İcralık traktör

sadece icralı mal alım satımından geçinen insanlar var.
ağlayanın malı güldürmez sözü bana göre yanlış.
nasıl icralık duruma geliniyor.
çek krediyi hastalık doğal afet hiç olmayacak gibi ucu ucuna hesap yap işinin hakkından lüks ekipmanlar al ürünün ekipmanlarını ödemesin sonra icralık oldum.
icralık olanların %90 kadarı kredi çekince ödemesini düşünmeyen ağustos böceği politikasıyla devam edenler.
eski traktörü verip yenisini aldığımızda daha çok para kazanacağımızı sanmamız ayrı bir sorun.
ağlayan adam bir para almış ödememiş diyeceksiniz ödeyememiş imkanı yokmuşmuş imkanımız yoksa krediye girmeyeceğiz aç mezarı yok herkez kendi işimi yapacağım diyor ticareti beceremiyorsak işçi olacaz.
icralı mal satışından traktör alma şansım var o işleri yapan tanıdıklarım var ben almadım ama alana ağlayanın malı güldürmez demek yanlış sen almasan bile o traktör geri sahibine gitmeyecek.
hatta köylüler bu ihalelere girse satış fiyarları yükselecek ve icra satışından borcuna destek olacak ölü parasına gitmeyecek.
böyle ölü parasına galerici alacak .
bizde icradan almadık galeriden aldık kimseyi ağlatmadık diye kendimizi avutucaz.

Kartalcalı

UYARILDI

Bence o traktörün yaptığı işten hayır gelmez,ağlayanın malı gülene yaramaz mış
Dogru soyluyorsun ama bu inananlari ilgilendiriyor inanmayanda bisey olunca yav sundan ondu bundan oldu soyle yapmasaydim su olmazdi keske sunu yapsaydim demeye basliyor kimse su kötülüğü yaptimda Allah basima bu belayi verdi diyen yok

adam borcunu ödememiş bu yüzden satılıyor aldığı para ne olmuş ödeyemeyeceği parayı neden almış ticarete dini açıdan bakmayın.
yanlış anlamayın bende icralı mal almam.
fakat gelirini tamamen tarım ve hayvancılıktan sağlayan arkadaşlar tereddüt etmeden alsınlar çünkü bir çiftçi almassa galerici alacak sonuçta ağlayan galerici yok çiftçi var.
ticari bakın ve bence alınması gerekir.

Kartalcalı

UYARILDI
Herseye din uzerinden bakmalisin helali harami kul hakkini bilip oyle calisip kazanip helal yemelisin bu konuya helal haram diyemem ama hoca demiyorum din alimleri demiyorum Allahin evliyalari diyor onlar diyorsa doğrudur hatta bir adam zordaysa 5liralik malini 3 liraya satiyorsa zorda diye 3 liraya degil ederi ne ise 5 6 lira onu verin alin diyorlar içini sebebini biz bilemeyiz onlar ne diyorsa yapacaksın. Galerici öyle yapiyor diye sen yapmak zorunda degilsen herkez kendinden mesul

Herseye din uzerinden bakmalisin helali harami kul hakkini bilip oyle calisip kazanip helal yemelisin bu konuya helal haram diyemem ama hoca demiyorum din alimleri demiyorum Allahin evliyalari diyor onlar diyorsa doğrudur hatta bir adam zordaysa 5liralik malini 3 liraya satiyorsa zorda diye 3 liraya degil ederi ne ise 5 6 lira onu verin alin diyorlar içini sebebini biz bilemeyiz onlar ne diyorsa yapacaksın. Galerici öyle yapiyor diye sen yapmak zorunda degilsen herkez kendinden mesul

Ben hiç pazarlık etmeden mal alan görmedim hatta alacağını malı kötüleyerek alıyor sonra pazarlık sünnettir diyor vadeli mal alanlardan bahsetmiyorum bile

ustam anlatmaya çalıştığım bu zaten icra satışına tek bir galerici gidip ilk fiyattan o traktörü aldığı için o adama iyilik yapmış olmuyoruz. müzadiye usulü satışa katılır alırsanız sıkışmış malına icra konmuş sıkışıklıktan ölü parasına satılmasına engel olmuş olursunuz.
sen alma o almasın galerici gelip 5 TL olan malı 3 TL alıyor.
zaten o mala artık o köylüden alınmış o satışa katılıp piyasa değerine yaklaştırdığınızda malı icra edilen adama faydanız var.
ahlı mal diyip girmediğiniz satışlarda satışa konulduğu fiyattan gider o adamın borcunada bir faydası olmaz borcu karşılamadı diye birde tarlası gider.

bu icra mevzunda dönen tekere çomak sokulmasın diye söylenen ağlayanın malı güldürmez atasözü ağlayan çiftçiyi değil galericiyi korumakta aksini ispatlayabilirmisiniz bana.

Şimdi olaya birde şöyle bakalım bunu da bana bı imam orneklendirmisti

Şimdi Ali Veliden alacağını alamamış evdeki eşine çocuklarına rızık goturememis
Aile perişan durumda Ancak Veli'nin durumu gayet yerinde işleri yolunda Ali her kapısını çaldığında bir bahane üretiyor Ali'nin iyi niyetini kullanıyor ise Veli'nin malını icra yolu ile satışa çıkarmak Ali'nin hakkı .Satış gerçekleşecek ki Ali alacağını alsin evine rızık goturebilsin demişti .Bana

Benim bu hikayeden anladığım borçlunun alacaklıya karşı nasıl davrandığı önemli eğer varda vermiyor ise alacaklının mağduriyeti giderilmesi için icra şart
Ancak gerçekten borçlu müşkül durumda elinde yok ise alacakli da borçludan alacağı parayı bir süre ertelenecek durumu varsa bekleyecek son çare icraya başvuracak .

Ben bu hikayeden bunu anladım siz nedersiniz ?