Isırgan Otundan Azotlu Gübre Tarifi

21.12.2020
1,458
2,218

Isırgan Otundan Azotlu Gübre Tarifi​

https://www.youtube.com/channel/UC3xqk0DoQpe63Ws5Xu740gg
Isırgan otunun organik tarımdaki etkisine inanamayacaksınız. Fideler için gerekli olan azotun tamamını ısırgan otundan sağlayabilirsiniz. Ayrıca, ısırgan otundan herbisit(ot ilacı) yapabilirsiniz. Gene ısırgan otundan mantari (Fungusit )ilaç yapabilirsiniz.



Isırgan Otu ile Sıvı Gübre Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır​


Isırgan otu ile doğal, kolay, ucuz sıvı azot gübresi nasıl yapılır ve nasıl kullanılır


ISIRGAN GÜBRESİ YAPIM HATALARI VE ÇÖZÜMLERİ - BASİT AMA ETKİLİ GÜBRE YAPIMI​

Isırgan otu gübresi yapmak oldukça basit ve bir o kadar etkili bir gübre yapım işlemidir. Topladığınız ısırgan otlarını suyun içine koymak kadar basit olan bu işlem sırasında malesef hatalar yapılıyor. Isırganın ne zaman toplanacağı, gübre yaparken nasıl bir su kullanılması gerektiği, kabın ağzının kapatılması mı gerektiği, ısırganların suyun içinde ne kadar beklemesi gerektiği, ısırganların çürürtülmesi mi gerektiği ve depolamak için ne yapmak gerekir gibi konularda hatalı bilgiler karşımıza çıkıyor. Mümkün olduğunca bu sorulara cevap vermeye çalıştık. Isırgan bitki özsuyu içinde; gübre, canlandırıcı, hastalık önleyici, hastalık sırasında tedavi edici, fungisit, insektisit, arıların düşmanı varroa öldürücü olmakla birlikte, bizim için en önemlisi yüksek azot içeriğiyle toprağa azot takviyesi yapmasıdır. Isırgan otu özütünün iki temel işlevi vardır. Azot bakımından zengin olduğundan, herşeyden önce bitkilerin gelişimini teşvik eden ve bazı hastalıklara karşı dirençlerini artıran etkili bir gübredir. Bununla beraber tarımda ortaya çıkan hemen hemen bütün zararlıları uzaklaştırıcı bir etkiye sahiptir. Bilimsel araştırmalar , taze ısırgan otunun yapraklarının yüksek konsantrasyonlarda A, C, D, E, F, K, P vitaminleri ve B vitamini komplekslerinin yanı sıra kalsiyum, selenyum, çinko, demir, magnezyum ve daha fazlası gibi büyük miktarlarda minerallerle yüklü olduğunu göstermektedir. Bitkiler, insanlarda olduğu gibi bağışıklık sistemi vardır ve hastalanabilirler! Bu nedenle, ısırgan otunu insan sağlığı için harika yapan aynı bileşikler, bitkilere aynı faydaların çoğunu sağlar. Örneğin, ısırgan otu gübresi ile tedavi edilen bitkiler, ısırgan otunun antibakteriyel ve mantar önleyici özelliklerinden dolayı bazı hastalıklara karşı daha az hassastır. Güçlü bir bağışıklık sistemine sahip bitkiler ayrıca kuraklık, sıcaklık veya diğer olumsuz koşullar gibi zararlılardan veya stresten daha az olumsuz etkilenir. Domates gibi sebzelerinizi ısırgan otu gübresi ile sularsanız inanılmaz bir etki gösterecektir... Isırgan