John Deere 5820 Turbo Sesi!!!

Ynt: John Deere 5820 Turbo Sesi!!!

Her traktörde egzoz susturucusu vardır, zaten olmak zorunda. Yoksa yanında duramazsınız motorun. Turbonun bu şekilde ses çıkarmasının sebebi blow-off sistemine sahip oluşu. Gazı kestiğinizde motorun yığılmasını engellemek için yapılmış bir sistemdir. Bu sistem, bütün turbolu traktör motorlarında bulunmamakta. Bir de waste-gate sistemi var, turbo içinde fazla basınç oluştuğunda basıncı düşürerek turbo kanatçıklarının zarar görmesini engelleyen. Bu ise sessiz çalışan bir sistem.

Erkuntlarda da kaput altı susturucu bulunmakta.

samsunbafra link=topic=21193.msg203314#msg203314 date=1249911055' Alıntı:
sayın arkadaşlar her turbo ıslık çalar fakat traktörüne göre değişebilir yani her traktörün egsoz susturucusu ayrıdır bazılarında hiç yok tur,susturucusu olmayanlar ıslık çalar.siboplarla alakası yok

naıl_59 link=topic=21193.msg203455#msg203455 date=1249943562' Alıntı:
erkuntlarda yok susturucu hastayım sesine ama blow-off sesi cıkmıyor

ersanakyai link=topic=21193.msg203473#msg203473 date=1249967032' Alıntı:
Her traktörde egzoz susturucusu vardır, zaten olmak zorunda. Yoksa yanında duramazsınız motorun. Turbonun bu şekilde ses çıkarmasının sebebi blow-off sistemine sahip oluşu. Gazı kestiğinizde motorun yığılmasını engellemek için yapılmış bir sistemdir. Bu sistem, bütün turbolu traktör motorlarında bulunmamakta. Bir de waste-gate sistemi var, turbo içinde fazla basınç oluştuğunda basıncı düşürerek turbo kanatçıklarının zarar görmesini engelleyen. Bu ise sessiz çalışan bir sistem.

ben mf ye turbo taktırdım ama susturucusu yok tu,osesi turbonun kanatçıkları yapıyor sanırım ,sizin dediğiniz sistem olsun olmasın susturucu olmayınca ses yapıyor. susturuculu olanlar o sesi çıkarmaz

ersanakyai link=topic=21193.msg203473#msg203473 date=1249967032' Alıntı:

peki blow-off u hiç bir traktörde göremedim yada dikkat etmedim

toprak14 link=topic=21193.msg204611#msg204611 date=1250273506' Alıntı:
5820 aldık daha bugün valla böyle bizimki bu kadar belirgin cıkarmıyor
onu römork falan çekerken daha rahat anlarsın vites değiştirirken falan devir yaptır yoksa farlı sistemmi acaba

sagolasın..
bugün 2.gün evet devir yaptırınca ses dahada belirginlesiyo..belki ilerleyen zamanlarda daha cogalır bilemiyorum.
kullanan arkadaslar yakıt euro dizel mi kullanıyolar?
biz euro koyduk.

paylaşım için teşekkürler....sesi insanı cezvedici bişey...kulağa güzel geliyor..ben burdayım diyor adeta...

toprak14 link=topic=21193.msg204851#msg204851 date=1250365760' Alıntı:
sagolasın..
bugün 2.gün evet devir yaptırınca ses dahada belirginlesiyo..belki ilerleyen zamanlarda daha cogalır bilemiyorum.
biz euro koyduk.
yan köyde vardı normal kullanıyordu ama ödeyemedi geri verdi
6230 a euro koyuyorduk

toprak14 link=topic=21193.msg204851#msg204851 date=1250365760' Alıntı:
sagolasın..
biz euro koyduk.
Slm. şimdiden hayırlı olsun traktörünüz..Videodaki turbo sesi özellikle 26.281 MAN kamyonlarda 1227 Volvo tırlarda dha fazla çıkar..uzun süre hafriyat kamyonu şoförlüğü yaptığımdan iyi bilirim..özellikle MAN larda turbo çıkışındaki egzostun döküm dirseğinin daha dik açıda olanını takınca veya bu dirseğin girişinin bir flanşla daraltılmasyla bu sesi çok verirdi. vites geçişlerinde veya ani gaz kestiğinizde çok ses çıkarır. yani vites değiştirirken debriyaja geç basarak motorun yığılmasını sağlarsanız daha fazla turbo sesi duyarsınız.. tabi beraberinde gereksiz yakıt tüketimide hediyesi..

nailyetek link=topic=21193.msg205141#msg205141 date=1250460381' Alıntı:
Slm. şimdiden hayırlı olsun traktörünüz..Videodaki turbo sesi özellikle 26.281 MAN kamyonlarda 1227 Volvo tırlarda dha fazla çıkar..uzun süre hafriyat kamyonu şoförlüğü yaptığımdan iyi bilirim..özellikle MAN larda turbo çıkışındaki egzostun döküm dirseğinin daha dik açıda olanını takınca veya bu dirseğin girişinin bir flanşla daraltılmasyla bu sesi çok verirdi. vites geçişlerinde veya ani gaz kestiğinizde çok ses çıkarır. yani vites değiştirirken debriyaja geç basarak motorun yığılmasını sağlarsanız daha fazla turbo sesi duyarsınız.. tabi beraberinde gereksiz yakıt tüketimide hediyesi..
bide olayın zevkli yönü var ben magirusu kullanırken aragazı yaparım o an hiç düşünmem mozotu ama daha sonra keşke derim

bu gidise normal mazot koyarız gibi geliyo euro fazla tüketiyor sanki.
6230 comman rail yakıt sistemi ile donatılmıs euro kullanmazsa zaten arıza verir.
tahminim 5820 normal mazotla bi sorun cıkarmaması lazım yinede bi servise soracagım bakalım onlar ne diyecek.

mf266g link=topic=21193.msg329847#msg329847 date=1295994173' Alıntı:
arkadaşlar bu sesi almak için TURBOLU olan araçlar BLOW OFF diye ufak bir malzeme takılıyor. böyle muhteşem bir ses veriyor. bilgi isteyne yardımcı olabilirim.
yanlışlık olmasın blow off un işlevi ve sesi cok farklı mercedes motorları ve tuboları bu sesi veriyor turbonun bırakma sesi blow off sa turbonun devreden cıkmamasını sağlıyor

Hani tırlar kalkış yapıp 2-3-4 yaparlarya tam vites değşirken tıss diye bir ses çıkar ona benzemiş :D