İşte Türkiye'deki benzin gerçeği

Ynt: İşte Türkiye'deki benzin gerçeği

Merkez Bankası tarafından açıklanan 2011 yılı Mart ayına ilişkin ödemeler dengesi verilerine göre, 2011 yılı Ocak-Mart döneminde cari açık 22 milyar 118 milyon dolar oldu. Geçen yılın aynı döneminde, cari açık 10 milyar 29 milyon dolar idi.

2010 yılı Mart ayında 4 milyar 281 milyon dolar açık veren cari işlemler hesabında, bu yılın aynı ayında yüzde 128,1 artışla 9 milyar 766 milyon dolar açık meydana geldi.

Cari işlemler açığının artmasında dış ticaret açığındaki artış etkili oldu.

AA

Rahmetli Ecevit ANS ye bir kitap fırlatıyordu ertesi gün borsa dibi görmüş dolar 1.7tl olmuş ortalık karışmış ,bu memleket gecelik %1200 faiz gördü,özelleştirilen kamu iktisadi teşebbüslerinin hepsi Çiller veya Ecevit döneminde özelleştirme kapsamına alındı ama kavga etmekten satamadılar Türk telekom 20 milyar dolar ederken satmayı beceremediler sonra fiyatı düştü geldi 12 milyar dolara ,sonra kitlerin hali içler acısıydı arpalık haline gelmişti her gelen iktidar kendi adamlarını yerleştiriyor yüksek maaşlarla oturuyorlardı verim sıfır unuttunuzmu bunları,cari açığın yaklasık %25 lık kısmı enerji ithalatından kaynaklanıyor yani petrol,doğalgaz,kömür,lpg gibi kalan borcun çoğu özel sektörün hammadde ithalatından kaynaklanıyor devletin borcu çok azaldı artık eskisi gibi imf nin önünde para dilenmiyoruz ,dış piyasalarda yüksek faizli bono satmıyoruz,neydi eskiden imf heyeti gelir sanki Osmanlının son dönemindeki düyun-u umumiye gibi şunu yapın bunu yapın diye iç işlerimize karışıyordu,

arkadasım carı acık cok buyuk bır oranda enerjı ıhtıyacından kaynaklanıyor eger arastırır san gorursun ne kadar elektırık tuketılıyor du ne kadar oldu ne kadar dogal gaz harcanıyordu ne kadar harcanıyor bunlar hep uretıme baglı olarak gelen artıslar dıger urunlere bakacak olursan genelde makıne ıhracatı

ama bızlerde de cok buyuk pay var carı acıkta eskıden ne kadar avrupa otomobıl traktor kamyon satılıyordu ama sımdı parayı bıraz bol bulan avrupa markalarına akınedıyor uretım mıllıyetcılıgı yapamıyoruz

faiz düşük diye ayağını yorganına göre uzatmazsan ne olur? bizde komşu almış ben niye almayayım rekabeti vardır ihtiyacına göre düşüneceksin çevreye göre değil. Ben niye sıfır traktör almadım gittim 2007 aldım çünkü oda işimi görüyordu 15 milyar niye fazla verip kendimi sıkıntıya sokayım?
2000 de bankaya çiftçi giremiyordu ki nasıl kredi alsın? faiz oranları kaçtı

Suskun51 bende aynı şeyleri yazıcaktım benden evvel davranmışsın.. cari açıgın nereden büyüdüğü ortada enerji de dışa bagımlılıktan büyük ölçüde.. ve cari acık büyüyor diyenler nükler enerji santrali kurulmasına ne hikmetse karşılar bu kadar tezatlık olur anlayın artık... bana kualisyon hükümeti zamanını övmeyin ital bakanlarla yönetildigimiz günleri hatırlamak istemiyorum.. bankalara olan vatandaşın borcundan hükümet mi sorumlu yapmayın artık.. düşen faizlerden dolayı miletin krediye akın etmesinden yatırım yapmasından kaynaklanan büyük ölçüde borc .. çevremdeki memurların %80 ev kredisi kullanıp ev sahibi oldu mesela çifçilerin neredeyse %70 i yine traktör kredisi gibi bi çok kredi kullanıyor .. çünkü kredi faiz oranları eskisi gibi uç muyor makul degerlerde herkes korkmadan kullanıyor.. bu bi geçiş aşamasıdır yapılanları görmeyenler açık arayanlar acaba alternatifinin olduguna canı gönülden inanıyorlar mı.. daha iyisini yapacak var mı.. ben baştan aşagı inceledim göremedim.. şuan alternatifsiz bi yönetim var..

özellestırmeye gelınce devlet acısından ıyı bırsey devletın bır cok kurumu senelerce zarar etmıs bu zararıda bızım vergılerımızden karsılanmıs ama ozele gecınce o sırketler nıyeyse bırden kara gecmıs devlete kdv vergı uretır olmus arpa bugdaya gelınce ve dıger butun tarım urunlarıne arkadaslar bende cıftcıyım bende hayvancılk yapıyorum sutun 1 tl olmasına bugdayın1 tl olmasını etın 35 40 tl olmasını ıstemem cunku yıyenıde dusun mek lazım sımdı dıyelımkı sut et bugday bu dedıgımız rakamlar oldu bu parayı cıftcımı kazanıyor hayır sımsar tuccar kodamanlar kazanıyor ben bızım buralardan ornek vereyım bıcer parasını odemek ıcın hemen harmandan sonra bır mıktarı satılır gene hatrı sayılır bır mıktarıyemek ıcın una gıder sonra koop odemesı cogu gıder yanı para ettıgı zaman zaten urunler coktan paralı spekulatorlere gecer onlar ıster satar ıster tutar parayı onlar belırler
ama su bır gercek kı hukumet donemın de en magdur cıftcıdır ama kımsenın elınde sıgırlı deynek yok herseyı bır anda sılsın supursun hersey zaman la daha ıyıye gıdecek unutmayalım kı turkıyemız bır enkaz olarak devralın mıstı

şişme bir ucuzluk var.çin kaynaklı gübre mazot benzin ilaç yiyecek vergi geçim şartlarında ucuzluk var mı yok.çin girdiği herde göstermelik ucuzluk yaratıyor hükümetlerin işine geliyor çin .
kurtarıcı çin