otunda kimyasal madde olarak; Acarisit (Akarlara karşı öldürücü) 4 adet Antibakteriyel (Bakterilerin oluşmasını önleyeci) 48 adet Antimikrobiyal (Mikropların oluşmasını önleyici) 1 adet Bacterisit (Bakterilerin oluşmasını önleyici) 1 adet Fungisit (Mantarları öldürmeye yarayan madde) 40 adet Herbisit (Yabancı ot öldürücü) 9 adet İnsektisit (Zararlı böcek öldürücü) 11 adet Larvisit (Larva öldürücü) 4 adet Mollusit (Yumuşakça öldürücü) 3 adet Rodentisit (Fare, sıçan kemirici öldürücü) 2 adet Termisit (karınca kovucu) 3 adet Varovasit (Arı zararlısı Varroa öldürücü) 3 adet bulunur. Isırgan otu Fermente Özütü hazırlanması Tohuma kalkmamış ısırgan otlarını toplayın. Elinizi yakıyor ise bir eldivenden yararlanabileceğiniz gibi, bir poşeti elinize geçirerek de bu işlemi yapabilirsiniz. Topladığınız ısırgan yapraklarını kabaca kıyın, isterseniz çok fazla küçük parçalara ayırmak için uğraş vermeyin... Plastik veya bulabilirseniz tahta kabın (kesinlikle metal olmasın) içine yerleştirin. DOZAJ: Bir kilo taze ısırgan otunu 10 litre suyla karıştırın. Kabın üstünü kapatıp (tamamen sıkıca kapatmayın) iki günde bir karıştırın. Karıştırdıkça köpürcüklerin oluşması, fermantasyon sürecinin devam ettiğini gösterir. Bu süreç, oda sıcaklığına göre 1 ila 2 hafta arası sürer (havanın ısınmasıyla birlikte hızlanır). Fermentasyon kabarcıkları yok olduktan sonra • genelde 8 ila 12 gün sonra • ilk etapta en büyük parçaları almak için bir süzgeçle süzün. İkinci kez, süzgecin içine bir külotlu çorap yerleştirin ! Gübre suyunu ışık ve hava geçirmez bir kapta çok iyi süzmüşseniz bir kaç ay saklayabilirsiniz. KULLANIMI: * Bitki özütünü sulama kabıyla dökerseniz, kaba bir filtre yeterli olabilir. Ancak mevcut olan bitki atıklarından dolayı onu saklamak imkânsızdır. * Bir püskürtücü kullanmayı düşünüyor ya da hazırlamış olduğunuz bitki özünü birkaç hafta saklamayı düşünüyorsanız, onu daha ince bir süzgeçten süzmeniz gerek. * Yaprak bitine karşı da etkili olan bu bitki özü, %10 oranında seyreltilerek kullanılır (1 litre bitki özü için 9 litre su). Isırgan gübresinin bitkilere uygulanması: Seyreltmeden sonra, diğer sıvı gübrelerde yaptığınız gibi, seçtiğiniz bitkileri “toprak ıslatma” olarak sulayın. Ancak, videoda anlattığımız gibi, LAB içeriği ve diğer mikroorganizmalar ile farklı sıvı gübrelerle karıştırıp 'gübre kokteyli' yaparsak, bitkiyi tamamen ıslatmaktan çekinmeyin. Önerilebilecek doz, bitkinin boyutuna bağlıdır. Daha küçük bir bitki veya saksı, sadece bir veya iki bardakla mutlu olacaktır. Daha büyük bitkiler daha fazla isteyebilir. Isırgan otu gübre çayı uygulamalarını ayda bir veya iki kez ancak 3 haftadan daha sık olmamak üzere tekrarlamaktan çekinmeyin .

