Katı gübre dağıtma römorku seçimi

Selamlar herkese

Katı gübre dağıtıcıları genelde iki farklı tipte fotoğraflarını ekledim
Bi tane almayı düşünüyorum, hangi model dağıtıcılar daha iyidir bilgisi olan var mı
10m³ bir makina olacak
Piyasaya da çalışmayı düşünüyorum

Yorumlarınızı bekliyorum

Resimler ve ekler

• 1000004812.jpg
    1000004812.jpg
    24.6 KB · Görüntüleme: 35
  • 1000004811.jpg
    1000004811.jpg
    9.7 KB · Görüntüleme: 33
Selamlar herkese

Katı gübre dağıtıcıları genelde iki farklı tipte fotoğraflarını ekledim
Bi tane almayı düşünüyorum, hangi model dağıtıcılar daha iyidir bilgisi olan var mı
10m³ bir makina olacak
Piyasaya da çalışmayı düşünüyorum

Yorumlarınızı bekliyorum
Piyasaya çalışılacaksa ne kadar az teferruat okadar iyidir. Üstteki makina benzeri Oruç marka 10 ton kullanıyoruz, piyasaya çalışan arkadaşlarda var. Oldukça sağlam makine gübrenin içinde çıkan 30-40 kğ taşları bile sorunsuz tarlaya atıyor.

ben hem uğurlu hemde ak ziraat kullandım. biri sağdaki gibi serbest dağıtıcı panelleri var, uğurlu ise soldaki gibi ama dagıtıcı panelleri sabit. sabit olunca daha uzak mesafeye atabiliyor. ancak tas geldiğinde daha riskli. serbest dagıtıcı da tas yaklastığında tak tak vuruyor. hemen duruyorsunuz hiç bir zarar oluşmuyor. ancak sabit olanda ağır bir taş gelirse panelleri kırabilir. bende alsam hangisini alırım kararsızım :)

Aleyküm selam,
İkinci fotodaki gibi Köksal marka 10 m^3 römork ve 5 tonluk sıvı gübre tankı ve 10 tonluk kamyon üstü sıvı gübre tankı var.
Tavuk kümesinin, ahırın ve çevrim santralinin gübreleri taşınıyor, gübrede taş olmuyor.
On m^3 römork ağırlığı 5,5 ton geliyor, rampa arazide idaresi zor oluyor, bunların 5 m^3 olan , ağırlığı 4 ton gibi modelleri olsa iyi olabilirdi.Bayır arazilerde rahat çalışılabilirdi.

ben hem uğurlu hemde ak ziraat kullandım. biri sağdaki gibi serbest dağıtıcı panelleri var, uğurlu ise soldaki gibi ama dagıtıcı panelleri sabit. sabit olunca daha uzak mesafeye atabiliyor. ancak tas geldiğinde daha riskli. serbest dagıtıcı da tas yaklastığında tak tak vuruyor. hemen duruyorsunuz hiç bir zarar oluşmuyor. ancak sabit olanda ağır bir taş gelirse panelleri kırabilir. bende alsam hangisini alırım kararsızım :)
Aynen uzun serbest panelli olarlar daha iyi dağıtıyor sanki

Ama ömrü diğerine göre daha az olur diye düşünüyorum

Sadece alt dağıtıcı olanlar kenarlara ve arkaya dağıtıyor, dikey parçalayıcı olanlar arkaya dağıtımı fazla yapıp yanlara dağıtmıyor ek olarak gübre içerisinde büyük taş yada yabancı madde olduğunda dağıtıcılara zarar veriyor. Oruç 10ton tavsiye ederim piyasadaki en homojen dağıtım yapan makine

Palazoğlu 5m küp var satılık ipart çiftliğinden hiç kullanılmamış olarak satın aldım biagaz tesisi olduğu için ve tarlalar uzak olduğu için satıyorum çok az kullandım