gibi duruyor tabi bilemem yinede kullanmadığım için alırsanız kullanınca iyi yada kötü bizide bilgilendirisiniz artık
İnşallah abi şu sınavlarim bi bitsin ondan sonra sipariş vercem bi tanesinde karar kılıp buraya video fotoğraf falan atarımValla işini görür gibi duruyor tabi bilemem yinede kullanmadığım için alırsanız kullanınca iyi yada kötü bizide bilgilendirisiniz artık
İnşallah abi şu sınavlarim bi bitsin ondan sonra sipariş vercem bi tanesinde karar kılıp buraya video fotoğraf falan atarım
Önce bi makineyi alıyım bi kaç kez güneş gözlüğüyle yapıyım da bunuda alırım inşallah ozito 200 amper inverter marka olan makine hakkında kötü yorum yapan yokkendiliğinden kararan başa takılan maskeler sayesinde eller serbest çalışabilirsin,
bizde bunun benzeri var,babam çok rahat kullanıyo ,
kaynak ışığı parlayınca kendiliğinden kararıyor,
ışık kaybolunca normal rengine dönüyor,
fikir olması açısından link ekliyorum,biz aldığımız zamanlar bukadar pahalı değildi,
2 yıl önce 96 liraya almıştım bir kez denemek için kafama taktım öyle duruyor evde. Ben aldıktan sonra 300 lira gibi rakamlara yaklaştı geri düştü duman içinde faydalı.kendiliğinden kararan başa takılan maskeler sayesinde eller serbest çalışabilirsin,
bizde bunun benzeri var,babam çok rahat kullanıyo ,
kaynak ışığı parlayınca kendiliğinden kararıyor,
ışık kaybolunca normal rengine dönüyor,
fikir olması açısından link ekliyorum,biz aldığımız zamanlar bukadar pahalı değildi,
Bizde kaynakla beraber hemen hemennayni meblaya almistik kullanimi baya pratik2 yıl önce 96 liraya almıştım bir kez denemek için kafama taktım öyle duruyor evde. Ben aldıktan sonra 300 lira gibi rakamlara yaklaştı geri düştü duman içinde faydalı.
125 lira falan yaziyo sepete ekleyip bildirim zilini açıp bekliyom genelde böyle şeylerde 70 80 liraya düşünce bildirim geliyo öyle olursa alırım bi tane inşallah.2 yıl önce 96 liraya almıştım bir kez denemek için kafama taktım öyle duruyor evde. Ben aldıktan sonra 300 lira gibi rakamlara yaklaştı geri düştü duman içinde faydalı.
Makinadan önce maskeyi alsan iyi olur,acı tecrübe konuşuyor. kaynak makinesi olarak biz de çok eski model olandan var.kendi işimizi görüyoruz.Önce bi makineyi alıyım bi kaç kez güneş gözlüğüyle yapıyım da bunuda alırım inşallah ozito 200 amper inverter marka olan makine hakkında kötü yorum yapan yok
Daha önceden gözümü kaynak aldı abi biliyorum o acıyı gözlere yıkarken sabun kaçırmak ise yarıyomuş forumda bi abi söyledi makine kaç amper bakır Sargılı mı inverter mi inverter almayı düşünüyorum ama fiyatı uygun olanlara baktığım için sağlamlık ta biraz tereddütteyim.Makinadan önce maskeyi alsan iyi olur,acı tecrübe konuşuyor. kaynak makinesi olarak biz de çok eski model olandan var.kendi işimizi görüyoruz.
50 *50 cm.epatlarinda ağır,herhade 40 senelik vardır.agir bakır sargılı olabilirDaha önceden gözümü kaynak aldı abi biliyorum o acıyı gözlere yıkarken sabun kaçırmak ise yarıyomuş forumda bi abi söyledi makine kaç amper bakır Sargılı mı inverter mi inverter almayı düşünüyorum ama fiyatı uygun olanlara baktığım için sağlamlık ta biraz tereddütteyim.
50 *50 cm.epatlarinda ağır,herhade 40 senelik vardır.agir bakır sargılı olabilir
Gozunu kaynak aldigin da soguk bisey ler koymalisin üstune gozlerinin. Rendelenmis soguk patates olur mesela. Gözlerin kapali olsun ama bunu yaparken. Ben kaynakciyim iyi bilirim kaynak almasinin acisiniDaha önceden gözümü kaynak aldı abi biliyorum o acıyı gözlere yıkarken sabun kaçırmak ise yarıyomuş forumda bi abi söyledi makine kaç amper bakır Sargılı mı inverter mi inverter almayı düşünüyorum ama fiyatı uygun olanlara baktığım için sağlamlık ta biraz tereddütteyim.
