Ynt: İcradan hacizli araç almak Günah mıdır?
stulu link=topic=83035.msg990165#msg990165 date=1428258278' Alıntı:
Bu kadar çok biliyorsan bundan sonra fetvaları sen ver.
iyide ben adminimizin msjını alıntı yaptım bir msj yazdım
siz hemen neden olaya müdahil oldunuz ki
Mustaf-a link=topic=83035.msg990170#msg990170 date=1428258457' Alıntı:
Peki sizin öneriniz nedir? Bir dini konunun çözümü nasıl bulunacak?
benim fikrim baglayıcı degil sadece kişisel görüştür
örnek vermek gerekirse konu başlıgındada belirtildigi gibi icradan hacizli araç almak günah mıdır sorusuna ben cevap versem
bilgilerim dogrultusunda günah degildir fakat tavsiye etmem hatta adını koymak gerekirse haram yada günah degildir yada hellal veya sevap degildir illa isim koymak gerekirse mekruhtur yani almamak daha mantıklıdır ama alanada niye aldın demek benim haddime degil
dini konuların çüzümü noktasında ise azönceki msjımdada belirttigim giibi malesef diyanetişleri başkanlıgı hangi tarihte olrusa olsun hangi dönemde olrusa olsun malesef ki sık sık adını kötü şekilde duyrumuştur hatta kurulduug yıldan buyana nerdeyse herzaman hükümetlerin fikirleri dogrultusunda hareket etmiştir
ayrıca malumunuz insan faktörü olan heryerde hatalar ve yanlışlar yapılmaktadır bundan dolayıda bu kurumdada bu durum söz konusudur
herşeyi geçtim
islam dini deyince normalde mezhepler olmasa misal ülkemizde hepsini saymaya gerek yok alevi ve sünni gibi ayrımlar yapılıyor yada dünyadada islam dini ile alakalı buna benzer durumlar
butür ayrımlar olmasa belki ozaman birnebzede olsa diyanet işleri başkanlıgının genel manada baglayıcılıgı olabilirdi
ama düşünün mükemmel bir dinimiz mükemmel bir kitabımız varken insanlar ısrarla farklı arayışlara girip mezhepsel ayrılıklara düşmüşlerdir
şuandada malumunuz diyanet işleri sadece sünnilere hitap eden bir kurum gibi gözüküyor (yapılan usulsüz işleri saymıyorum bile)
bende sünniyim fakat dogruya dogru
görülen budur
çözüm noktasına gelirsek
aracıları bir kenara bırakıp olayı direk birinci elden çözmek en mantıklısı
rehber kuran olursa
ve insanlar dürüst olursa
sorun kalmaz
zaten dinimiz net ve anlaşılır
aracıya gerek yok
çok eskiye tgitmeye gerek yok ama biraz geçmiş dönmelere gidelim yinede
yunus emre
mevlana
hacı bayram veli
hacı bektaşı veli
ve bunlara benzer birçok isim yaşadıkları dönemlerin örnek alınan akıl danışılan yolundan gidilen kişileri olmalarına ragmen bunlar arasında bile birçok konuda görüş ve düşünce farkı vardır
yani işin içine yine insan faktörü girmiştir
günümüzde bile aynı soruya farklı cevaplar veren birçok din alimi veya hoca veya ilahiyat prof u var sebep ayrılık yani emzhepsel ayrılıklar ve kendilerine örnek aldıkları kişilerin farklı düşüncede olması
oysa herkes direk kendisine kuranı rehber edinse butür ayrılıklar olmaz ve soruların cevabıda net olur
ayrıca dinde vesvese şüphe şeytanın işidir
insanın aklında vesveseye düşmesine neden olan bir durum varsa insan kendini sorgulamalı nerde hata yaptım demeli
düşünsenize
adam eşiyle hacca gitmiş
bir din alimine soru soruyor
soru şu
hocam eşimle hacda cinsel ilişkiye girebilrimiyim
sen bu soruyu soruyorsan
inancındanda imanındanda şüphe duyuyorsun demektir yada hacca gitmekte ki amaç sırf göstermeliktir
başka bir soru
hocam şeker hastasıyım agzım kuruyor ilaçda kullanıyorum oruç tutarken sakız çignesem orucum bozulurmu
başka bir soru
hocam maddi durumum kötü kurbanda horoz kessem olurmu
yani demek istedigim malesef insanlar artık çok ilginç hale geldi
sanki islam dini zoraki bir din gibi dinimizde zorlama var gibi biryerlerden açık arayıp duruyorlar
oysa gerçekten birazcık düşünseler gerek kuranı kerimde gerekse örf adet gelenek görenek kültür degerlerimizde falan herşeyin özüne dogrusuna ulaşırlar