ilgili arkadaşlar ir bakarsa

Ynt: ilgili arkadaşlar ir bakarsa

arkadaşım öncelikle hayırlı olsun, Allah kaza bela vermesin. Bi arkadaş aldı sıfır ağustosta, tarladan köye çekirdek getirip götürmüş 8 kerede depoyu sıfırladı demişti. tarla yaklaşık 5km falan. 8 git 8 gel, 16 sefer desen 16*5=80 km falan depoyu bitirdi demişti bende çok şaşırmıştım. Belkide motorun acemisi olduğundan öyle oldu.

depo iki bölüm hızlı doldurduğun zaman 2. bölüm dolmuyor ama ibre dolu gösteriyor iki depo arasındaki boru değişerek rahatlatılıyormuş :D arkadaşın 1 kez daha doldurup denesin ama kaç litre koyduğuna dikkat etsin D

qarizmatiqa link=topic=47068.msg454252#msg454252 date=1318485506' Alıntı:
depo iki bölüm hızlı doldurduğun zaman 2. bölüm dolmuyor ama ibre dolu gösteriyor iki depo arasındaki boru değişerek rahatlatılıyormuş :D arkadaşın 1 kez daha doldurup denesin ama kaç litre koyduğuna dikkat etsin D
ok-*-s dogru,,,,,, casenin deposunu doldu sanıp goble çekmeye gittiler öglen geri geldiler (- noldu loo... dedim ) mazot bitti sömürüyo bu dediler meger depo dolmamış zuha-*-s zuha-*-s

;D ;D ;D zuha-*-s zuha-*-s zuha-*-s zuha-*-s dorudur depoya bir daha doldururken çok dikkat etmek lazım o zmaan zuha-*-s zuha-*-s zuha-*-s vallahi kardeşim çeker draktörde 4 piston çok salıklı oluyor dediler bizde 4 piston aldık gerisini bilmem :) :) evet firenleri süperde ben bazen frene sert bastığımda çeker işareti yanıyor bir ses geliyor nedir sizce bu arkdaşlar:????

BRAYNER link=topic=47068.msg454556#msg454556 date=1318525060' Alıntı:
;D ;D ;D zuha-*-s zuha-*-s zuha-*-s zuha-*-s dorudur depoya bir daha doldururken çok dikkat etmek lazım o zmaan zuha-*-s zuha-*-s zuha-*-s vallahi kardeşim çeker draktörde 4 piston çok salıklı oluyor dediler bizde 4 piston aldık gerisini bilmem :) :) evet firenleri süperde ben bazen frene sert bastığımda çeker işareti yanıyor bir ses geliyor nedir sizce bu arkdaşlar:????

muhtemelen frene basınca önleri de bağlıyordur, 4 tekerlek aynı anda fren yapıyordur. çünkü bunu arkadaşımın hattat 80 de görmüştüm. güzel bi olay .

4 silindir konusuna gelince; bence de mantıklı bi seçim yapmışsın. iş makinesi 4 silindir olmalı bence de. iyi çıkacanı tahmin ediyorum, inşallah memnun olursunuz

şenol kardeşim bak benim aklımada öyle geldi önleride bağlıyormuş amcaoğlum sormuş servis öyle demiş haaa tabi yaww 4 piston mantıklı olanı çeker abi sonuçta 4 piston besleyici olur 3 belki bir kısım işlerde zorlanır şuan çekiş gayet iyi zaten konfor da on numara şimdilik iyi gibi :))

BRAYNER link=topic=47068.msg454750#msg454750 date=1318541168' Alıntı:
şenol kardeşim bak benim aklımada öyle geldi önleride bağlıyormuş amcaoğlum sormuş servis öyle demiş haaa tabi yaww 4 piston mantıklı olanı çeker abi sonuçta 4 piston besleyici olur 3 belki bir kısım işlerde zorlanır şuan çekiş gayet iyi zaten konfor da on numara şimdilik iyi gibi :))
önemli olan 4 oistonu beslemek :D mazot olmuş 4 lira artık tasarrufa bakma vakti, gönül ister ki 6 silindir traktörler kullanalım ama dediğim gibi

hayırlı olsun iyi bi seçim ypmışın bende td65s var geçen 2011 nh td65d geçti tanıdık başka köyden dev gibi olmuşlar yeniler yv bzmki 2010 model
14eray14 link=topic=47068.msg454185#msg454185 date=1318455273' Alıntı:
bu TDD lerin frenlerine hayranım zaten motoru bayır aşaa sal kompresör bırakmıyo frene bile basma kendisi duruyo çok seviyom.
sar 15-20 metre tomruğu in bayır aşşaa banamısın demez alk-*s alk-*s alk-*s
öle diyonda bzmki pek okadar tutmuyor .tutuyor fakat dik bi byırdan inerken hiç frene dokunmadan inersen ibre sonlara kadar geliyor ama frenler çok sağlam

EVET fren olayı gerçekten muhteşem çok dik bir tarlada 13 lü kendinden yaylı kazayağı ile aniden durudm ve durduğum toprtakj çok dşk ve çok kaygan anlaatbildim demi inş bu sefer çekemedim hava kötüydü ve benim eski cep telefonu yanımda idi onun kamera çok kötü havada kötü olunca hiç bir halta bensetmiyor görüntüüyü ama bu sefer yeni telle gidecem onuna çekip yükleyecem söz

nh_fıat link=topic=47068.msg455913#msg455913 date=1318757226' Alıntı:
hayırlı olsun iyi bi seçim ypmışın bende td65s var geçen 2011 nh td65d geçti tanıdık başka köyden dev gibi olmuşlar yeniler yv bzmki 2010 model öle diyonda bzmki pek okadar tutmuyor .tutuyor fakat dik bi byırdan inerken hiç frene dokunmadan inersen ibre sonlara kadar geliyor ama frenler çok sağlam
valla bilmiyom bizimki çok süper frene bastığın an önleride bağlıyo şaft önleride tutuyo süper bi sistem ilk defa bunlarda gördüm bn süper bnce
sizinki kaç model belki eskiyse yoktur o sistem