Teşekkür ederim abi konunun başında 5 6 tane kaynak makinesinin linkini bıraktım kendi işlerimi halletmek için bi tanesini almayı düşünüyorum bi bakarmisin makinelere işimi görürmü sence içlerinden önereceğin varmı bide sence inverter mi almalıyım yoksa bakır Sargılı mı.Gozunu kaynak aldigin da soguk bisey ler koymalisin üstune gozlerinin. Rendelenmis soguk patates olur mesela. Gözlerin kapali olsun ama bunu yaparken. Ben kaynakciyim iyi bilirim kaynak almasinin acisini
200 amper fimer veya DMR buna benzer,kalitelibir inverter makina al,Yusuf abi aslında bende inverter düşünüyorum 200 TL fark verince alınıyo ama ne kadar kaliteli olur bilemiyorum, mesela 3 mm 4mm kalınlığında bi demiri 2 buçuk elektrotla 160 amper inverter makine kaynatmazmi? Sen aktif olarak kaynak yapıyosun galiba.
Abi fimeri herkes çok övüyo ama fiyatı gerçekten beni aşıyo ben öğrenciyim böyle işlerle uğraşmayi sevdiğimden bi makine almaya karar verdim evdekilere kalsa ne gerek var kaynak makinesine derler olsa bile kimse kullanmaz benden başka yani uğraşmazlar gider sanayide bi ustaya yaptırırlar o şekilde devam eder.200 amper fimer veya DMR buna benzer,kalitelibir inverter makina al,
Sonra,keşke dememek için, kesinlikle ne yap et alllll.
Hem ince sac kaynatır, hem lama keser,hem cm kalınlığında demirleri kaynatır.
Amaç;kaynayacak iki parçayı eritip,arayad elektrotun demirini ilave ederek kaynak yapmaktır.
Her demir parçasının gereksinimi olan bir amper ayarı vardır.
Ince sac veya demirleri düşük amperle kaynatır,
Kalın demirleri yüksek amper (200 amp.)
Kaynatır ve keser,
2.50 elektrot incelikli işlerde iyidir.170-180 ampere kadar dayanır. Kaynak yapar.
3.25 eletrot 170-200 amperde kalın demirlerde bile harika eritir,bol malzeme sunar,sağlam iş çıkarır.
Hem duman,hemde ışığı göz yakar,
Kaynak yaptığın günler,
Kaynaktan hemen sonra ve akşam yatmadan 1-2 saat önce sabun köpüğü ile gözlerini 3-5 dk. Yak, iyice temizlensin, ilac sıkıp patatesi bağla uyu, (garanti olur)
Illaki gözleriniz yanmaya başlayınca çare atamaya başlamayın,nafile olur.
Kaynak yapılan gün bunu garanti olsun diye yap.
Zaten sezonun başından sonra zamanla gözler alışır.
Ben ilkbaharda başladımmı, 1-2 gece hafif yanar,sinra zamanla alışırım, sonbaharda felan neredeyse gözlüksüz ve maskesiz kaynak atarım.
Bu iletiyi iyi oku, umarım,sonra pişman olup burayı tekrar okumak zorunda kalmazsın.
Hayatta başarılar.
Anladım,o zaman orta fiyatlı 200 amp.inverter olsun.Abi fimeri herkes çok övüyo ama fiyatı gerçekten beni aşıyo ben öğrenciyim böyle işlerle uğraşmayi sevdiğimden bi makine almaya karar verdim evdekilere kalsa ne gerek var kaynak makinesine derler olsa bile kimse kullanmaz benden başka yani uğraşmazlar gider sanayide bi ustaya yaptırırlar o şekilde devam eder.
Tamamdır abi dikkate alcam söylediklerini linkteki inverter olan makineler Çin mali 3 kez kullanmadan haşat olmasından korkuyorum açıkçası.Anladım,o zaman orta fiyatlı 200 amp.inverter olsun.
Ben gazalti kaynagi yapiyorum fransada. Elektrot kaynagi yok bizde. Evde kullandigim makina sargili pek iyi degil, inverter nasil bilmem. Cok kullanacaksan iyi bisey al. Kalin demirler kaynatacaksan yüksek amperli olsun. 3,2 mmlik elektrotu eritebilsin. Maskede iyisinden olsun oda ônemliTeşekkür ederim abi konunun başında 5 6 tane kaynak makinesinin linkini bıraktım kendi işlerimi halletmek için bi tanesini almayı düşünüyorum bi bakarmisin makinelere işimi görürmü sence içlerinden önereceğin varmı bide sence inverter mi almalıyım yoksa bakır Sargılı mı.
Tamircilerin kullandığı maskeler 15-20 lira civarında. Makine olarak da Ottoyu da tercih edebilirsinizÖnce bi makineyi alıyım bi kaç kez güneş gözlüğüyle yapıyım da bunuda alırım inşallah ozito 200 amper inverter marka olan makine hakkında kötü yorum yapan yok
İnverter alcam inşallah magmaweld güzel makineBenim magmaweld 165 var 2 3senedir kullanıyorum 6-7 mm demirleri rahatlıkla kaynatiyor 2,5 elektrot kullanıyorum genelde
3,25 de çok güzel eritiyor ama gerek yok
Kartlı al