Tecrubeli veteriner çözer
Yemlemedemi sıkıntı var acaba
Ondanda bahsetsen abi ii olur
Şimdi abicim şöle söleyeyim bir kaç yöntem var ama senin vaktin yok 7 ay çok rakam bu yüzden biraz maliyetli olacak ama çok ii bi çözüm yolu var başarı oranı % 80 E yakın sorun sadece o yörede yapabilecek veteriner bulman ve dediğim ilaçları bulundurması önemli
Ona göre ben yine iki yöntem söleyeyim
Vet sorunu yaşarsan hiç değilse diğerini kullan diye
1. Foligon ( pmsg ) hormonu vur ilk olarak 3 gün bekle hareket vede çara akıntı varmı diye üçüncü gün prostaglandin ( pgf) kullan takip et üçüncü günü kızgınlık gösterecektir eğer göstermese 11. Gün gösterir oda olmazsa diğer yönteme geçeceksin artık
Bunu bi dene abi sonuç alırsın diye düşünüyorum. Maliyeti toplam 80₺ dahada az olur denemekte fayda var. İi bir yöntemdir.
ertuğrul hocam doğumdan 3-4 ay geçmesine rağmen kızgınlık göstermeyen ineklerim var. bu ineklere geçen hafta pgs uyguladım 11 gün ara ile 2 doz. 2 tanesi kızgınlığa geldi ve tohumladım. ancak diğer 5 tanesi gelmedi. bu ineklere önce buserin 3 gün sonra pgs mi uygulamak gerekir yoksa foligon 3 gün sonra pgs mi kullanmak gerekir kızgınlığa getirmek için.
Tahminen kondisyonları nasıl ve kaç kg sağılıyorlar
1.doğumlarını yaptılar. montofon kırması inekler. buzağılar annelerinin altından emiyorlar. kondisyonları skoru 3 internetteki resimlere göre. sütte ancak 6-7 kg civarı bazılarında 5kg. canlı 400kg geliyorlar ortalama.
Yem kullanıyormusunuz
evet yem kullanıyorum konsantre yem 1,5kg 24protein yem 0,75 arpa 0,75 buğday. 4kg yem bezelyesi tritikale kuru otu. 4kg saman günlük miktar iki öğünde veriyorum.
Enerji biraz düşük kalıyor elinde arpa varsa iki katına çıkart Mısır bulabilirsen kullanacağın kadar samandan düş ilaç veya hormon kullanmaktansa bir hafta boyunca yoğun yemleme ile kızgınlığa getirirsin hemde sağlık açısından iyidir akıntıları günlük takib et iltihab varsa hemde açık eder kendini ona göre tedavi uygularsın
ben burda bir şeyide merak ettim hocam 400kg 6kg süt veren bir ineğin günlük alması gereken enerji ve protein miktarını hesaplamak için bir tablo ya da program var mı
Rahim iltihabı için direk rahim içine ilaç uygulaması en güzeli diye biliyorum. İltihabı geçirmeden hormon tedavisi çok etkili veya anlamlı olmaz.
Merhaba arkadaşlar öncelikle Ertuğrul hocam ve tüm değerli Forum arkadaşlarına ayrı ayrı teşekkür ederim zaman zaman Ertuğrul hocamız gibi arkadaşlarımızı yoruyor olsak da ülke çifçiliğine çok faydalı işler yapmış oluyoruzAmaçımızda bu zaten rahim içi tedavi yöntemleri fakat uzun süreli sessiz ineklerde iltahap kiste dönüşüyor dışarıya açık etmiyor kendini bunu ortaya çıkartmak içinde yine bi rasyon hazırlamak gerekiyor ve sonuça bakarak ya tedavi yada hormon kullanılır