Buarada bir de ARPA POSASI var, bira fabrikalarinin uretim sonrasi ellerinde kalan posa, alkolsuz. Arpaya gore daha konsantre, analiz degerleri verilmis, firma Izmir`e yakin.
http://arpaposasi.com/hakkında
775-535:240 kg idi aldınızda.siz 210 gunde 535kg Canlı agırlık kazandırdınız dogru anlamişmiyimGece çekilmiş olan alacalar 7 ayda 535 kg canlı baskül almışım geçen hafta kestirdim 775 kg canlı ortamala 428 kg et yaptılar 6 Aydın günde 10 kg kesif yem yorlar basa günlük 8 tl yem + 2 tl çiftlik giderleri oluyor 7 bine almışım 10 bin tuttu 1800 gider işte allah bereket versin
Gecen seneki fiyatlarina gore olabilir. Kesif yem 0.9 tl, arpa yazin tarladan 0.7 tl misir silaji dokme 0,12 tl, bezelye otu 0.4 tl glutenin fiyatlari kalitesine gire farklilik gosteriyor cok bilgim yok ama 8-8,5 tl gibi bir fiyata olmustur ama gecen donem toptan alindiysa.Misir bulteni dediginiz seyi buldum, asli MISIR GLUTENI.
Misir nisastasi ureten fabrikalarin artan posalari. Misirin nisastasi alinmis sekli oluyor, isil islem de uygulanmis oluyor, yani pismis halde.
KM de 23.5 proteini var, ( mala gore 16-30 arasi oluyor )
TDN % 75-83
Icerisinde nisastasi yok enerji degeri hazmedilebilir liflerden geliyor
Protein ve enerji olarak 100 Kg misir gluteni yaklasik 75 Kg misira denk geliyor.
Dikkat edilmesi gereken nokta nisasta uretimide kullanilan sulfurun glutende kalmasi nedeniyle hayvanin alabileceginin 3 kati falan degerde, fazla kullanilirsa hayvan hasta oluyor.
Turkiye`de var
aknisasta.com.tr Luleburgaz
karnisasta.com.tr Sakarya
Besan.com G.Antep
3 kg besi yemi 3 kg arpa 4 kg Mısır guluteni 2 kg bezelye otu 5 kg mısır slajı
Arkadaslar, piyasadan alinsa ve ya bir kismi uretilse bu rasyon kaca malolur ? 8 TL olur mu ?
Saygilarimla
Buarada bir de ARPA POSASI var, bira fabrikalarinin uretim sonrasi ellerinde kalan posa, alkolsuz. Arpaya gore daha konsantre, analiz degerleri verilmis, firma Izmir`e yakin.
Kuspe yı hangi cesit kullanıyorsunzz3 tl besi 1.6 tl küspe 2.70 tl arpa 0.6 tl silaj 0.5 tl bezelye silaj ve bezelye kendi üretimim piyasa fiyatında 1 tl yükselir
Merhaba, geldiklerinde ortalama kac kg canli agirliktaydilar? Kac ayda besiden cikti?İtal gelen anguslardan kestik bugün 540 canlı 320 kg et yaptılar %59 randuman Kars maları ise 491 kg 270 kg 55 randuman
Para kazanmadığını iddaa edenler ya çok bilenler yada birşeyden anlamayanlar doğru zamanda doğru hayvanlarla yaparsalar çok düzgün para kazanırlar.çok denedim her çeşit yemide denedim her çeşit rasyonuda en ucuz en kalitesiz kaba ve keşif yemin yanında biraz arpa rasyon budur bence
Hocam aynı sistemi bende uyguladım bir dana dana 2 ayda baya fark etti nasip olursa yakında kesim e götüreceğim insİşin püf noktası arpa ezmesinde, sıcak suya akşamdan ıslayıp sabaha kadar şişireceksiniz. Akşam kinide sabahtan hazırlayacaksınız, bak nasıl hayvana yarıyor, eti sıkılaştırır ve kurutur, rengi daha kırmızı olur.Aynı kalıptaki hayvanda %10 gibi kilo farkı olur.Bereketli olsun.
Abi guney amerikalılar hep yağlı et yediği icin oranin genetigi hayvanin yaglanmasi uzerine, abd ve avrupa hayvanları yaglanmaması uzerine kilo aliyormus. Acaba sizinkiler guney amerika oldugundan mi bu kadar yaglandi??Başta belirttiğim gibi Güneyamerika malı anguslar 6 aydır İzmir sıçağınıda yedi kardada yattı hasta olmadı 188 kg geldi ortalama baskül 13 e aldım allah bin bereket versin Doğu malını kötüleniyorum yıllardır ekmeğini yedik zarar ettiğimizde oldu alıyorsun Doğudan kapaklı malı kurbanda sattın satamadın zarar yalansa yalan değin kurbandan önce kırık mal aldım satamadıklarım 8 ay sonra kafa kafaya çıktım 3 ay önce Iğdır'dan düzgün mal aldım 370 kg 6200 tlye geldi daha kendine çalışıyor bize çalışmaya daha başlamadı buza almaya gidiyon alacaya 3500 çekiyorlar bu işten nasıl çıkılır