İcralık traktör

Icra mali hic almadim, hep ikilemde kaldim. Sanirim en iyisi icraya dusen kisiyi bulup konusmak, razi etmek. Sen almasan baskasi alacak, hic kimse almasa satis gecikecek bu sefer cok yuksek faiz nedeniyle borc buyuyecek satis olsa bile borcu karsilamayinca baska malini da haczedecekler.

En dogrusu odenemeyecek borcun altina girmemek, alacaklinin da hakli oldugunu kabullenmek gerek. Borcu odeyemeyecegini anlayan borclu, alacakliyla oturup konusmali. Icrada mal yoka gidiyor, bir sekilde anlasip mali kendisi satsa belki daha az zarar eder.

Bir kere de alacakli gibi dusunmek lazim, alacagini tahsil edemedin verdin icraya, kimse gelip almadi bu sefer sen zarardasin, belki o para lazim. Neresinden baksan zor is,
Allah kolaylik versin.

Ağlayanın malı gülene yaramaz mış
ustam icradan mal aldığınızda kimseyi ağlatmıyorsunuz.
icra satışlarına kaltılmayıp icradan satılmış traktörü galeriden aldığımızda icrada malı satılan adamın malının değeri altında satışına çanak tutmuş oluyoruz mal zaten haciz edilmiş o ihaleye girerseniz oradan mal alırsanız 10 TL borcu varsa 5tlye satışa çıkan mal 7 TL fiyata satılma şansı var kimse girmezse galericiler gider 5tl fiyata alır malı haczedilene hiçbir faydası olmaz.
icralı mal aldığınızda kimseyi ağlatmazsınız ama almadığınızda ağlayan adamın malı ölü parasına çakal çukala gider.

Kartalcalı

UYARILDI
Herkez kendi bildiğini okuyor siz zannedersinizki ucuz aldim ama birgün öyle birşey olurki oyle biyerden iki kati cikar ama anlayana anlamayan söyle oldu böyle oldu der

Galeri 50 binlik traktörü 30 a alınır 50 ye satar çiftçi ihalaye girerse 40 alır buda borçluya yarar sağlar
ustam bende bu şekilde düşünüyorum aslında bir anketmi başlatsak alınır alınmaz diye.
üç yıl kadar önce bizim ürettiğimiz bir makinaya durumu hakkında rapor yazmak için durumuna bak diye bir icra deposuna gittim traktör ve kamyonetten bol birşey yoktu köyde yetişmiş herkesi ürkütecek kadar çok traktör vardı.

Simdi ne yapmak lazim ? Icraya dusen traktor, ev, araba neyse almayalim, satilmasin bu mallar. Ne olacak, satamadik deyip sahibine verip borcunu silecekler mi? Yoksa baska malini alip mi satacaklar. 2-3 ay satilmayinca adamin borcuna super faiz uygulanacak artik hic odeme sansi kalmayacak.

Bu doktorun kangren olan bacagi kesmesi gibi, kesmszse olecek keserse topal kalacak.

Bence degerinin cok altinda olmamak kaydiyla alinabilir.

Kredi çekilen işlerde haram karışıyor dini açıdan bakarsak faiz vermekte haram ve onunda hayrı kalmıyor bu mantıktan bizim burda alanlar var kullanıyorlar ha bunla ilgili bi çok olayda duydum hacizli motorların yeni sahiplerini öldürdüğünü bile duymuştum ilginç

Sonrada baslarkar bu sene ekinler olmadi az döktü yada bi dereye ucar bi yere dolar
Siz bu konuları çok yanlış anlamışsınız sanırım. Yağmur deprem sel bunlar doğal afet. Bu Rabbimin bize verdiği ceza değil. O dedikleriniz Peygamberimiz zamanında müşriklere ceza olarak verilmiş yani dini yaymasına engel olup onu öldürmek isteyenlere. Şu an öyle bir durum yok yani. Yani ben o adamı birebir zora soksam gidip malını aldam ah alırım ama ben gidip icradan alıyorum benlik bir durumu yok yani. Rabbim kimsenin başına vermesin tabi ülkenin durumu belli bu kış çok kişi gümleyecek.

Şimdi olaya birde şöyle bakalım bunu da bana bı imam orneklendirmisti

Şimdi Ali Veliden alacağını alamamış evdeki eşine çocuklarına rızık goturememis
Aile perişan durumda Ancak Veli'nin durumu gayet yerinde işleri yolunda Ali her kapısını çaldığında bir bahane üretiyor Ali'nin iyi niyetini kullanıyor ise Veli'nin malını icra yolu ile satışa çıkarmak Ali'nin hakkı .Satış gerçekleşecek ki Ali alacağını alsin evine rızık goturebilsin demişti .Bana

Benim bu hikayeden anladığım borçlunun alacaklıya karşı nasıl davrandığı önemli eğer varda vermiyor ise alacaklının mağduriyeti giderilmesi için icra şart
Ancak gerçekten borçlu müşkül durumda elinde yok ise alacakli da borçludan alacağı parayı bir süre ertelenecek durumu varsa bekleyecek son çare icraya başvuracak .

Ben bu hikayeden bunu anladım siz nedersiniz ?

Yorum sizin