Arkadaşlar icradan traktör alanınız var mı
Bayiler galeriler baskasina birakmaz simsar gibiler
Alan gormedim ama giden traktorun haddi hesabi yok
bu durumda otomatik olarak çiftçinin malı ipotek edilemez sonuç olarakta çiftçi kredi çekemez diyebilirmiyiz.Çiftçinin malı haczedilemez M.K.Atatürk kanun 82/4
Dogru soyluyorsun ama bu inananlari ilgilendiriyor inanmayanda bisey olunca yav sundan ondu bundan oldu soyle yapmasaydim su olmazdi keske sunu yapsaydim demeye basliyor kimse su kötülüğü yaptimda Allah basima bu belayi verdi diyen yokBence o traktörün yaptığı işten hayır gelmez,ağlayanın malı gülene yaramaz mış
O zaman neden traktor tarla maas ev gidiyorÇiftçinin malı haczedilemez M.K.Atatürk kanun 82/4
Herseye din uzerinden bakmalisin helali harami kul hakkini bilip oyle calisip kazanip helal yemelisin bu konuya helal haram diyemem ama hoca demiyorum din alimleri demiyorum Allahin evliyalari diyor onlar diyorsa doğrudur hatta bir adam zordaysa 5liralik malini 3 liraya satiyorsa zorda diye 3 liraya degil ederi ne ise 5 6 lira onu verin alin diyorlar içini sebebini biz bilemeyiz onlar ne diyorsa yapacaksın. Galerici öyle yapiyor diye sen yapmak zorunda degilsen herkez kendinden mesul
Dinide ticarete alet ediyor valaha billaha diyerek aliyor satiyor sunnet diyor Peygamber Efendimiz sav pazarlık etmezmisBen hiç pazarlık etmeden mal alan görmedim hatta alacağını malı kötüleyerek alıyor sonra pazarlık sünnettir diyor vadeli mal alanlardan bahsetmiyorum bile
Dinide ticarete alet ediyor valaha billaha diyerek aliyor satiyor sunnet diyor Peygamber Efendimiz sav pazarlık etmezmis