KARPUZLARI DON VURDU ARTIK YAŞAMA ŞANSI KALMADI

Ynt: KARPUZLARI DON VURDU ARTIK YAŞAMA ŞANSI KALMADI

geçmiş olsun cemal tarlayı sürdün hazırladın gübre attın maçlamayı çektin yeri hazır ümidini yitirme tekrar dik derim sadece fideye ekstra para verecen zamandan bı kaybın olmaz aynı yetişir şimdi moralin bozuk olabilir dikmezssen keşke dikseydim dersin

sağolun abilerim kardeşlerim hepinizden ALAH razı olsun bende bilmiyorun ne yapcamı fide bulmak çok zor zaten hep siparişle geliyor fideler

viyollere kendin dikip tarlaya şaşırtsan olmaz mı...hızlı büyür açığı kapatır Allahın izniyle...

ibrahım cok gecmıs olsun.bu soguklara yapabılecek bır sey yok.bızımde seralarda domates fıdesı var suan ıkı kat akrıl tul cektık soba yakıyoruz o haldeyken kenarlardakı cımlere soguk vurdu

yaw arkadaş canımın sıkıntısından uyuyamadım yataktan kalktım. bi kapıyı kapatan Allah daha hayırlı bi kapıyı açar inşaallah. kardeş Ayetel Kürsiyi bol oku..
başka bişey ek herk boş kalmasın çerezlik ayçiçek. patates, soğan bunlar kıymetli ürünler. pazar sıkıntısı yapma satarız evvel Allah...nohut,kuru fasulye..bunlarda depolama sıkıntısı olmaz. hasat ettikten sonra istifle garaja canın isteyince sat karpuz gibi çürümez.. bal kabağı ek tohumdan tam uygun senin sisteme..geçen sene biri benden haftalık 3 ton kabak istemişti kışın.ben ekmediğim için ilgilenmemiştim. karpuzda kabakgiller familyasından. bu ürünlerin en iyi tarafı satma aciliyeti ok karpuz gibi hemen satmak zorunda değilsin...Allah emeklerimizi zayi etmez. Allah kuluna zulm etmez...

Aga gecmis olsun. Gecen sene sel bu sene don cokk uzuldum acikcasi. Varsa yapabilcegimiz telefon edebilirsin :(

geçmiş olsun kardeşim
yalnız ben bu foruma malum epeydir üyeyim birşey dikkatimi çekti
yalnız yazacaklarımı yanlış anlama seni sevdigimden tavsiyede bulunacagım

aşagı yukarı 2-3 yıldır senin buna benzer sorunlar yaşadıgını görüyorum
arazinizin fotoları videolarını falanda gördük paylaşımalrın sayesinde
ayrıca ülkemizde malum her şehrin her bölgenin farklı bir iklim yapısıda var
hatta malum dünyanında iklimi degişiyor
sözün özü benim önerim sen karpuz ekme kardeşim
yada ekeceksen heryıl nisan sonunu bekle
bulundugun bölgenin iklimi ısı degerleri geçmiş yılların sıcaklık ve yagış ortalamaları ve dünyada degişen iklim koşulalrı ve gelecege dönük hava tahminleri incelenirse
senin yaşadıgın yerde mart ayı ve nisan başı karpuz vs gibi ürünlerin tarlaya yani açık araziye ekilmesi dikilmesi uygun degil
bak ben de uzun yılalrdır hersene azçok ekerim karpuz
ama biizm burasının iklimi sizin ordan iyi olmasına ragmen en iyi ihtimal mart sonu ve nisan başı gbi ekiyorum
hatat busene 20-25 mart arası 30 dekar karpuz ektim tohum olarak
ne oldu dersen
tarlayı bozdum ikinci ekim yaptım
oda olmadı birkaç gün önce tarlayı bozup tekrar ektim yani üçüncü ekim
bunun bile garantisi yok
malum karpuzu tohum eksende enaz dekar maliyeti 500-600 lira(toplam masraf) ben 3defa tohum ektim aynı tarlaya busene düşün yani
karpuz zaten kumar
iklimde son yıllarda kumar oldu
yani katmerli kumar artık bu iş
dedigim gibi bukaar riske girmek çiftçi için lüks artık
ve malesef bizim böyle bir lüksümüz yok artık