14eray14 link=topic=47068.msg456206#msg456206 date=1318796710' Alıntı:
valla bilmiyom bizimki çok süper frene bastığın an önleride bağlıyo şaft önleride tutuyo süper bi sistem ilk defa bunlarda gördüm bn süper bnce
sizinki kaç model belki eskiyse yoktur o sistem
2010 model fakat 2009 un 11 .ayında aldık 2010 olarak geçiyor pluslar sonradan çıktı çiftçekere düğmeyle fln deil kolla
kız-*sw kız-*sw bi kaç ay daha bkleyeydk keşke hacının saflığına geldi vermşler eline o da blmeden almış fln flan .. :D

BRAYNER link=topic=47068.msg454556#msg454556 date=1318525060' Alıntı:
kardeşim frene bastığında traktör otomatik olarak 4 çekere geçiyor ve önlerde arkalarla birlikte fren yapıyor . fren sesine gelince , hiç dert etme 4 çeker olarak frenlediği için o ses otomatik olarak çıkıyo bütün TD lerde var yani . benim çok hoşuma gidiyo o ses şahsen heleki yüklü rampa aşağı flan iniyosan offff 10 numara sesi çıkıyo frenlerin :D

EVET ARKADAŞLAR yorumların için ALLAH RAZI OLSUN evet fren swesi önce biiz telaşlandırdı servi,se gitik sizin gbii dedi birde geçenlerde yaklaşık 10, 12 ton yük vardı büyük 10 tonluk römorka tohumluk yükledik dik bir rampadan o kadar rahat indiriki sorma gitsin aynen zıganya kamyonlar gibiydi fren aksamı motorun kendine bayırda sahip olması lastiklerin yere yapışıp kaymaması bence harikayı HAYIRLISIYLA ÇOK DAHA SEVMEEY BAŞLADIM BU KERETAYI BEN :)))

YOK şaan itibari ile öyle HAFİFLİĞİNİ GÖRMEDİK GÖRMEDİK GÖRDÜK DESEK YALAN OLUR . ama gerçekten yol tutuşu ve arazide çekerde toprağa yapışması lastiklerin toprağı resmen sorması çok süper biz gayet sevdik hani pekte bahstemek istemiyorum övünmüş gibi olur oda ayıp kaçra arkadaşlar anlayın yani :)

HAYIRLI OLSUN KARDEŞ BEN 10UNCU AYDA ALTIM FULUNÜ ŞTHAL DA VAR MÜKEMMEL Bİ MAKİNA DEBREAJA BASMADAN İLERİ GERİ GİDEBİLİYOSUN 4LÜ 11 NUMARA PULLUK KOŞTUM DÜZ BİRLE.4 TAKVİYEYLE.1DEN HIZLI ÇOKRAHAT ÇEKİYO.11LİTRMIK VARDI YAYLI DÜZDE 2 LE ÇOK RAHAT 3LE BİLE GİDİYO BENCE SÜPER MAKİNA BENCE TERCİHİN ÇOK YERİNDE.YAKITDA DÖNÜMDE 8LİRA PULLUKTA YAKTI.3 LİRA FİLANDA TIRMIKTA YAKTI AMA BOŞ SÜRDÜNMÜ İÇİYO.

hayırlı olsun arkasına takarsın 5 li 11 12
bide paket makınası kullanıyorsan td80d den iyi bi seçim olur

öncelikle hayırlı olsun.bizde 2012 td75 d 4x4 orjinal kabinli almıştık..traktörü tarlada ve yolda kullandık.bizde ayrıca 65-56 da var.rampada oldukça başarılı 65-56 nın arkasından kalmıyor daha 200 saate gelmedi motor.tarlada 4 lü 12 inç ünlü ile denedik.42 dekar tesviye olmuş mısır yeri sürdük kurakta...biz tarlayı derin süreriz minimum 25 cm olur sürdüğümüz yerdeki derinlik...çift esnasında motoru 17-19 gaz arasında kullandım.2 kademe 3 vites de sürüm yaptım.traktör 76 litre mazot yaktı...ertesi gün 30 dekar ( 1 dekar =1000 metrekare) yer sürdüm 3 kademe 1 vitesle aynı pullukla .48 litre yaktı ama bu tarla nispeten daha tavlıydı.traktör ağır devirli olduğu için yolda fazla gaz vermeyeceksin.frenleri gayet iyidir.traktörün daha açılmamış olduğunu ve kurakta sürüm yapıldığını düşünürsen bence yakıt yaptığı iş için çok iyi...birde td 80 daha mantıklı diyen arkadaşlar var.arkadaşta td80 var yolda fazla yakmıyor ama ağır işe girince biraz boğulma ve yakıtta artış oluyor demişti.benim tavsiyem eğer imkanın olursa getir götür işleri için ufak bir motor iyi olur.240-480 vb gibi...bol kazançlar getirsin.. ok-*-s

hayırlı olsun allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin. traktörü almadan önce sorsaydın bunları neyse ama almışsın artık deneyip görüceksin sen bize bilgi vericeksin...