PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
İhanet? Salaklık? Beceriksizlik? Fakirlik?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ELPRESACANARİO" data-source="post: 1233813" data-attributes="member: 48547"><p>Valla geçenlerde Kastamonu'daydım, Cide'den Ilgaz'a indim. İnanın etraf yemyeşil, inekler otluyor, ula dedin buranın Avrupa'dan neyi eksik? </p><p></p><p>Sıkıntı ne merada ne de hayvanda, sıkıntı insanda... Üreticisinden politikacısına kadar bir sıkıntı silsilesi var. </p><p></p><p>Bizim 20 senelik bir projemiz var, 20 sene et sıkıntısı çekebiliriz ama kesinlikle ithal etmeyeceğiz, bu et sıkıntısını kökten çözeceğiz deseler kimse itiraz etmez. Ama bu yok. Üreticide bıkkınlık var, heyecanı kalmamış. </p><p></p><p>Belki bir süre küçükbaşa ciddi manada yönelsek, büyükbaş toparlanana kadar küçükbaş ile idare etsek daha mantıklı bir hareket olur sanırım. </p><p></p><p>Ülkemizde ne yazık ki ne tarımda ne de hayvancılıkta uzmanlaşma yok. Her bölgede her rakımda her hayvan her tarım ürünü yetişir sanıyoruz. Haliyle verimlerimiz düşük oluyor. Şehirler, hatta ilçeler iyi analiz edilmeli. Oraya en uygun hayvan hangisi, en uygun tarım ürünü hangisi tespit edilip o yönde teşvik edilmesi lazım. Atıyorum, koyuna uygun bir bölgede kimse çıkıp da inek besleyim demeyecek. Ya da hayvancılığa başlayacak bir girişimci bölgesine ne tarz bir hayvancılık yapacağını düşünmeyecek, zaten ırkına kadar besleyeceği hayvan belli olacak. Irk salatası ortadan kalkacak, en uygun ırk ne ise o beslenecek. O bölgede herkes aynı buğday çeşidini ekecek, aynı koyun ırkını besleyecek. O ilçeler o ürünlerde uzmanlaşacak hatta markalaşacak. Üretilen hayvansal ve bitkisel ürünler devlet tarafından kurulmuş, ilçe yönetiminde bir kurumda toplanacak. Üretilen ürünlere uygun tesisler ve depolama alanları oluşturulacak. Markalaşma sayesinde ilçe satışlardan kazanacak. Üretici damızlık materyali, yemi, tohumu, ilacı, gübreyi arada aracılar olmaksınız yine kamuya ait bu tesislerden edinecek. Veteriner hizmetlerini yine bu kurum karşılayacak. Mera ıslahı ve ağaçlandırma yapılacak. Kuru, ağaçsız otsuz bir karış toprak kalmayacak. Ciddi bir istihdam da yaratılmış, ilçede işsizlik oranı azaltılmış olacak. Bu benim yıllardır düşündüğüm bir proje. Hayat ne getirir ne götürür bilmem ama ileride bir yerlere gelebilirsem böyle bir çalışma yapıp, ülke tarım ve hayvancılığına bir düzen getirmek istiyorum. Bu benim hayalim. Keşke geç olmadan birileri duyup da hayata geçirse. Destekmiş, teşvikmiş, gençmiş, yaşlıymış, cartmış curtmuş diye günü kurtarmalık değil, köklü çözümlere ihtiyacımız var.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ELPRESACANARİO, post: 1233813, member: 48547"] Valla geçenlerde Kastamonu'daydım, Cide'den Ilgaz'a indim. İnanın etraf yemyeşil, inekler otluyor, ula dedin buranın Avrupa'dan neyi eksik? Sıkıntı ne merada ne de hayvanda, sıkıntı insanda... Üreticisinden politikacısına kadar bir sıkıntı silsilesi var. Bizim 20 senelik bir projemiz var, 20 sene et sıkıntısı çekebiliriz ama kesinlikle ithal etmeyeceğiz, bu et sıkıntısını kökten çözeceğiz deseler kimse itiraz etmez. Ama bu yok. Üreticide bıkkınlık var, heyecanı kalmamış. Belki bir süre küçükbaşa ciddi manada yönelsek, büyükbaş toparlanana kadar küçükbaş ile idare etsek daha mantıklı bir hareket olur sanırım. Ülkemizde ne yazık ki ne tarımda ne de hayvancılıkta uzmanlaşma yok. Her bölgede her rakımda her hayvan her tarım ürünü yetişir sanıyoruz. Haliyle verimlerimiz düşük oluyor. Şehirler, hatta ilçeler iyi analiz edilmeli. Oraya en uygun hayvan hangisi, en uygun tarım ürünü hangisi tespit edilip o yönde teşvik edilmesi lazım. Atıyorum, koyuna uygun bir bölgede kimse çıkıp da inek besleyim demeyecek. Ya da hayvancılığa başlayacak bir girişimci bölgesine ne tarz bir hayvancılık yapacağını düşünmeyecek, zaten ırkına kadar besleyeceği hayvan belli olacak. Irk salatası ortadan kalkacak, en uygun ırk ne ise o beslenecek. O bölgede herkes aynı buğday çeşidini ekecek, aynı koyun ırkını besleyecek. O ilçeler o ürünlerde uzmanlaşacak hatta markalaşacak. Üretilen hayvansal ve bitkisel ürünler devlet tarafından kurulmuş, ilçe yönetiminde bir kurumda toplanacak. Üretilen ürünlere uygun tesisler ve depolama alanları oluşturulacak. Markalaşma sayesinde ilçe satışlardan kazanacak. Üretici damızlık materyali, yemi, tohumu, ilacı, gübreyi arada aracılar olmaksınız yine kamuya ait bu tesislerden edinecek. Veteriner hizmetlerini yine bu kurum karşılayacak. Mera ıslahı ve ağaçlandırma yapılacak. Kuru, ağaçsız otsuz bir karış toprak kalmayacak. Ciddi bir istihdam da yaratılmış, ilçede işsizlik oranı azaltılmış olacak. Bu benim yıllardır düşündüğüm bir proje. Hayat ne getirir ne götürür bilmem ama ileride bir yerlere gelebilirsem böyle bir çalışma yapıp, ülke tarım ve hayvancılığına bir düzen getirmek istiyorum. Bu benim hayalim. Keşke geç olmadan birileri duyup da hayata geçirse. Destekmiş, teşvikmiş, gençmiş, yaşlıymış, cartmış curtmuş diye günü kurtarmalık değil, köklü çözümlere ihtiyacımız var. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
İhanet? Salaklık? Beceriksizlik? Fakirlik?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt