Silindiri çimlere hangi ayda hangi şartlarda çekiyorlar
Trakyada pek çekmiyorlar tam bilmiyorum
Silindiri çimlere hangi ayda hangi şartlarda çekiyorlar
Merdane uygulaması genelde ekimin hemen ardından yapıyorlar bizde , çıkmış ekine çekime pek şahit olmadım. Belki vardır ama ben şahit olmadım bizim buralardaSilindiri çimlere hangi ayda hangi şartlarda çekiyorlar
Ekim ile bitlikte taban gübresi uyguladıysanız gereksiz bir uygulama olmuş. Fazla azot yarardan çok zarar getirir. Buğdayda önemli olan dengeli ve zamanında gübre uygulamasıdır.
Kışa gübreyi alan buğdayla alamayan buğday arasındaki farkı hasatta görüyoruz.
Sizce ne zaman kaç kg uygulamalıyız
Ekli dosyayı görüntüle 33399Ekli dosyayı görüntüle 33400
Geçen sene taban gübresiyle 10 ocağa kadar giden buğdaylar sapsarı
İki seferde bölerek 10 +10 üre başak zamanı da 10 kg nitrat atmanı tavsiye ederim.Hepinizden ayrı ayrı bir görüş almak istiyorum benim hopsa yani birkaç yıldır ekilmeyen bir tarlam var ve ben bunu ektim bu yıl arpa ektim 1 ay kadar önce gittim çıkışı iyiydi üzerine 20 kg üre atmayı düşünüyorum sizce nasıl olur?
Ziraat muhendisleri ure konusunda minimum 12kg ure tavsiye etmekte atimdaki kayba ugrayacaklari dusunursek 13-15kg ideal rakam hatta cogu ziraat muhendisi bitkinin 12kg ure disinda almadigini da iddia ediyor acaba biz mi yanlis yapiyoruz onlar mi yanlisİki seferde bölerek 10 +10 üre başak zamanı da 10 kg nitrat atmanı tavsiye ederim.
Nasıl olacakmış o işGranül üre devri bitti artık bitkiye azotu sıvı yollarla vermeliyiz hem daha homojen vermiş olacaz hemde kullanabileceği formda
Nasıl olacakmış o iş
Biz buğdaya 10kg subatta atiyoruz.Hepinizden ayrı ayrı bir görüş almak istiyorum benim hopsa yani birkaç yıldır ekilmeyen bir tarlam var ve ben bunu ektim bu yıl arpa ektim 1 ay kadar önce gittim çıkışı iyiydi üzerine 20 kg üre atmayı düşünüyorum sizce nasıl olur?
Bereketli olsun.
Ürede dolgu maddesi olmaz.Amonyum sülfatta ise azotun dışında kükürt vardır bunuda dolgu maddesi olarak görmek çok doğru olmaz sonuçta besin maddesi.Bu yüzden bence suanki sistemde devam edilmesinde pek sakınca yok.Azot kaybının minumum olduğu çok güzel sıvı ürünler var.Bunlarla destekleyebilirsiniz. Maliyeti biraz yüksek olabilir tabiPülverizatör vasıtasıyla bitki yapraklarını çok fazla hedef almayacak bir sistemle bitkilerin büyük bi çoğunlukla aldıgı nitrat formunu barındıracak sıvı gübrelere ihtiyacımız var. Avrupada bunun güzel örnekleri var maalesef granül gübre gübre maaliyrtini daha da artıran bi sistem bitkiye vermek istediğimiz azotu granül hale getirebilmek için dolgu malzemeleri kullanılıyorlar buda maaliyeti artırıyor ister istemez. Kullanılabilecek pek fazla azot değeri yüksek sıvı gübre yok gübretaşın uan32 var o da maaliyet olarak granül gübreden pek fazla avantaj sağlamıyor maalesef.
Ürede dolgu maddesi olmaz.Amonyum sülfatta ise azotun dışında kükürt vardır bunuda dolgu maddesi olarak görmek çok doğru olmaz sonuçta besin maddesi.Bu yüzden bence suanki sistemde devam edilmesinde pek sakınca yok.Azot kaybının minumum olduğu çok güzel sıvı ürünler var.Bunlarla destekleyebilirsiniz. Maliyeti biraz yüksek olabilir tabi