Kaç Amper Kaynak Makinesi Alayım ?

Expresweld ultra 161 var işyerinde, gayet memnunum, 3.25 elektrotu düşük amperde dahi güzel yakıyor, bu tarzda inverter kaynak makinası alınabilir, 160 amper inverter makine aşırı profesyonel olmayan gündelik onarımlar için yeterli bence, yine bobinli yani sargılı makineden daha güzel bence inverter makineler.

15 yıldan uzun süredir oerlikon super 160 var. Trafolu. Her zaman kullanmıyoruz ama lazım olunca cayır cayır kaynatıyor. İnventörler çok güzel ama narin makinalar. İlla inventör olacaksa, AliExpress de çok uyguna(döviz uçmasına rağmen) ufacık kaynak makinaları var. Yüzde 18 vergi falan da olsa yine de çok uygun makinalar. YouTube de videoları da var. Bir bakın derim. 11.11 yoğunluğu başlamadan alınırsa çabuk gelir. Ya da 11.11 indirimleri ile daha uyguna alınıp kargonun biraz geç gelmesine katlanılabilir.

IMG_8912.JPG

bu kadar yorumun üzerine,o
bari bende kaynağın gözü yakmaması için bir tecrübe anlatayım,
kaynak dumanı ve ışığına maruz kaldığınız gün,
en çok uyumadan 1-2 saat önceye kadar,
yüzünüzde köpürttüğünüz sabun köpüğünü gözlerinize kaçırın,
ne yazıkki geceyi kötü geçirmek,istemiyorsanız,
2 dakika bu köpüğün acısına katlanın.
bir iki defa bunu tekrar ederseniz,.
geceyi rahat geçirirsiniz,.
soğuk patateside,bağlayıp yatarsanız ne âlâ.

bu kadar yorumun üzerine,o
bari bende kaynağın gözü yakmaması için bir tecrübe anlatayım,
kaynak dumanı ve ışığına maruz kaldığınız gün,
en çok uyumadan 1-2 saat önceye kadar,
yüzünüzde köpürttüğünüz sabun köpüğünü gözlerinize kaçırın,
ne yazıkki geceyi kötü geçirmek,istemiyorsanız,
2 dakika bu köpüğün acısına katlanın.
bir iki defa bunu tekrar ederseniz,.
geceyi rahat geçirirsiniz,.
soğuk patateside,bağlayıp yatarsanız ne âlâ.

Bak askerlik anım geldi aklıma. O yaşıma kadar kaynak nedir bilmeyen ben. Depo sorumlusuyken kaynakçı bir devrem vardı. Çocuk sabah ev iznine gidecekti ama hain komutan çocuğa bu iş bitmeden izin falan yok dedi çocuğa. Yetiştirmeye çalışırken çocuk elini yaktı attık revire. İki gözü iki çeşme ağlıyor izni yandı diye. Bende kalktım ondan gördüğüm kadarıyla kalan işi bitireyim dedim. Yaptıkça yaptım ne maske be başka bişey. 3-5 t yaptım bitirdim işi. Gittim koğuşa demezlermi nöbetin var. 10-12 garaj nöbeti. Neyseki şarabım mutfak kamyonun içinde gizli. :) 15-20 dk sonra başladı gözlerim şap şap akmaya dedim noluyor. Şaraptan zehirlendiğimi düşünüyorum. Ama düşünürken de isteksizce ağlıyorum. Gözlerim görmemeye başladı. Korkuya nöbeti de bırakıp gidemiyorum. İçkiden kör oldum sanıyorum, derken devriye geldi ama ben yere çökmüş kör olmuş vaziyetteyim. Komutan soruyor oğlum noldu sana? Diyemiyorum ki şarap içtim kör oldum. Haydi beni revire attılar o çocuğun yanına. Sağlıkçı devrem karşıladı. Soruyor noldu diye. Bende o yanlız diye dedim şarap içtim gözlerim kör oldu. Bir kahkaha patladı. Bizim bölük komutanı oradaymış kaynakçıyı ziyarete gelmiş. Oğlum şarap değil kaynak yakmış senin gözlerini. Sabaha kadar gözlerimin acısınamı yanayım yoksa ifşa oldum onamı yanayım. Dönüp bakımca roman gibi geliyor insana. Acı bir tecrübeydi. Şimdi kaynak yaparsam gözlerim kapalı nefes bile almıyorum. :)))

