JD 5085M ÇALIŞMA SORUNU (Lütfen Yardım)

Ynt: JD 5085M ÇALIŞMA SORUNU (Lütfen Yardım)

YUSUFTUYLUOGLU link=topic=70670.msg809933#msg809933 date=1386971655' Alıntı:
üsame geçen gün gerçekten çok kötü don vardı bende sabah yolları açmak için deutz ' a bindim çalışmadı indim bi daha aşağı dediğin gibi filtreleri mazot tahliye hortumları aklına neresi geliyosa temizledim havasını aldım bi çalıştı iki dakika sonra tekrar stop etti. sonra öylesine çaresiz düşünürken elimde anahtar başladım o kısımda ne kadar sıkılacak civata alyan civata v.s. sıkmaya özellikle cam filtre var onu sıktım soğuk epey boşluk yapmıştı heryeri sıktıktan sonra aynı sıkıntıyı tekrar etmedi ..
ahaaaaa ahmet abiii :)
şaka şaka üsame aramızda kalsın bu konuda haklısın ahmet abi orada öğrendiğini servise kadar getiremiyor..:)
Ne Yani Bizim JD ' demi Gevşedi :) .....Şaka Bir Yana Dediğini Dikkate Alacağım Olabilir.
Ah Ahmet Abi Ahhhh, Bana Yaptıklarını Bir Bilsen Yusuf Abi, Dikkat Etmek Lazım Yoksa Çoktan Getirmiştim Traktörü Erzurum ' a..

cebrail68 link=topic=70670.msg809923#msg809923 date=1386970768' Alıntı:
Abi sizin servisteki bakan kişiler eğitimli değillermi.
valla bi anlatsam olanları inanamassınız aslında en büyük hatayı traktörümü değiştirmekle yaptım teknolojiye ayak uydurmayacaksın nitelikli insan sayımız çok az bilgi sıfır......

Şu deponun TAM dolu olması ÇOK doğru... özellikle bizim gibi kışın Sibiryayı yaşayanlar için. Deponun boş kısmındaki havanım nemi bile donar, sıkıntı olur!

İyi aklıma getirdiniz yarın fırsat bulursam doldurayım..

Değerli dostlar, ALLAH ' a şükür traktörü servisteki ustalar perişan (yakıt pompası sorunu, karıncalama falan deyip sağı solu söktürmeden) etmeden sizin yardımlarınız ışığında sorunu hallettik ve traktörü kurtardık şimdi normal çalışıyor.
Resimlerdede görüldüğü gibi filitreleri değiştirirken, filitrenin alt kısmında bulunan camın filitre ile arasına konulan conta düşmüş ve biz fark edememişiz, Contayı yerleştirince hiçbir sorun kalmadı. Bu basit olayın bana ve bu tür sorun yaşayan arkadaşlara tecrübe olması için bilgilendirmek istedim. Yardımlarınız için herbirinize tek tek Teşekkür ederim.

Düşürdüğümüz conta ve yeri

onla geçmiş olsun
jd kulanmadım ama benim başıma aynısı geldi sorun muhtemelen çok küçük bi yerden hava alıyordur borularda veya filtre aparatlarında hava alan yer varsa bundandır çalıştır stop et hemen tekrar çalıştır normal çalışır 5 dakka bekle biraz zorlanır 30 dk bekle iyice zorlanır kesin konuşmayım ama küçük bi yerde çatlak veya delik var hava alıyor

üsame link=topic=70670.msg814980#msg814980 date=1387803431' Alıntı:
Değerli dostlar, ALLAH ' a şükür traktörü servisteki ustalar perişan (yakıt pompası sorunu, karıncalama falan deyip sağı solu söktürmeden) etmeden sizin yardımlarınız ışığında sorunu hallettik ve traktörü kurtardık şimdi normal çalışıyor.
Resimlerdede görüldüğü gibi filitreleri değiştirirken, filitrenin alt kısmında bulunan camın filitre ile arasına konulan conta düşmüş ve biz fark edememişiz, Contayı yerleştirince hiçbir sorun kalmadı. Bu basit olayın bana ve bu tür sorun yaşayan arkadaşlara tecrübe olması için bilgilendirmek istedim. Yardımlarınız için herbirinize tek tek Teşekkür ederim.

Düşürdüğümüz conta ve yeri
sevindim üsame Allah büyük sorun vermesin

ozvatan38 link=topic=70670.msg818923#msg818923 date=1388362497' Alıntı:
onla geçmiş olsun
jd kulanmadım ama benim başıma aynısı geldi sorun muhtemelen çok küçük bi yerden hava alıyordur borularda veya filtre aparatlarında hava alan yer varsa bundandır çalıştır stop et hemen tekrar çalıştır normal çalışır 5 dakka bekle biraz zorlanır 30 dk bekle iyice zorlanır kesin konuşmayım ama küçük bi yerde çatlak veya delik var hava alıyor
Teşekkürler, Aynen senin tarif ettiğin gibi oluyordu, Filitrenin contasını farkedip takınca düzeldi inşallah.

gölge84 link=topic=70670.msg819457#msg819457 date=1388473522' Alıntı:
sevindim üsame Allah büyük sorun vermesin
Çok sağol Mürsel, Bu ve bunun gibiler küçük sorunlar, Rabbim hiç kimseye büyük arıza vermesin.

GENÇ EYMIRLİ link=topic=70670.msg819459#msg819459 date=1388474873' Alıntı:
Sağolasın kardeşim...

Geçmiş olsun..

Vaktiyle tadını hala unutamadığım bi Lada Nivam vardı.. yağını yeni değiştirmiş olduğum halde yağ ışığı-yanar söner bi haldeydi Allah ' tan sanayide başka bi iş için dolanırken bi bakalım dedim..

Aynen senin gibi.. contayı takmamış çırak.. 3 günde yağ damlaya damlaya bitmiş.. onu da bırak motor yağsızlıktan inecekti!

Kural-prensip olarak TÜM arıza-sorunlarda EN BASİT-UFAK ne olabilirden başlamak lazım :)

Yalnız..Konuyu JD ' ye taşısan daha iyi omaz mı..

UÖZKAN.77 link=topic=70670.msg819496#msg819496 date=1388487066' Alıntı:
Geçmiş olsun..

Vaktiyle tadını hala unutamadığım bi Lada Nivam vardı.. yağını yeni değiştirmiş olduğum halde yağ ışığı-yanar söner bi haldeydi Allah ' tan sanayide başka bi iş için dolanırken bi bakalım dedim..

Aynen senin gibi.. contayı takmamış çırak.. 3 günde yağ damlaya damlaya bitmiş.. onu da bırak motor yağsızlıktan inecekti!

Kural-prensip olarak TÜM arıza-sorunlarda EN BASİT-UFAK ne olabilirden başlamak lazım :)

Yalnız..Konuyu JD ' ye taşısan daha iyi omaz mı..

' Kural-prensip olarak TÜM arıza-sorunlarda EN BASİT-UFAK ne olabilirden başlamak lazım :) ' Çok doğru dedin özkan abi ok-*-s
Konuyu nasıl taşınacağımı bilmiyorum öğrenince taşırım.. :)