İlaçlama makinesini basınçlı yıkama makinesi yapmak

Valla abi 200 bar ile mükayese edildiğinde tabi debi düşük. Ancak turbo nozul cıkıyor içinden ucunun başlığı var.
Aynı yivli tabacada mermi dönerek giderya... Öyle suyu döndürerek atıyor özellikle ara dere yerlerde suyu tuttuğun açıyı değil o kısımdaki tüm heryeri temizliyor ve baya sert basınçlı atıyor.

Misal normal ucun memesinin 2 karış ilerisinde elini tut elini sadece kaşıyor.

Ama turbo başlığı tak gene 2karış ilerisinde tut elini valla çok pis acitiyo.

Ben lavor Ninja 130bar dan memnunum basıncı bana ideal. Gönül ister daha fazla ama yeterli geliyor.

Amator ile pro arasıdaki fark ise amatör makine ile her 10dk da bir durup 15dk motorun soğmasını beklemen gerek.

Pro da çalıştır makineyi akşama kadar yıka dur.
Prof makinede aynı bar basincinda daha fazla su atma kapasitesi oluyo genelde yani 150 bar iki tane makina düşünürsek bir prof biri amatör. amatör olanın saatteki debisi 450 l ise prof olanınki 650 l olur. Bu şekilde daha zorlu kirleri çıkarma şansı artiyor

Prof makinede aynı bar basincinda daha fazla su atma kapasitesi oluyo genelde yani 150 bar iki tane makina düşünürsek bir prof biri amatör. amatör olanın saatteki debisi 450 l ise prof olanınki 650 l olur. Bu şekilde daha zorlu kirleri çıkarma şansı artiyor
Lavor Tiger Extra Basınclı Yıkama Makinesi 130 Bar Lavor Tiger Extra 130 modeli bak buda lavor un 130bar pro yıkama makinesi. Fiyatı 600lira saatlik su debisi 450L

Benim makine Lavor ninja 130 plus; benim makinenin saatlik debisi 420L

Yani biri 400 iken diğeri 600değil. Çok ufak fark var.

Çok güzel düşünülmüş sistem bendekinin pompa arızalı yeni pompa alıp ucunada 220 volt elektrik motoru takıp evde sabit kullansam nasıl olur acaba? :)

Biz ilaçlama makinasını aldığımızda temizken ilk yıkama denedik ilaçlamadan, sonra ilaç içine girince artık bildiğimiz yönteme devam :)
Hurdacılardan bi pompa bi varil vs tesisatı düzecen bir kenara orasını yıkama olarak belirleyecen bitti.