Cemal gıttım bugun tarlalara çok güzel ama biraz enerji ve fazladan 300 metre boru masrafı olur rampası fazla yokda basınç yapıp fiskiyeyi çalışrırmaz
Okadar ince hesap yapmadim ama ilk sene ekim maliyeti 500 lira dekar maliyeti ben hepsini kendim yapyom bicme cevirme baglama sulama birde senin bolge ile benim bolge farklılık gosterebilir ben 35 liralık tohum kullandim 10 liralık kullananda varÜstad 15 dönüm yonca maliyeti ne tuttu toplamda tohum gübre ekme biçme balyalama
Ben gea ektim en fazla 11 balya aldım biraz gec bicsem 15 olur ama ozamanda bicim sayisi azaliyor sen bosver kulaktan dolma bilgileri 40 tane balya 1 ton kuru ot yapar sen inanıyonmu buna zaten gea yıllık 2300 2500 kg kuru ot verimi var oda maxinumBende GEA cinsi balyalık yonca ekecem dönüme 40 taneye kadar verim olduğu söyleniyor deneyecem
Yonca zaten kendisi azotu depoluyor azot ihtiyaci olcani sanmiyorum bendabana tsp kullandim 40 kg civariHer biçimden sonra Boy (üre) gübresi kullansaydı ciddi Bi artış olurdu diye düşünüyorum tabna attığın gübrenin içeriği nedir tam olarak
Dönüme 10-12 Balya az geldi bana bizim buradakiler 25-30 un altına düşüyorlar kime sorsam 25-30 diyor 20 kg lık Balya tek biçimdeYonca zaten kendisi azotu depoluyor azot ihtiyaci olcani sanmiyorum bendabana tsp kullandim 40 kg civari
20 tane falan normalde 25 30 tane abartı biraz ya da çiçekte biçmişlerdir kartlamıştır o zannımca.Dönüme 10-12 Balya az geldi bana bizim buradakiler 25-30 un altına düşüyorlar kime sorsam 25-30 diyor 20 kg lık Balya tek biçimde