Üstün demeyelim, kullanım karakteristikleri tercihleri zemine ve çalışma alanına göre değişir.
75 bg sınıfında farklı tork ve tork artış yüzdeli motorlar var, Deuthz 4075 E tarla serisinde olabilir.
Tork ve tork artış yüzdesi yüksek olanlar, bahçe serilerinde var, JD 5075GL, 330 n.m. Case 75 330 n.m. gibi diyebiliriz.
Stabil çalışmalı olanlarda 9*3 şanzıman çoğu yerde yetersizdir, 12*12 olanlarda biraz yetersizdir, tork artış yüzdesi yüksek olanlarda idare eder niteliktedir, balye bağlama da ve silaj makinesinde makineyi dolu götürebilmek için ara hız ararız.Tork yeterli olsa da ara hız bulamadığımız için şanzımanda vites sayısının fazla olmasını isteriz.Tarla kademesinin hız aralığı da önemlidir.Mesela T5.115 Hi-Lo, tırmıkta seri 1 yavaş biraz ağır kalıyor, seri 1 hızlı, rampa arazide tatsız gidiyor.Düz araziye göre tasarım var.NH Dynamic Command transmisyonda buçuk araları biraz daha yaklaştırılmış, tarla kademesi biraz daha hızlandırılmış, 4-10 km/h den 5-12 km/h gibi aralığa çekilmiş, MF Dyna 4 şanzımanda ise pulluk vitesleri 2 C-D kullanılması gerekiyor, fakat 3-A vitesi 7 km/h hızı sağlıyor, ek güç üretimi devre dışı kalıyor.Sürüm hızı tercihi 5,5-6 km/h olarak ayarlanmış fakat sürücü 7 km/h hız arıyor, kademenin hızlandırılması gerekiyor.
Traktörün çekisinin yüksek olması için traktör ağırlığının artması gerekiyor, tutunması için esnek ve tork artış yüzdesi yüksek motor gerekiyor, zemin kumsalsa veya kolay işlenebilir nitelikte ise torku yüksek, stabil çalışmalı motorda tercih edilebilir.
Arazide yaşadığımız zorlukları anlatırsak daha yeterli modeller yapılacaktır, tavsiye vermiyoruz.