İnegime GPRS (Araç takip cihazı) taktım.

Fotoğrafları paylaştım
İneğin;
1- Boynundan bir kayış bağladım.
2- Ön ayaklarının arkasından kürek kemiklerinden üs omzuna bir kayış bağladım.
3- Bu iki kayışı üst ve alt tarafından bir birine sabitledim.
4- Alt gerdanına bataryayı taktım.
5- Üst tarafa araç takip cihazını taktım.
6- Cihaz su almasın diye bir kaç adet naylon torbanın içene koyup bantladım.

Teknik Detaylar;
1- Araç takip cihazı 9-24 Volt arası çalışmaktadır. Ben 12 Volt 2.7 Ah Bakımsız kuru akü kullandım. Yaklaşık 3 gün çalışıyor.
2- Cihazın içerisine data haltlı (internetli) bir sim kart (cihaz bütün oparatörlerle çalışmaktadır) takılacak sim kilidi açık ve sadece 2 G olarak ayarlanacaktır.
4- Cihazın beş kablo çıkışı var. Bunlardan sadece Artı + ve - uçlarını kullandım.Gerisi beni ilgilendirmiyor.
5- Cihazı satın almış olduğunuz firmanın vermiş olduğu kullanıcı adı ve şifresini alıyoruz. Android cep telefonlarından veya Bilgisayar ile veb sayfasına bağlanıyoruz ve buradan cihazımızın sinyallerini takip ediyoruz.

Not:
Markaları reklam olmasın diye açıklamadım.

Resimler ve ekler

• DSC06248.JPG
    7.2 MB · Görüntüleme: 150
  • DSC06250.JPG
    6.8 MB · Görüntüleme: 165
  • DSC06237.JPG
    6.5 MB · Görüntüleme: 159
  • DSC06243.JPG
    7.2 MB · Görüntüleme: 152
  • DSC06234.JPG
    6.8 MB · Görüntüleme: 150
  • akü gizli.jpg
    akü gizli.jpg
    12.9 KB · Görüntüleme: 452
  • imt_11 (1).png
    imt_11 (1).png
    82.8 KB · Görüntüleme: 141
  • gizli iz1.png
    gizli iz1.png
    1 MB · Görüntüleme: 167
  • DSC06241.JPG
    7.3 MB · Görüntüleme: 140
niye böyle bişey yaptınız, sırf eğlencesine mi?
inovasyonun her türlüsü iyidir...

Niye böyle bir şey yaptığımı konunu birinci mesajımda ayrıntılı yazmıştım. Sanıyorum okumadınız. Tekrar kopyala yapıştır yapıyorum. Saygılarımla.
Selam arkadaşlar;
Köyümde ekili bir dönüm arazi bile yok. Bu benim hayvanları merada ve arazide gezdirmem için çok avantajlı bir durum. Tam anlamıyla dört dörtlük çobanlık yapmamı da gerektirmiyor. Geçen yıl dört adet büyük baş hayvanım vardi, onları sabah ahırdan çıkardıktan sonra köyün mera ve ekili olmayan arazisinde akşama kadar otlanıyorlar yollarını kaybetmezlerse akşam geliyorlar. Fakat yaklaşık bir saat ara ile sürekli nerede oldukların takip ediyorum. Tabi bu takip olayı bayağı can sıkıcı ve vakit alıcı bir durum. Sürekli aklım hayvanlarda, köy arazisi dışına mı çıktı?,ormana mı? girdi,kurt mu geldi? diye sürekli yaya veya motosikletimle takip etmek zorunda kalıyorum. Benim hem zamanımı alıyor hemde benzin yakarak maliyet oluşturuyordu. Bu işin bir kolayı olmalı diye düşünmeye başladım.
Sonunda çareyi buldum. Lider hayvana bir GPRS cihazı taktım ve artık cep telefonumdan ve bilgisayarımdan cok kolay bir şekilde takip ediyorum. İnanın beni çok rahatlattı artık başka işlerime daha çok vakit ayırabiliyorum. Nasıl yaptığım konusunda merak edenler olursa gerek foto gerek video olarak ayrıntılı teknik bilgiyi burada paylaşabilirim.

trakkulup.net