John Deere Hidrolik Kaldırma Kapasitesi Neden Az


Hidrolik kapasitesi 1800 diye 1800 kg pulluk kaldırabilir anlamında değil.O yük genelde tam hidrolik kollarının bittiği yerdeki ağırlığın kaldırma kapasitesidir.Yük geriye doğru uzadıkca bu rakam gittikce azalır.1800 kapasiteli hidroliğin 1 tonluk pulluk kaldırması hidroliğin ömrünü yer. Ben kapasitesi 3000 kg ne motorlar gördüm gübre kovasını sapladımı kaldıramayan yada bomla 800 kg merdaneyi kaldıramayan.kapasite ne kadar yüksek olursa hidrolik aşınması da o kadar geç olur sınırları zorlamamış olursunuz.Nh 56 serisi de 2200 kg ama 4 lü pnömatik mibzer 1200 kg civarında olmasına rağmen 2 de bir conta vs patlatıyor.
 
3600 kg gelen traktör kaç kg kaldırabilir.1800 kg az mı ne takmak istiyorsunuz hidroliğe ben anlamadım.
Batak zeminde römork arışa hidrolik yapılarak traktörün önü 30 cm yerden kesilir. Pancar çıkarırken gerekiyor. Orman içinde dahada ihtiyaçtır.
Evet kapasite biraz az ama hidroliğin kaldırdığı yükten fazlasını takmak istersen bu defa ön kaldırır. Gücüne göre takacağın ekipmanların hemen hepsini rahat kaldırırsın sorun olmaz zaten traktör genel itibariyle rakiplerinden daha hafif bir traktör. Pompa arızasını kolay yapan bir traktör değil yanlış duymuşsun ama kullandığın yakıt eğer kalitesizse arıza ihtimali elbette var. Bana göre en kötü tarafı düşük devirlerde bayılması ve kendini toparlayamaması. Torku çok düşük. Yüksek devirlerde gayet iyi performansı. tarla işlerinde ve yük çekerken 1600 devir altında kullanırsan kanser olursun.
Tork artış yüzdeleri az, stabil çalışmalı motor tipinde olduğundan 16*8 gibi şanzıman gerekiyor, hafif sıklet motorlar ile aynı klasmanda.
 
  • Beğen
Tepkiler: mahmutünaldı
Batak zeminde römork arışa hidrolik yapılarak traktörün önü 30 cm yerden kesilir. Pancar çıkarırken gerekiyor. Orman içinde dahada ihtiyaçtır.

Tork artış yüzdeleri az, stabil çalışmalı motor tipinde olduğundan 16*8 gibi şanzıman gerekiyor, hafif sıklet motorlar ile aynı klasmanda.
Dedikleriniz doğru peki 3 silindir daha üstün muadili varmı.varsa hangisini tavsiye eder siniz.75bg
 
Üstün demeyelim, kullanım karakteristikleri tercihleri zemine ve çalışma alanına göre değişir.
75 bg sınıfında farklı tork ve tork artış yüzdeli motorlar var, Deuthz 4075 E tarla serisinde olabilir.
Tork ve tork artış yüzdesi yüksek olanlar, bahçe serilerinde var, JD 5075GL, 330 n.m. Case 75 330 n.m. gibi diyebiliriz.
Stabil çalışmalı olanlarda 9*3 şanzıman çoğu yerde yetersizdir, 12*12 olanlarda biraz yetersizdir, tork artış yüzdesi yüksek olanlarda idare eder niteliktedir, balye bağlama da ve silaj makinesinde makineyi dolu götürebilmek için ara hız ararız.Tork yeterli olsa da ara hız bulamadığımız için şanzımanda vites sayısının fazla olmasını isteriz.Tarla kademesinin hız aralığı da önemlidir.Mesela T5.115 Hi-Lo, tırmıkta seri 1 yavaş biraz ağır kalıyor, seri 1 hızlı, rampa arazide tatsız gidiyor.Düz araziye göre tasarım var.NH Dynamic Command transmisyonda buçuk araları biraz daha yaklaştırılmış, tarla kademesi biraz daha hızlandırılmış, 4-10 km/h den 5-12 km/h gibi aralığa çekilmiş, MF Dyna 4 şanzımanda ise pulluk vitesleri 2 C-D kullanılması gerekiyor, fakat 3-A vitesi 7 km/h hızı sağlıyor, ek güç üretimi devre dışı kalıyor.Sürüm hızı tercihi 5,5-6 km/h olarak ayarlanmış fakat sürücü 7 km/h hız arıyor, kademenin hızlandırılması gerekiyor.
Traktörün çekisinin yüksek olması için traktör ağırlığının artması gerekiyor, tutunması için esnek ve tork artış yüzdesi yüksek motor gerekiyor, zemin kumsalsa veya kolay işlenebilir nitelikte ise torku yüksek, stabil çalışmalı motorda tercih edilebilir.
Arazide yaşadığımız zorlukları anlatırsak daha yeterli modeller yapılacaktır, tavsiye vermiyoruz.
 
  • Beğen
Tepkiler: mahmutünaldı
5503 ikinci traktör olarak kullanıyorum.daha önce de 5403 vardı.arka sağlam diye aldım vites yok nokta yağ akıtmaz.el gazıyla 19 gazı verirsen bayılmaz ikinci traktör için iyidir.teknik değerleri pek bilmem ama teferruatsız sağlam bir traktördür.fiyat fort steyr ferguson kullandım ama jd başka
20190628_093855.jpg
 
Hidrolik kolların boru tulumbaları dipleri tek saplama yapılıyor, silaj makinesinde veya diskaro da saplama yamulup kopabiliyor, çiftli olması gerekir.Orta kolun traktör tarafındaki bağlantıda hassası iptal eden kilit pimi kullanılması gerekir.
O saplamaların iki tarafıda sabit olduğu zaman o saplamayı koparması neredeyse imkansız.
 
  • Beğen
Tepkiler: The_Hoca

Benzer Konular