İRİDİUMDA HÜSRANA UGRADIM

Kaç kg tohum ile ekiyorsunuz ?
Ben geçen yıl tohum firmasının dediklerini dikkate almadim dekara 25 kg tohum attık çok sık oldu aşırı yağışlar ile hastalandı dekarda 600 kg verdi

Biz buraya 16 kilo tohum kullandık sertifikalı tabiki.hastaliklara dayanıklı bir çeşit değil ama verimi güzel. Kök çürüklüğü pas ilaçları ile iyi bir mücadele istiyor. Ama tohum ilaclamasinda lamardor kullanılırsa kök çürüklüğü yapmadı bu sene

160276feb6cee3985c4810bfde52d725.jpg

Bu yıl 18-20 kg attık ama çıkış suyu vermedik yağmurda yağmadı seyrek çıktı..
Iyi ki de seyrek çıktı..
Sonradan sonraya doldurdu güzel oldu..

Güzel başak yapısı çok güçlü. tohum ilaclamasi önemli en az 3ay koruma sağlıyor. Biz ekimi bitirdikten hemen sonra yağmur yağdı ve çok güzel bir çıkış gerçekleşti.

Benim çevreden duyduğum ve kendi gözlemlerime göre belki çok iddialı bir söylem olacak ama şuan en verimli buğday çeşidi bu bence..

Haklisiniz bence de verim yönünde. Ama kalitesi bir kademe dusuk gidiyor. Geçen yıl eksperyadan 10 kuruş aşağıya satildi

Köyümüz de iki tane makine var onlar yaparlar balyelerimizi. onlar varken dışarıdan makina getirmek biraz abes kaçar.

Hakkımızda

TrakKulüp, içinde 100.000'den fazla konuyu, 1.300.000'den fazla mesajı barındıran Türkiye'nin ilk ve en büyük traktör, tarım ekipmanları ve çiftçilik paylaşım sitesidir. 86.000 üyemiz gibi sizi de aramızda görmek isteriz.
Üst Alt