Arkadaslar büyükbaş besi ciftligi kurmayi dusunuyorum.irklar konusunda biraz karasizim.belcika mavisi ve simental danalar arasinda karar veremiyorum.bu konuda sizlerinde goruslerini almak isterim.yardimci olursaniz sevinirim.
Zor dogum olmuyomu abi holsteinlerdeBelcika mavisi ve simental tohum kullandik hosteinlere belcika mavisi cok oluslu simentallerin etci irklari varmis bizimkiler etci degildi
Murat Bey angus eti en kaliteli et ama, angus etinin erken siyahlaşmasından dolayı kasapların pek tercih etmediği ne derece doğru. Bilginiz varmı?SİMENTAL-BELÇİKA MAVİSİ bu ırkları boşver. ANGUS-ŞAROLE-LİMUZİN-HERAFORT yoğunlaş.
Murat Bey angus eti en kaliteli et ama, angus etinin erken siyahlaşmasından dolayı kasapların pek tercih etmediği ne derece doğru. Bilginiz varmı?
Teşekkür ederim. İnşallah daha fazla alırsın.Limuzin sarole bu ırklar cok nazik ülkemizde cok cok oto bakılmaları lazım eger yapay veya doğal mera varsa angus ideal bakım kolay dayanıklı verim yüksek ben 20 tane alacağım gibi
ABD angusu seçme sebebin ne¿? Aberdeen angusuna göre üstünlükleri var mı?Kolay gelsin angus ırkı için bende uzun zamandır araştırıyorum angus normal kasaplar yerıne Staek et yada lüks restoranlara satacaksın sıyahlaşmayu duymadım özellikle ABD angusunu öneririm onda sıkıntı yok [emoji6]
Bildinlerinizin tamamen zıt şeyler. Ana başlık altındaki özelliklerine gelince;Anguslar diğer ırklara göre biraz fazla hırçın.anguslarin birbirini yaralama ihtimali çok yüksek.bu ırk kendi içinde etci ve sütçü diye ayriliyor.bu iki sınıf da kendi aralarında kollara ayriliyor.eğer angus irklariyla bir ciftlik kurulmak istenirse digerlerine göre birazdaha fazla arastirma gerekiyor.