 

Isırgan Otundan Azotlu Gübre Tarifi​

https://www.youtube.com/channel/UC3xqk0DoQpe63Ws5Xu740gg
Isırgan otunun organik tarımdaki etkisine inanamayacaksınız. Fideler için gerekli olan azotun tamamını ısırgan otundan sağlayabilirsiniz. Ayrıca, ısırgan otundan herbisit(ot ilacı) yapabilirsiniz. Gene ısırgan otundan mantari (Fungusit )ilaç yapabilirsiniz.



Isırgan Otu ile Sıvı Gübre Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır​


Isırgan otu ile doğal, kolay, ucuz sıvı azot gübresi nasıl yapılır ve nasıl kullanılır


ISIRGAN GÜBRESİ YAPIM HATALARI VE ÇÖZÜMLERİ - BASİT AMA ETKİLİ GÜBRE YAPIMI​

Isırgan otu gübresi yapmak oldukça basit ve bir o kadar etkili bir gübre yapım işlemidir. Topladığınız ısırgan otlarını suyun içine koymak kadar basit olan bu işlem sırasında malesef hatalar yapılıyor. Isırganın ne zaman toplanacağı, gübre yaparken nasıl bir su kullanılması gerektiği, kabın ağzının kapatılması mı gerektiği, ısırganların suyun içinde ne kadar beklemesi gerektiği, ısırganların çürürtülmesi mi gerektiği ve depolamak için ne yapmak gerekir gibi konularda hatalı bilgiler karşımıza çıkıyor. Mümkün olduğunca bu sorulara cevap vermeye çalıştık. Isırgan bitki özsuyu içinde; gübre, canlandırıcı, hastalık önleyici, hastalık sırasında tedavi edici, fungisit, insektisit, arıların düşmanı varroa öldürücü olmakla birlikte, bizim için en önemlisi yüksek azot içeriğiyle toprağa azot takviyesi yapmasıdır. Isırgan otu özütünün iki temel işlevi vardır. Azot bakımından zengin olduğundan, herşeyden önce bitkilerin gelişimini teşvik eden ve bazı hastalıklara karşı dirençlerini artıran etkili bir gübredir. Bununla beraber tarımda ortaya çıkan hemen hemen bütün zararlıları uzaklaştırıcı bir etkiye sahiptir. Bilimsel araştırmalar , taze ısırgan otunun yapraklarının yüksek konsantrasyonlarda A, C, D, E, F, K, P vitaminleri ve B vitamini komplekslerinin yanı sıra kalsiyum, selenyum, çinko, demir, magnezyum ve daha fazlası gibi büyük miktarlarda minerallerle yüklü olduğunu göstermektedir. Bitkiler, insanlarda olduğu gibi bağışıklık sistemi vardır ve hastalanabilirler! Bu nedenle, ısırgan otunu insan sağlığı için harika yapan aynı bileşikler, bitkilere aynı faydaların çoğunu sağlar. Örneğin, ısırgan otu gübresi ile tedavi edilen bitkiler, ısırgan otunun antibakteriyel ve mantar önleyici özelliklerinden dolayı bazı hastalıklara karşı daha az hassastır. Güçlü bir bağışıklık sistemine sahip bitkiler ayrıca kuraklık, sıcaklık veya diğer olumsuz koşullar gibi zararlılardan veya stresten daha az olumsuz etkilenir. Domates gibi sebzelerinizi ısırgan otu gübresi ile sularsanız inanılmaz bir etki gösterecektir... Isırgan otunda kimyasal madde olarak; Acarisit (Akarlara karşı öldürücü) 4 adet Antibakteriyel (Bakterilerin oluşmasını önleyeci) 48 adet Antimikrobiyal (Mikropların oluşmasını önleyici) 1 adet Bacterisit (Bakterilerin oluşmasını önleyici) 1 adet Fungisit (Mantarları öldürmeye yarayan madde) 40 adet Herbisit (Yabancı ot öldürücü) 9 adet İnsektisit (Zararlı böcek öldürücü) 11 adet Larvisit (Larva öldürücü) 4 adet Mollusit (Yumuşakça öldürücü) 3 adet Rodentisit (Fare, sıçan kemirici öldürücü) 2 adet Termisit (karınca kovucu) 3 adet Varovasit (Arı zararlısı Varroa öldürücü) 3 adet bulunur. Isırgan otu Fermente Özütü hazırlanması Tohuma kalkmamış ısırgan otlarını toplayın. Elinizi yakıyor ise bir eldivenden yararlanabileceğiniz gibi, bir poşeti elinize geçirerek de bu işlemi yapabilirsiniz. Topladığınız ısırgan yapraklarını kabaca kıyın, isterseniz çok fazla küçük parçalara ayırmak için uğraş vermeyin... Plastik veya bulabilirseniz tahta kabın (kesinlikle metal olmasın) içine yerleştirin. DOZAJ: Bir kilo taze ısırgan otunu 10 litre suyla karıştırın. Kabın üstünü kapatıp (tamamen sıkıca kapatmayın) iki günde bir karıştırın. Karıştırdıkça köpürcüklerin oluşması, fermantasyon sürecinin devam ettiğini gösterir. Bu süreç, oda sıcaklığına göre 1 ila 2 hafta arası sürer (havanın ısınmasıyla birlikte hızlanır). Fermentasyon kabarcıkları yok olduktan sonra • genelde 8 ila 12 gün sonra • ilk etapta en büyük parçaları almak için bir süzgeçle süzün. İkinci kez, süzgecin içine bir külotlu çorap yerleştirin ! Gübre suyunu ışık ve hava geçirmez bir kapta çok iyi süzmüşseniz bir kaç ay saklayabilirsiniz. KULLANIMI: * Bitki özütünü sulama kabıyla dökerseniz, kaba bir filtre yeterli olabilir. Ancak mevcut olan bitki atıklarından dolayı onu saklamak imkânsızdır. * Bir püskürtücü kullanmayı düşünüyor ya da hazırlamış olduğunuz bitki özünü birkaç hafta saklamayı düşünüyorsanız, onu daha ince bir süzgeçten süzmeniz gerek. * Yaprak bitine karşı da etkili olan bu bitki özü, %10 oranında seyreltilerek kullanılır (1 litre bitki özü için 9 litre su). Isırgan gübresinin bitkilere uygulanması: Seyreltmeden sonra, diğer sıvı gübrelerde yaptığınız gibi, seçtiğiniz bitkileri “toprak ıslatma” olarak sulayın. Ancak, videoda anlattığımız gibi, LAB içeriği ve diğer mikroorganizmalar ile farklı sıvı gübrelerle karıştırıp 'gübre kokteyli' yaparsak, bitkiyi tamamen ıslatmaktan çekinmeyin. Önerilebilecek doz, bitkinin boyutuna bağlıdır. Daha küçük bir bitki veya saksı, sadece bir veya iki bardakla mutlu olacaktır. Daha büyük bitkiler daha fazla isteyebilir. Isırgan otu gübre çayı uygulamalarını ayda bir veya iki kez ancak 3 haftadan daha sık olmamak üzere tekrarlamaktan çekinmeyin .

emeğine sağlık
 

Benzer Konular