Var ise fiyat ve resim atabilirmisin.Hayırlısı olsun Batman'da yaptıran çok var rahatina bakan ettiriyo
Erzurumda güzel olur o sobalar.
Var ise fiyat ve resim atabilirmisin.Hayırlısı olsun Batman'da yaptıran çok var rahatina bakan ettiriyo
çok iyi. bende köye baba evine yaptırayım istiyorum. acaba verimi nasıl?
Eskişehir'de varmı bunu yapan ne kadara mâl etmiştinizEvet arkadaşlar, ben 2 kıştır sobayı kullanıyorum. Gerçi çok sert kış olmadı 2 yıldır ama genede yakıyoruz tabi.
Benim evim 90 m2, ufak yani 2 katlı dairenin 2. Katı.
Sobayı çok soğuklarda nasıl yaktığımı söyleyeyim siz ona göre gider hesaplarsınız.
Ben sabah saat 6 gibi kalkarım sobaya 8-10 kğ kadar kömür koyarım ve geri kalan bölümü komple odun doldurup yakarım. Bidaha yarın sabah saat 6 ya kadar hiç bişey atmam. Gene aynı sabah gider yakarım. Yani 24 saatte bir yakıyorum o kadar. Bu sayede evi hep aynı ısıda tutmuş gibi oluyor. Evde montalama yok olsa daha da şahane olacak. Geçen yıl 2 ton portakal kömür aldım yarıdan fazlası duruyor.
Tavsiyelerimi yazayım birazda.
1) sobanın üzerinde yemek falan yapacaksanız benim sobada yanma odası derin (60cm odun giriyor.) biraz daha yufka olanları almanızda fayda var.
2) eğer odun sıkıntınız yoksa hiç korkmayın alın, normal sobaya ne kadar odun koyuyorsa bunada onu koy evi ısıt.
3) sıcak sulu eşanjörlü olanları tercih etmeyin boşuna suyun kireci eşanjörü tıkayacaktır.
4)sobayı tesisatın 2 ye bölünebileceği bir noktaya koyun ve tesisatı 2 ye bölerek çekin. Tek hat olarak değil 2 hat olarak yani.
Yaşadığım tek sıkıntı bacamın dibinden su damlatıyor, bir türlü çözemedim. Bununda soba ile alakası olduğunu düşünmüyorum, aynı sıkıntıyı yaşayan normal soba kullanıcıları da var.
Derdime çözüm olacak fikirlere açığım.
Bu çok güzel ama pahalıydı ben yaparken, şimdi zaten daha da pahalı.Bizde pelet sobası aldık italyan artel 24 kW gücünde elektronik uzaktan kumandalı rezistanslı belirli bir ısıya gelince duruyor soğuyunca tekrar çalışıyor gayet memnunumEkli dosyayı görüntüle 42660Ekli dosyayı görüntüle 42661
Diğer sistemler e göre fiyatı biraz daha fazla ana çok rahat odun kömür derdi yok kül derdi yok kendi süpürgesi var onunla 3 gunde bir içi temizleniyor borular 2yilda bir temizleniyor gayet iyiBu çok güzel ama pahalıydı ben yaparken, şimdi zaten daha da pahalı.
Ben 2017 kışından beri kullanıyorum.SOBALI OLANLARDAN ALMA BİZ ALDIK ÇABUK TIKANIYOR Bİ MAKİNE İKİ İŞ GİBİ GÖRÜNSEDE 3. GİBİ RANDIMANLKI DEĞİL BİZ 3. YÜ TAKTIK GAYET GÜZEL
Baca yoğunlaşma yapıyordur terleme meydana geliyordur.sobanızı biraz daha yüksek ısıda yakabilirseniz yoğunlaşma ortadan kalkabilir.Evet arkadaşlar, ben 2 kıştır sobayı kullanıyorum. Gerçi çok sert kış olmadı 2 yıldır ama genede yakıyoruz tabi.
Benim evim 90 m2, ufak yani 2 katlı dairenin 2. Katı.
Sobayı çok soğuklarda nasıl yaktığımı söyleyeyim siz ona göre gider hesaplarsınız.
Ben sabah saat 6 gibi kalkarım sobaya 8-10 kğ kadar kömür koyarım ve geri kalan bölümü komple odun doldurup yakarım. Bidaha yarın sabah saat 6 ya kadar hiç bişey atmam. Gene aynı sabah gider yakarım. Yani 24 saatte bir yakıyorum o kadar. Bu sayede evi hep aynı ısıda tutmuş gibi oluyor. Evde montalama yok olsa daha da şahane olacak. Geçen yıl 2 ton portakal kömür aldım yarıdan fazlası duruyor.
Tavsiyelerimi yazayım birazda.
1) sobanın üzerinde yemek falan yapacaksanız benim sobada yanma odası derin (60cm odun giriyor.) biraz daha yufka olanları almanızda fayda var.
2) eğer odun sıkıntınız yoksa hiç korkmayın alın, normal sobaya ne kadar odun koyuyorsa bunada onu koy evi ısıt.
3) sıcak sulu eşanjörlü olanları tercih etmeyin boşuna suyun kireci eşanjörü tıkayacaktır.
4)sobayı tesisatın 2 ye bölünebileceği bir noktaya koyun ve tesisatı 2 ye bölerek çekin. Tek hat olarak değil 2 hat olarak yani.
Yaşadığım tek sıkıntı bacamın dibinden su damlatıyor, bir türlü çözemedim. Bununda soba ile alakası olduğunu düşünmüyorum, aynı sıkıntıyı yaşayan normal soba kullanıcıları da var.
Derdime çözüm olacak fikirlere açığım.
Günde kaç çuval yakıyorsunuz?Bizde pelet sobası aldık italyan artel 24 kW gücünde elektronik uzaktan kumandalı rezistanslı belirli bir ısıya gelince duruyor soğuyunca tekrar çalışıyor gayet memnunumEkli dosyayı görüntüle 42660Ekli dosyayı görüntüle 42661
En fazla 2 çuval civarında yanıyorGünde kaç çuval yakıyorsunuz?
Bacayı yükselttim, kesti yoğunlaşma işini.Baca yoğunlaşma yapıyordur terleme meydana geliyordur.sobanızı biraz daha yüksek ısıda yakabilirseniz yoğunlaşma ortadan kalkabilir.