İnput ve yaprak gübresi..

10 güne kadar kökboğaz ilacı atacam.İnput aldım.İnputu atarken dönüme 100 gr amino asit,100 gr combi aldım.Bunlara ilave dönüme 150 200 gr gübretaş potasmag atsak bir sorun olurmu.Kökboğaz ilacı ile ilk defa yaprak gübresi kuıllanacam.Bu oranlarda inputun etkisi düşermi yada artarmı.Alınım artarsa büyük ihtimal yaprak uçlarını yakacak.İnput kuvvetli bir ilaç sıkıntı olurmuki acaba..Atan olduysa yorum atarsa bilgileniriz.

IMG_20210318_094406.jpg

Martın sonuna kadar havalar yağışlı ve soğuk.Şuan kardeşlenme davam ediyor.Geçen seneye göre 1 ay geriden geliyor arpalar.İlacı atmamam daha iyi oldu.Yanlız bu yağışlardan sonra sıcaklıklar artarsa sağlam septoria yapar arpa ve buğdaylar.Şuanki duruma göre nisanın 15 ine kadar 15 dereceye çıkamıyor havalar.Isnma nisanın 15 inden sonra ve nisan yağmurlarıda 15 inden sonra yoğun olarak göstreriyor bölgemizde.Nisan başında az bir yağmur yakalabilirsek 18 kg 26 nitratıda atar sezonu kapatırız.
Eğer öyleyse.Nisan 15 e kadar ayçiçeği ,misir ,nohut ekimlerini yapmali.
Attigimiz Urelerin etkisi 90 günmüş.

O zaman %26 c.a.nitratlarida nisan 15 ine yakin atmalıyız .

Son düzenleme:
Abi ürünün içeriğinde pek bir şey yok önemli olan aminoasit içerikli olması ama dediğin gibi verdiğin üst gübrelerin etkisini arttirır yeşil aksamını az da olsa düzeltir. Bir de ne kadara aldınız acaba ?

Yaprak uçlarında bir parmak ucu boğumu kadar sararma var sitresi atıp canlanmasına ve verdiğim gübreyi alım oranını güçlendirse kökboğaza takviye olsun başka bir şey istemem zaten . 20 litre 450 TL
Abi ürünün içeriğinde pek bir şey yok önemli olan aminoasit içerikli olması ama dediğin gibi verdiğin üst gübrelerin etkisini arttirır yeşil aksamını az da olsa düzeltir. Bir de ne kadara aldınız acaba ?

Çok para vermişsin Igsaşın 20 lt lik aynı içeriklere sahip hatta organik maddesi daha yüksek olan root 50 ürünü nü 180tl ye aldım. Aynı zamanda yaprakcan ürününü de kullanmanı tavsiye ederim hem içinde aminoasit ve iz element fulvik asit karışımları var önemli olanda bu içerikler 20lt si 300 tl gereksiz para vermişsin.

Çok para vermişsin Igsaşın 20 lt lik aynı içeriklere sahip hatta organik maddesi daha yüksek olan root 50 ürünü nü 180tl ye aldım. Aynı zamanda yaprakcan ürününü de kullanmanı tavsiye ederim hem içinde aminoasit ve iz element fulvik asit karışımları var önemli olanda bu içerikler 20lt si 300 tl gereksiz para vermişsin.
Doğrudur 8 sene gibi bir süredir kullanan tanıdığın tavsiyesi üzerine aldık deneyip göreceğiz memnun kalmazsak dediğin ürünleri de deneme şansımız olur inşallah teşekkür ederim

ürün içeriği;
Organik madde: %43
Organik karbon: %18
Azot: %2,3
Potasyum: %5
20 litre fiyatı 140 lira. Buğdaya 500 gram dekara uygulama yapıyorum kendi arazim için ıbc 1 tonluk tankla kullanmaktayım ayçiçek yerlerine dekara 5 kilo olarakta bu 3. Sene kullanımım.

Resimler ve ekler

• B98B8652-67D8-499B-994D-8CEE689730EA.jpeg
    B98B8652-67D8-499B-994D-8CEE689730EA.jpeg
    112.2 KB · Görüntüleme: 36
Pas yada kökboğaz ilacında dönüme kaç litre su düşürüyorsunuz.Ben ot ilacında dönüme 25 litre atıyorum.600 litre holderi 24 -25 dönümde bitiriyorum.Pas ilacında 25 litre yeterli olurmu yoksa 30 -40 çıkaralımmı.