kkuzeyy link=topic=83184.msg992671#msg992671 date=1428791960' Alıntı:
viyollere kendin dikip tarlaya şaşırtsan olmaz mı...hızlı büyür açığı kapatır Allahın izniyle...
abi fideler aşılı tohum olmuyor buralarda fide bulabilirsem yeniden dikicem,
aaysberkk link=topic=83184.msg992672#msg992672 date=1428792151' Alıntı:
ibrahım cok gecmıs olsun.bu soguklara yapabılecek bır sey yok.bızımde seralarda domates fıdesı var suan ıkı kat akrıl tul cektık soba yakıyoruz o haldeyken kenarlardakı cımlere soguk vurdu
sağol abi bizimde dikmeyenler serada bekletiyor onlarda soba yakıyor benim evde avluda vardı onlarda yandı malesef
kkuzeyy link=topic=83184.msg992682#msg992682 date=1428798578' Alıntı:
yaw arkadaş canımın sıkıntısından uyuyamadım yataktan kalktım. bi kapıyı kapatan Allah daha hayırlı bi kapıyı açar inşaallah. kardeş Ayetel Kürsiyi bol oku..
başka bişey ek herk boş kalmasın çerezlik ayçiçek. patates, soğan bunlar kıymetli ürünler. pazar sıkıntısı yapma satarız evvel Allah...nohut,kuru fasulye..bunlarda depolama sıkıntısı olmaz. hasat ettikten sonra istifle garaja canın isteyince sat karpuz gibi çürümez.. bal kabağı ek tohumdan tam uygun senin sisteme..geçen sene biri benden haftalık 3 ton kabak istemişti kışın.ben ekmediğim için ilgilenmemiştim. karpuzda kabakgiller familyasından. bu ürünlerin en iyi tarafı satma aciliyeti ok karpuz gibi hemen satmak zorunda değilsin...Allah emeklerimizi zayi etmez. Allah kuluna zulm etmez...
sağol abi valla benide uyku tutmuyor aklım hep tarlada burda karpuzun sezonu çok kısa o yüzden erken ekim oluyor 100 günde anca oluyor
YAVUZ_13 link=topic=83184.msg992686#msg992686 date=1428802893' Alıntı:
geçmiş olsun kardeşim
yalnız ben bu foruma malum epeydir üyeyim birşey dikkatimi çekti
yalnız yazacaklarımı yanlış anlama seni sevdigimden tavsiyede bulunacagım

aşagı yukarı 2-3 yıldır senin buna benzer sorunlar yaşadıgını görüyorum
arazinizin fotoları videolarını falanda gördük paylaşımalrın sayesinde
ayrıca ülkemizde malum her şehrin her bölgenin farklı bir iklim yapısıda var
hatta malum dünyanında iklimi degişiyor
sözün özü benim önerim sen karpuz ekme kardeşim
yada ekeceksen heryıl nisan sonunu bekle
bulundugun bölgenin iklimi ısı degerleri geçmiş yılların sıcaklık ve yagış ortalamaları ve dünyada degişen iklim koşulalrı ve gelecege dönük hava tahminleri incelenirse
senin yaşadıgın yerde mart ayı ve nisan başı karpuz vs gibi ürünlerin tarlaya yani açık araziye ekilmesi dikilmesi uygun degil
bak ben de uzun yılalrdır hersene azçok ekerim karpuz
ama biizm burasının iklimi sizin ordan iyi olmasına ragmen en iyi ihtimal mart sonu ve nisan başı gbi ekiyorum
hatat busene 20-25 mart arası 30 dekar karpuz ektim tohum olarak
ne oldu dersen
tarlayı bozdum ikinci ekim yaptım
oda olmadı birkaç gün önce tarlayı bozup tekrar ektim yani üçüncü ekim
bunun bile garantisi yok
malum karpuzu tohum eksende enaz dekar maliyeti 500-600 lira(toplam masraf) ben 3defa tohum ektim aynı tarlaya busene düşün yani
karpuz zaten kumar
iklimde son yıllarda kumar oldu
yani katmerli kumar artık bu iş
dedigim gibi bukaar riske girmek çiftçi için lüks artık
ve malesef bizim böyle bir lüksümüz yok artık
sağol yavuz abi allah razı olsun benim dekar maliyetim 1000 tl fide olarakta 500 tl 15 senedir aynı günde dikim yapıyoz ilk defa oluyor bukadar şiddedli ayaz fide bulursam tekrar dikicem
Hüseyin ASLAN link=topic=83184.msg992684#msg992684 date=1428799512' Alıntı:
Aga gecmis olsun. Gecen sene sel bu sene don cokk uzuldum acikcasi. Varsa yapabilcegimiz telefon edebilirsin :(
sağol allah razı olsun hüseyin demen yeter
irfansagdinc link=topic=83184.msg992689#msg992689 date=1428813292' Alıntı:
Tüh yaaa.. çok geçmiş olsun... Umarım zararı telafi edecek bir yol bulursunuz.
sağol abi tekrar dikim yapıcaz
alipasalierkan link=topic=83184.msg992711#msg992711 date=1428822668' Alıntı:
Geçmiş olsun...
sağol erkan

Geçmiş olsun nasip değilmiş diyelim Rabbim bereket versin kapınıza daha çok inş temin olsun zararınız

Geçmiş olsun, Allah yardımcınız olsun.