Bak askerlik anım geldi aklıma. O yaşıma kadar kaynak nedir bilmeyen ben. Depo sorumlusuyken kaynakçı bir devrem vardı. Çocuk sabah ev iznine gidecekti ama hain komutan çocuğa bu iş bitmeden izin falan yok dedi çocuğa. Yetiştirmeye çalışırken çocuk elini yaktı attık revire. İki gözü iki çeşme ağlıyor izni yandı diye. Bende kalktım ondan gördüğüm kadarıyla kalan işi bitireyim dedim. Yaptıkça yaptım ne maske be başka bişey. 3-5 t yaptım bitirdim işi. Gittim koğuşa demezlermi nöbetin var. 10-12 garaj nöbeti. Neyseki şarabım mutfak kamyonun içinde gizli. :) 15-20 dk sonra başladı gözlerim şap şap akmaya dedim noluyor. Şaraptan zehirlendiğimi düşünüyorum. Ama düşünürken de isteksizce ağlıyorum. Gözlerim görmemeye başladı. Korkuya nöbeti de bırakıp gidemiyorum. İçkiden kör oldum sanıyorum, derken devriye geldi ama ben yere çökmüş kör olmuş vaziyetteyim. Komutan soruyor oğlum noldu sana? Diyemiyorum ki şarap içtim kör oldum. Haydi beni revire attılar o çocuğun yanına. Sağlıkçı devrem karşıladı. Soruyor noldu diye. Bende o yanlız diye dedim şarap içtim gözlerim kör oldu. Bir kahkaha patladı. Bizim bölük komutanı oradaymış kaynakçıyı ziyarete gelmiş. Oğlum şarap değil kaynak yakmış senin gözlerini. Sabaha kadar gözlerimin acısınamı yanayım yoksa ifşa oldum onamı yanayım. Dönüp bakımca roman gibi geliyor insana. Acı bir tecrübeydi. Şimdi kaynak yaparsam gözlerim kapalı nefes bile almıyorum. :)))
Işığıda dumanıda çok pis. İlk kaynak makinem eski tiplerdendi maskem yokken bir heves ile hurda demir üzerinde kaynak yaptım akşam yattım gece 1 gibi gözüme toz kaçmış gibi bir yanma kıvrandım ertesi gün akşama kadar. Geçen yılda mecbur dumana maruz kaldım 3 gün burnum su gibi aktı. Önceleri el aletleri ile çok ihmal iş yapardım 3 kez gözüm kör olma tehlikesi atlattım o zamandan beri gözlük ve eldiveni ihmal etmiyorum. 🙂

Konu evrilmiş, bende bi iki kelam edeyim, gözümü 3 defa kaynak aldı, hepsindede kaynakciya yardim ediyordum, kaynagın tehlikeli oldugunu bildigim ve kafami başka yere cevirdigim halde genede aldi, fakat kaynak ogrenirkende sonrada bir kere bile gozumu kaynak almadi
Fakat seviyorum kaynak işini

• Beğen
Tepkiler: Mustafaşahin

Fimer x206 var bende süper ötesi şuan ki fiyatı 2500 tl ama süper makina ...bundan önceki makinam demiriz 250 amper sargılıýdı hiç doğru düzgün kaynak yapamadım ve araştırdım fimer marka iyisi dediler aldım süper tavsiye ederim..

• Beğen
Tepkiler: Mustafaşahin
Fimer x206 var bende süper ötesi şuan ki fiyatı 2500 tl ama süper makina ...bundan önceki makinam demiriz 250 amper sargılıýdı hiç doğru düzgün kaynak yapamadım ve araştırdım fimer marka iyisi dediler aldım süper tavsiye ederim..
Aynı demiriz2500 bendede var 18 yıldır kullanıyorum bu makinayı alırken 2 adet getirttim biri işliğe ustaya 380 i yandı çanta kaynağınla devam ediyor 25kg olduğu için sabitlemiş 2.5 yakıyor diğer lerini yakamoyor bana yetiyor fabrikada görüyorum 3kg tüy süper iş yapıyorlat ne kadar kaliteli olsada yeri geliyor yanıyorlar

• Beğen
Tepkiler: Aydın38