Pas yada kökboğaz ilacında dönüme kaç litre su düşürüyorsunuz.Ben ot ilacında dönüme 25 litre atıyorum.600 litre holderi 24 -25 dönümde bitiriyorum.Pas ilacında 25 litre yeterli olurmu yoksa 30 -40 çıkaralımmı.
1000 litrelik holderi 30-35 donum arasi atiyoruz. Ot ilaci, pas ilaci hep ayni ayar. Dogrusu boyledir demiyorum ama yaptigimiz uygulama bu sekilde

Sivi potasyum 100cc ( 3 lira) dekar maliyet
Sivi azot uan 32 100cc (2 lira) dekar maliyet

pas ile beraber hektolitre protein tane agirligi icin tavsiye ederim.

Resimler ve ekler

• F2DAF7AC-5FE6-4AB2-9EE4-19780CDC2752.jpeg
    F2DAF7AC-5FE6-4AB2-9EE4-19780CDC2752.jpeg
    109.3 KB · Görüntüleme: 22
  • 3B936830-B1A0-4D4C-B9FE-5683709819A1.jpeg
    3B936830-B1A0-4D4C-B9FE-5683709819A1.jpeg
    110.5 KB · Görüntüleme: 21
Potasyumun bizzat verime etki ettiğini deneyen ve gören biri var mı ? Karşılaştırma yaparak potasyum atılmayan tarla ile arafa kaç kg fark ve ne gibi etkilerinin olduğunu? Çünkü herkes atıp duruyor ama bizzat karşılaştıran ve böyle deneyen türkiyede insan bile yok.

Sivi potasyum 100cc ( 3 lira) dekar maliyet
Sivi azot uan 32 100cc (2 lira) dekar maliyet

pas ile beraber hektolitre protein tane agirligi icin tavsiye ederem.

İlk PAS'ta Şişirici Gübre Elfer K 5 Lt (%30 Sıvı Potasyum) GENTA kullandım.

İkinci PAS'ta İgsaş 16-8-24+ME NPK Damlama Gübresi düşünüyorum. Bu ürün hakkında bilgi verebilirmisiniz.

Hasada ortalama 60 gün var ve bundan sonra igsaş'taki potas harici diğer maddelerin (ME) etkisi olurmu. Ona göre sıvı yada NPK ürün bakalım.

İlk PAS'ta Şişirici Gübre Elfer K 5 Lt (%30 Sıvı Potasyum) GENTA kullandım.

İkinci PAS'ta İgsaş 16-8-24+ME NPK Damlama Gübresi düşünüyorum. Bu ürün hakkında bilgi verebilirmisiniz.

Hasada ortalama 60 gün var ve bundan sonra igsaş'taki potas harici diğer maddelerin (ME) etkisi olurmu. Ona göre sıvı yada NPK ürün bakalım.

Hocam bence (me) yerine (te) yazan gübreleri kullanırsanız daha iyi olabilir trans elementlerin alimi yüksek

Martın sonuna kadar havalar yağışlı ve soğuk.Şuan kardeşlenme davam ediyor.Geçen seneye göre 1 ay geriden geliyor arpalar.İlacı atmamam daha iyi oldu.Yanlız bu yağışlardan sonra sıcaklıklar artarsa sağlam septoria yapar arpa ve buğdaylar.Şuanki duruma göre nisanın 15 ine kadar 15 dereceye çıkamıyor havalar.Isnma nisanın 15 inden sonra ve nisan yağmurlarıda 15 inden sonra yoğun olarak göstreriyor bölgemizde.Nisan başında az bir yağmur yakalabilirsek 18 kg 26 nitratıda atar sezonu kapatırız.
Hocam bende atacaktım bekledim havalar yarından itibaren 14 -16 derecelere çıkıyor gündüz sizce atsam uygun olur mu ? Yoksa beklemeli miyim ? İkinci sorum sa tarlalarim birbirinden çok bağımsız ve su kaynağım uzakta ot ilacı+ yaprak gübresi + pas ilacı atacağım çok bi kaybım olur mu ?