Ucuzları var tabi. Benim aldıklarım pahalı da olabilir. Çeşitli ürünleri test ettim, en güvenilir bulduğumu kullanıyorum. Bir de yerli firmadan almam gerekti, özel sipariş yaptırdım. Bazı sensörü test fırınına koyuyorsun, 50C ' den sonra şaşırıyor. Yaparken çalışıyor ama müşteriye vereceksin, Ağustos ' un ortasında tarlaya götürecek, saymayacak.
Prototipinde tek sensör seçimi kaldıysa fikir vereyim. Linkte bulduğun sensör modelinin özellikleri şöyle çıkıyor:
IME12-04BPSZW2K Inductive proximity sensor, advanced short body sn 4mm, flush, 2m PVC cable DC 3-wire, PNP, NO
Algılama mesafesi max 4mm. Montajda zorluk çıkartacak, çalışma esnasında birbirinden 4mm kadar uzaklaşmayacak parçaların yanına koyman lazım. Bağlamanın yanına koyman gerekir, aşağılara inme. Bağlamaya arkadan bakarken en solda fren diski var. Onu algılatmanı tavsiye ederim. Makineye göre değişebilir. Ama daha doğrusu 8mm endüktif sensör kullanman olur. Ya da manyetik sensör ve mıknatıs kullan, 12mm ' lik sensör mıknatıs büyüklüğüne göre 2cm ' den bile rahat algılar. Sadece ek iş olarak mıknatısı da monte etmen gerekecek. İlgilenirsen bu sitede tek civatayla bağlanacak mıknatıslar var:
http://www.neohobi.com/tr/halka.html
Kablosu 2m olduğundan traktöre uzatamazsın, ek yapmanı tavsiye etmem. Traktör makine arasındaki kablo en çok sallanacak kablo. En doğrusu makineye takmak.
Bir de tercih meselesi ama şöyle bir durum var. Sondaki NO normalde açık kontak demek. Eğer sayaçtan sensörü sökersen veya sensör kablosu koparsa, sensörün çıkık olduğunu anlama şansın yok, öyle devam edersin. NC (normalde kapalı) olanıyla yaparsan, sensör takılıyken kısa devre, koptuğunda, çıktığında veya sayarken açık devre yapar. Böylece sayaçta da çalışma yaparsan çıktığını anlama şansın olur.